Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Οι Φασίστες βγήκαν παγανιά στο Ωραιόκαστρο-Ελεεινοί Ρατσιστές και στην Κω εναντίον μαθητών-προσφυγόπουλων!

Τα ανυπόγραφα φυλλάδια καλούν τον κόσμο να βγει στους δρόμους. Νέα θύελλα στο Ωραιόκαστρο για το θέμα της ένταξης προσφυγόπουλων στα σχολεία...

Με το θόρυβο των αντιδράσεων κατά της ένταξης προσφυγόπουλων στα σχολεία του Ωραιοκάστρου να μην έχει κοπάσει ακόμη και λύση στο θέμα να μην έχει βρεθεί κάποιοι φαίνεται πως βρήκαν ευκαιρία να εκμεταλλευτούν το κλίμα για να περάσουν τις θέσεις τους. 
Με ένα φυλλάδιο που έχουν μοιράσει αλλά και πετάξει σε κεντρικά σημεία της πόλης, καλούν τους κατοίκους της περιοχής σε συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο την ερχόμενη Παρασκευή "κατά της ισλαμοποίησης της χώρας" όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.
''Δεν μπορούν οι άλλοι να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς. Αγαπάμε τα παιδιά, τον τόπο, την πατρίδα μας. Δεν είμαστε φασίστες ούτε ρατσιστές'' τονίζουν παρακάτω...
ΦΩΤΟ από seleo.gr


Μέμος Μπεγνής: ''Είναι για πολύ ξύλο''

Για ρατσιστική συμπεριφορά κατηγορεί ο Μέμος Μπεγνής τα μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Ωραιόκαστρου για την απόφασή τους να μην ενταχθούν στο σχολείο όπου φοιτούν τα παιδιά τους, προσφυγόπουλα. «Είναι απίστευτος ρατσισμός όλο αυτό που έγινε. Δεν μπορώ να καταλάβω πως μια χώρα που ισχυρίζεται πως έχει δώσει τις τέχνες και τα μαθηματικά σε όλο τον κόσμο φέρεται τόσο ρατσιστικά. Αυτός ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων προφανώς και είναι για πολύ ξύλο. Είναι ένα παράδειγμα προς αποφυγή για τα νέα παιδιά, τα οποία πρέπει να τα μεγαλώνουμε με μία μόνο αρχή. Το ότι η ράτσα μας είναι μία. Η ανθρώπινη. Τελεία», δήλωσε ο ηθοποιός σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Αγορά».
Τείχος σε προσφυγόπουλα στην Κω

Την αντίθεση τους στην παραχώρηση σχολικών κτιρίων για την εκπαίδευση προσφυγόπουλων που βρίσκονται στο νησί εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων σε συνάντηση που είχαν με τον προϊστάμενο Εκπαίδευσης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Β. Καραγιάννη. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι σύλλογοι γονέων τονίζουν ότι όλοι συμφώνησαν πως «όλα τα παιδιά δικαιούνται εκπαίδευσης, και τάχθηκαν υπέρ του δικαιώματος των προσφυγόπουλων και μεταναστών στην εκπαίδευση» αλλά εξέφρασαν συγκεκριμένες αντιρρήσεις και ενστάσεις για την παραχώρηση των σχολικών κτιρίων επικαλούμενοι τις ιδιαιτερότητες του νησιού και τις επιπτώσεις που ήδη υπάρχουν από την παραμονή προσφύγων και μεταναστών στο νησί.

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι «η πλειοψηφία των ανηλίκων είναι έφηβοι μετανάστες και όχι πρόσφυγες και ότι κανένας πρόσφυγας και μετανάστης δεν έχει εμβολιαστεί, ενώ είναι ανοργάνωτο το σύστημα υγιεινής και περίθαλψης τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι σχολικές εγκαταστάσεις και οι τουαλέτες τους για ιατρικούς λόγους».

Επισημαίνεται επίσης η έλλειψη σχολικών υποδομών και οι ελλείψεις που υπάρχουν, που θα επιδεινωθούν εάν ενταχθούν τα προσφυγόπουλα στο σύστημα εκπαίδευσης και καταλήγουν στις εξής προτάσεις: όσοι έχουν ανάγκη εκπαίδευσης να μεταφέρονται σε μόνιμες δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα ενώ για κάλυψη προσωρινών αναγκών συμφωνούν με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων και μεταναστών αλλά μέσα στο hotspot γιατί όπως αναφέρουν «δεν έχουμε υποδομές, με ευθύνες του κράτους κι όχι της κοινωνίας». «Σε περίπτωση που αγνοηθούν οι προτάσεις μας, θα προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Πληροφορίες: seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου