Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Η Πρωτοβουλία Αποστράτων καταγγέλει το “ψέκασμα” των συνταξιούχων

Η Πρωτοβουλία Αποστράτων για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην κοινωνική ασφάλιση, καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που μαζί με τη συνεχιζόμενη λαίλαπα στα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των συνταξιούχων και τη γενικότερη αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της, εντείνει και την καταστολή, αφού δεν διστάζει να αντιμετωπίσει τους αγώνες μας, τους αγώνες των συνταξιούχων, με την αστυνομική βία.

ενέργειες σαν τις παραπάνω επιβεβαιώνουν τον αντιλαϊκό δρόμο που έχει πάρει η συγκυβέρνηση. Είναι ο ίδιος δρόμος που ακολουθούσαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ο δρόμος της εξυπηρέτησης των μεγάλων ντόπιων και ξένων συμφερόντων, ο δρόμος της υποταγής στα κελεύσματα των αφεντικών της Ε.Ε., της Ε.Κ.Τ. και του ΔΝΤ.

Οι κυβερνητικές ευθύνες για τη βάρβαρη επίθεση στους συνταξιούχους δεν απαλλάσσουν από τις δικές τους ευθύνες, τους εν ενεργεία συναδέλφους μας, της Αστυνομίας. Κατανοούμε τον άχαρο, αντιλαϊκό ρόλο που αναλαμβάνουν ως δυνάμεις καταστολής, αλλά τονίζουμε την ανάγκη να συνειδητοποιήσουν ότι η υπέρβαση των αρχών της αναγκαιότητας και της αναλογικότητας στην αστυνομική δράση, ιδιαίτερα κατά ηλικιωμένων συνταξιούχων συμπολιτών τους, είναι και δική τους ευθύνη.

Εξάλλου, θα πρέπει να οργανώσουν και τους δικούς τους συνδικαλιστικούς αγώνες στο πλευρό του εργατικού κινήματος, αφού κοινός αντίπαλος είναι οι αντιλαϊκές πολιτικές. Όσα δηλώνουν, το τελευταίο διάστημα, τα προεδρεία των θεσμικών τους οργάνων, για τις ίδιες επιπτώσεις των πολιτικών αυτών για όλη την κοινωνία, είναι η ώρα να τα κάνουν πράξη.

Ο αγώνας που δίνουμε, ως απόστρατοι, μαζί με όλους τους συνταξιούχους, για μια αξιοπρεπή σύνταξη, που να καλύπτει τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, είναι αγώνας για εμάς, τα παιδιά και εγγόνια μας, για όλο τον εργαζόμενο λαό. Είναι αγώνας για να δυναμώσει η αλληλεγγύη, που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση στους σημερινούς δύσκολους καιρούς. Γι’ αυτό θα συνεχίσουμε αταλάντευτα, να συμμετέχουμε και να στηρίζουμε τον αγώνα των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων και όλων των εργαζομένων.

Συνάδελφοι απόστρατοι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων,

η δική μας απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική και την καταστολή της συγκυβέρνησης, βρίσκεται στο δυνάμωμα του αγώνα για την ανάκτηση των απωλειών στις συντάξεις μας και στην υπεράσπιση του δικαιώματός μας στη δημόσια δωρεάν υγεία και την κοινωνική ασφάλιση.

Σας καλούμε λοιπόν, όλους να πλαισιώσετε την Πρωτοβουλία Αποστράτων, να οργανώσουμε τη δράση μας μαζί με τους άλλους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους και να προετοιμαστούμε για νέους αγώνες για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου