Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Συρία: «Μάχη» Αμερικανών και Ρώσων για τα πετρέλαια στη Ράκα


Η τουρκική 'Yeni Şafak' αναφέρεται στον ακήρυκτο πόλεμο ΗΠΑ – Ρωσίας, ποιος θα καταλάβει πρώτος τη πόλη Ράκα της Συρίας, πόλη κλειδί για τις πετρελαιοπηγές στην περιοχή
Οι Αμερικανοί σχεδιάζουν με το παρακλάδι του PKK στη Συρία, το PYD, να επιτεθούν στη Ράκα, καθώς η Ρωσία άρχισε να προετοιμάζεται για επίθεση και αυτή στη Ράκα, πριν από τους Αμερικανούς, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.
«Πυρετώδεις οι προετομασίες από την Ουάσιγκτον και τη Μόσχα για την επίθεση στη Ράκα. Ο στρατός του Άσαντ με τους Ιρανούς συμμάχους και με την αεροπορική υποστήριξη των Ρώσων αλλά και των πυραύλων του ρωσικού στόλου προγραμματίζουν να ‘χτυπήσουν’ πρώτοι την πλούσια σε πετρέλαιο περιοχή της Ράκας», σημειώνεται χαρακτηριστικά.
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι κατά τον τελευταίο μήνα η Ρωσία με φορτηγά πλοία που έχουν προσεγγίσει το λιμάνι της Ταρτούς (Συρία) έχουν ξεφορτώσει μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών και όπλων τα οποία κατευθύνθηκαν στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ.
Πρόσφατα η Ρωσία έχει αποστείλει περισσότερα από 30 άρματα μάχης και έχει ενισχύσει τη δυνάμεις στην αεροπορική βάση με περίπου 500 αξιωματικούς.
Επιπρόσθετα, σημειώνει η εφημερίδα ‘Γενί Σαφάκ’ η ναυτική μοίρα του ρωσικού στόλου που κατευθύνεται στη Μεσόγειο και η οποία θα ανεφοδιασθεί στο ισπανικό λιμάνι της Θέουτα, έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στο ΝΑΤΟ. 
Η ρωσική ναυτική μοίρα αποτελείται από αεροπλανοφόρο, ένα αντιτορπιλικό με πυρηνικούς πυραύλους και ένα υποβρύχιο, μαζί με τα βοηθητικά σκάφη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου