Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Στη ΠΓΔΜ εμπλέκουν τον Κοντομηνά στην εκλογή του Νίκολα Γκρούεφσκι


Δημοσίευμα στη ΠΓΔΜ φέρεται να εμπλέκει τον ‘Έλληνα δισεκατομμυριούχο’ Δημήτριο Κοντομηνά, στην πολιτική ζωή της γειτονικής χώρας και μάλιστα στην εκλογή του Νίκολα Γκρούεφσκι ως ηγέτη του κόμματος VMRO-DPMNE, ο οποίος κατόπιν εξελέγη πρωθυπουργός.
«Κατά πόσο ο Έλληνας δισεκατομμυριούχος Δημήτρης Κοντομηνάς εμπλέκεται στην καθορισμό ως ηγέτη του κόμματος VMRO-DPMNE από το οποίο εξελέγη πρωθυπουργός;» κάνει αυτήν την ερώτηση το ΄24vesti’.
Το δημοσίευμα αναφέρεται σε δημόσιες αναφορές του Σλόμπονταν Μπογκόεφσκι, πρώην διευθυντή του Γραφείου Ασφάλειας και της Αντικατασκοπείας. 
Ωστόσο το κυβερνών κόμμα υποστηρίζει ότι οι ισχυρισμοί του σε εκπομπή της τηλεόρασης ‘Telma’ είναι ψέματα και συκοφαντίες σε μια προσπάθεια υπονόμευσης της φήμης του VMRO-DPMNE.
Σε ανακοίνωσή του το VMRO-DPMNE αναφέρεται 'σε ακόμη μία απελπισμένη προσπάθεια απεμπόλησης των αδικημάτων του αρχηγού τους SDSM, Ζόραν Ζάεφ', και τονίζει «ότι γίνεται προσπάθεια με ψέματα και συκοφαντίες να χειραγωγήσουν το λαό επιβάλλοντας την άποψη ότι όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι».
Ο Μπογκόεφσκι στην εκπομπή «Топ Тема», μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι ο Έλληνας επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς πρότεινε τον πρώην υπουργό Εμπορίου, Νίκολα Γκρούεφσκι, να διορισθεί αρχηγός στο κόμμα VMRO-DPMNE, προκειμένου να συμμετάσχει ο Γκρούεφσκι στη σύμβαση πώλησης του διυλιστηρίου ΟΚΤΑ της ΠΓΔΜ, όπως σημειώνει το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου