Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Το Κράτος Τρομοκράτης Ισραήλ έκανε ξανά πειρατεία στο «Καράβι για τη Γάζα»

Η «διεθνής κοινότητα» μοιράζει βραβεία Νόμπελ και το Ισραήλ συλλαμβάνει τη βραβευθείσα με Νόμπελ Ειρήνης Μέιριντ Μαγκουάιρ
Για μια ακόμη φορά το κράτος Τρομοκράτης Ισραήλ έδρασε ως πειρατής της Μεσογείου προκειμένου να διαφυλάξει το καθεστώς Κατοχής και Αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας, το Καθεστώς Απαρχάιντ που βυθίζει στην καταπίεση και την κτηνώδη εκμετάλλευση τον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης, αλλά και την αρπαγή των ενεργειακών κοιτασμάτων που βρίσκονται στα χωρικά ύδατα της περιοχής, ενώ μέρος της λείας άρπαξε και ενεργειακός όμιλος ελληνικών συμφερόντων.
Αυτό λοιπόν το παράνομο, απάνθρωπο, ολοκληρωτικό καθεστώς αμφισβήτησαν οι αγωνίστριες που συμμετείχαν στην αποστολή «Το Καράβι για τη Γάζα», το οποίο κατευθυνόταν προς τις ακτές της Λωρίδας της Γάζας στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας για να καταγγελθεί ο ισραηλινός αποκλεισμός του παλαιστινιακού θύλακα, αφού αυτό πλέον επέτρεψε να υπάρχει το αναπτυσσόμενο σχέδιο αρπαγής εδαφών και οικοδόμησης οικισμών για την εγκατάσταση Ισραηλινών πολιτών.
Απέναντι λοιπόν σε άοπλες γυναίκες, πρωταγωνίστριες του κινήματος ειρήνης, στράφηκε ξανά το  Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ για να τις αναχαιτίσει. Οι γυναίκες ηλικίας από 20 έως 70 ετών, που προέρχονται από διάφορες χώρες του κόσμου, ξεκίνησαν από την Ευρώπη σε μια προσπάθεια να σπάσουν τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, ο οποίος επιβλήθηκε το 2006 από το Ισραήλ.
Οι 13 γυναίκες που επέβαιναν στο πλοίο συνοδεύτηκαν στο λιμάνι Ασντόντ του Ισραήλ. Οι επιβαίνουσες στο «Zaytouna», κρατήθηκαν στη φυλακή Ραμλέ στο κεντρικό Ισραήλ και θα παραμείνουν εκεί μέχρι να απελαθούν, δήλωσε εκπρόσωπος των φυλακών!
«Είμαστε πολύ απογοητευμένες για τους κατοίκους της Γάζας που μας περίμεναν, αλλά θα συνεχίσουμε. Για όσο διάστημα υπάρχει αποκλεισμός, θα υπάρχουν πλοία», δήλωσε η Κλοντ Λεοστίκ, εκπρόσωπος του εγχειρήματος, που είχε συμμετάσχει σε ανάλογη δράση το 2011. Ο λαός της Παλαιστίνης αμέσως αντέδρασε στην είδηση της αναχαίτισης του πλοίου, καθώς ανέμεναν την άφιξή του και είχαν προγραμματίσει να βγουν να το συναντήσουν στη θάλασσα. Επίσης, καταγγέλλουν την «τρομοκρατία του Ισραηλινού κράτους» και «την ισραηλινή επιθετικότητα», απαιτώντας την απελευθέρωση των γυναικών.
Όλες οι απόπειρες που έχουν γίνει από το 2008 για να σπάσει δια θαλάσσης ο αποκλεισμός της Γάζας που επιβλήθηκε από το κράτος του Ισραήλ το 2006, έχουν αποτραπεί, με αποκορύφωμα τη μαζική δολοφονία αγωνιστών που επέβαιναν στο MAVI MARMARA, από τις ειδικές δυνάμεις του κράτους Τρομοκράτη που έδρασαν ως κουρσάροι της Μεσογείου, στην πρώτη απόπειρα να σπάσει ο Αποκλεισμός. Θυμίζουμε, την από τότε ανοικτή συνεργασία του ελληνικού κράτους εναντίον των αγωνιστών των διεθνών αποστολών, που εμπόδισε με κάθε τρόπο τις μεγαλειώδεις προσπάθειες τους.
Εκφράζουμε την Αλληλεγγύη μας στις συναγωνίστριες της αποστολής «Το Καράβι για τη Γάζα» και στεκόμαστε στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης. Το κράτος Τρομοκράτης πρέπει να Απομονωθεί και να ανατραπεί με τους αγώνες του λαού μας η στρατηγικού χαρακτήρα στρατιωτική-οικονομική συνεργασία του ελληνικού και ισραηλινού κράτους, που στηρίζουν όλα τα αστικά κόμματα εξουσίας και αναβαθμίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Ο ΑΞΟΝΑΣ ΕΛΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ-ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΞΟΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥ-ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ-ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Η Ιντιφάντα του λαού της Παλαιστίνης αποτέλεσε και θα αποτελεί ένα μοναδικό πρότυπο κοινωνικής εξέγερσης καθώς έφερε στο προσκήνιο όλο το εύρος της ανάγκης και απαίτησης για ΛΕΥΤΕΡΙΑ και ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, με μοναδική ορμή και μορφές αγώνα που αμφισβήτησαν την συντριπτική Υπεροπλία του Αντιπάλου, προκαλώντας ένα παγκόσμιο κίνημα υποστήριξης, χτυπήθηκε με μοναδικά άγριους τρόπους καταστολής και πολέμου, ακριβώς γιατί πήγε κόντρα σε αστικά και ιμπεριαλιστικά σχέδια. 
ΟΥΤΕ ΑΜΠΑΣ, ΟΥΤΕ ΧΑΜΑΣ
ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΛΗ ΚΙΝΗΣΗ   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου