Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Στο ΚΕΝ Μεσολογγίου τα κτίρια καταρρέουν πάνω στους φαντάρους και οι ευθύνες βαρύνουν το ΓΕΣ

Γιατί το στρατόπεδο Μεσολογγίου είναι ακόμα ανοιχτό
Συνάδελφοι φαντάροι και φίλοι γονείς Αντισταθείτε.
Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι Υπουργοί Άμυνας Π.Καμμένος και Δ.Βίτσας να δαπανούν τόσα εκατομμύρια ευρώ σε παρελάσεις επίδειξης πρωτοφανούς μιλιταρισμού και εθνικισμού.
Αλλά οι στρατιώτες να κινδυνεύουν να τραυματιστούν σοβαρά ή ακόμη να απειλείται η ίδια τους η ζωή από τα κτίρια που καταρρέουν στο ΚΕΝ Μεσολογγίου.
Στην κατάταξη της Σειράς Σεπτεμβρίου 2016, με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Αγρινίου ένας φαντάρος όταν καταπλακώθηκε από σοβά που έπεσε από τέσσερα μέτρα ύψος,στο ΚΕΝ Μεσολογγίου. Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο 2/39 Κέντρο Ευζώνων, όπου γίνεται η κατάταξη Νεοσύλλεκτων (Ε’ ΕΣΣΟ 2016). Η συγκεκριμένη κτηριακή εγκατάσταση είναι πολύ παλιά και παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες, οι αρμόδιες υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων δεν έχουν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη δραστική βελτίωση της διαμορφωθείσας κατάστασης.
Διαβάστε τι μας καταγγέλλουν οι συνάδελφοι φαντάροι που υπηρετούν εκεί:
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Είναι ίσως από τα πιο άθλια στρατόπεδα στην Ελλάδα.
Δεν υπάρχει αρκετό μόνιμο προσωπικό, οι συνθήκες είναι τρισάθλιες!
Το ότι πας στον Στρατό δε σημαίνει ότι πρέπει να ζήσεις σε μια κατάσταση που δεσπόζει η Μούχλα στα ταβάνια, οι σοβάδες ξεκολλάνε και πέφτουν στα κεφάλια μας, τα μαγειρεία είναι άθλια και το ίδοο οι τουαλέτες.
Έχουμε φτάσει στο σημείο, να παίρνουμε έξοδο μόνο και μόνο για να πάμε να κάνουμε την ανάγκη μας σε συνθήκες 21ου αιώνα και όχι στην αθλιότητα που επικρατεί στο ΚΕΝ Μεσολογγίου.
Διαφωνούμε σε ένα θέμα με το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. Οι διοικητές είναι χαμηλόβαθμοι και λίγοι. Όταν το ΓΕΣ λέει ότι πρέπει να βγουν οι υπηρεσίες, αυτό σημαίνει ότι αυτές θα φορτωθούν στους φαντάρους.
Αν ένα στέλεχος του ΓΕΣ έρθει στο στρατόπεδο που υπηρετούμε, απλά μια μέρα, θα δώσει αμέσως το απαραίτητο κονδύλιο.
Ντροπή στον 21ο αιώνα να υπάρχει στρατόπεδο που κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα.
Όσον αφορά τις διπλές υπηρεσίες, «είναι τέντα η φάση» που συχνά ακόμη και βυσματίες θα δεις να κάνουν διπλές υπηρεσίες!

Και πάλι τονίζουμε τις ευθύνες του ΓΕΣ και του Υπουργείου Άμυνας. Εκεί βρίσκεται η λύση στα ακραία προβλήματα που βίωσαν, βιώνουν και θα βιώσουν οι φαντάροι αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου