Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΙΛΟΤΟΣ KATΟΥΡΙΟΤΑΝ ΚΑΙ ΕΡΙΞΕ ΤΟ F-16!

Πως θα κάνει πόλεμο στο Αιγαίο το Καθεστώς Ερντογάν αφού δεν έχει πιλότους για την Πολεμική Αεροπορία;
Αν παρακολουθήσει κανείς την αρθρογραφία των τελευταίων 24 ωρών θα νομίζει ότι ο ελληνοτουρκικός πόλεμος είναι προ των πυλών. 
Αυτά γράφουν οι ακροδεξιοί από την «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ» που ενίοτε φιλοξενεί τον ηγέτη του ΕΠΑΜ Καζάκη, μέχρι το ακατανόμαστο «PRONEWS», που αφού ανακάλυψε το Πάσχα σχέδια απόβασης Τούρκων κομάντος στην νησίδα Παναγιά,  επανάληψη του σχεδίου «ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ» και εισβολή των Τούρκων πραξικοπηματιών στον Έβρο (χωρίς ποτέ να κατονομάζει τις πηγές των αποκλειστικών πληροφοριών του), τώρα κουβάλησε τον ρωσικό στόλο στο Αιγαίο για να υπερασπιστούν τα ελληνικά νησιά!
Για μια ακόμη φορά το τραγικό και το φαιδρό, το δραματικά επικίνδυνο και το γελοίο του πράγματος της εθνικιστικής και μισαλλόδοξης καθεστωτικής προπαγάνδας αλληλοδιαπλέκεται.
Εμείς λοιπόν επιλέγουμε να θυμίσουμε τα σοβαρότατα προβλήματα επάνδρωσης της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας μετά τις ευρύτατες εκκαθαρίσεις του αυταρχικού καθεστώτος Ερντογάν. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα σοβαρές επιπτώσεις στην Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας έχουν προκαλέσει οι πρόσφατες απολύσεις 265 πιλότων, στο πλαίσιο των εκκαθαρίσεων που πραγματοποιεί η κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν μετά το πραξικόπημα. Δεκάδες μαχητικά και άλλα αεροσκάφη παραμένουν καθηλωμένα και ο μόνος τρόπος που βρήκαν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις για να λύσουν το πρόβλημα ήταν να... βάλουν αγγελίες! Με διαφημιστικά σποτ και αγγελίες στον Τύπο αναζητούν έμπειρους πιλότους από την Πολιτική Αεροπορία, ενώ παράλληλα καλούν φοιτητές πανεπιστημίων να καταθέσουν αιτήσεις για να συνεχίσουν την καριέρα τους στην Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας.
Το πρόβλημα της εκπαίδευσης των Τούρκων πιλότων εντείνεται ακόμα περισσότερό καθώς η κυβέρνηση με εντολή Ερντογάν έχει κλείσει και καταργήσει όλες τις Στρατιωτικές Σχολές και ανάμεσά τους αυτή των Ικάρων. Οι αιτήσεις για την ένταξη στην τουρκική Αεροπορία γίνονται μέσω Διαδικτύου και οι υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλουν τα αιτήματά τους μέχρι και τις 18 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, οι φοιτητές άλλων σχολών, αφού περάσουν 7 διαφορετικές εξετάσεις -ψυχολογικά τεστ, συνέντευξη- και αφού εξεταστεί όλο το μητρώο τους, θα μπορούν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους στην Ανώτατη Σχολή Άμυνας, η οποία θα ιδρυθεί.
Άμεσες προσλήψεις: Παράλληλα, για τις άμεσες ανάγκες της τουρκικής Αεροπορίας θα προσληφθούν πιλότοι από την Πολιτική Αεροπορία Όμως ο μέσος μισθός ενός αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας φθάνει στις 2.200 ευρώ, ενώ στον ιδιωτικό τομέα είναι τριπλάσιος. Έτσι, δεν είναι βέβαιο ότι θα καλυφθούν άμεσα οι κενές θέσεις. Οι Τουρκικές Αερογραμμές (Turkish Airlines) λόγω έλλειψης πιλότων έχουν προσλάβει εκατοντάδες ξένους κυβερνήτες, ανάμεσά τους και Έλληνες. Πάντως η Ανώτατη Σχολή Εθνικής Άμυνας που βρίσκεται ακόμα στα χαρτιά αναμένεται να λειτουργήσει στις αρχές του 2017 και οι πρώτοι απόφοιτοι θα αργήσουν για τουλάχιστον 2-3 χρόνια. Η τουρκική εφημερίδα «Hurriet» σε παλαιότερο δημοσίευμά της είχε αναφέρει πως για να παραμείνει αξιόμαχη η τουρκική Πολεμική Αεροπορία θα πρέπει να βρεθούν 300 έμπειροι πιλότοι.
Οι περισσότεροι κυβερνήτες των τουρκικών F-16 έχουν απομακρυνθεί από το Σώμα της Αεροπορίας επειδή κατηγορούνται πως συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του Ερντογάν στις 15 Ιουλίου, ενώ κάποιοι άλλοι για τις σχέσεις τους με την τρομοκρατική οργάνωση FΕΤΟ, όπως τη χαρακτηρίζει η τουρκική κυβέρνηση.
Όμως, για να ρίξουμε τους υψηλούς τόνους της πολεμοκαπηλείας και να διασκεδάσουμε τους καλλιεργούμενους Φόβους ενδεχόμενης πολεμικής σύρραξης, επιλέγουμε να φωτίσουμε μια αστεία πλευρά των Τούρκων πιλότων, οι οποίοι φυσικά δεν έχουν την αποκλειστικότητα αυτής της καταχωνιασμένης πλευράς της λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων, που φυσικά δε βολεύει τους μιλιταριστικούς μύθους και την εθνική αστική αφήγηση περί Ηρώων, για Όλους τους Καραβανάδες.    
Σύμφωνα με μια αναφορά των τελευταίων ημερών του Τουρκικού Επιτελείου Αεροπορίας, τα δυο τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλά ατυχήματα με πολεμικά αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, που οφείλονται σε ελλιπή εκπαίδευση και πρωτοφανή απειρία των πιλότων.
Μεταξύ δε των συχνά θανατηφόρων αυτών ατυχημάτων, ήταν και η περίπτωση ενός πιλότου που εν πτήση αισθάνθηκε την ανάγκη για… ούρηση και προσπαθώντας να ξεσφίξει την ζώνη του, έχασε τον έλεγχο και έριξε το F-16 στο έδαφος.

Η πραγματικά εντυπωσιακή αυτή αναφορά της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, που δημοσιεύτηκε στον τουρκικό τύπο, (Milliyet, Habertürk), με τον πολύ χαρακτηριστικό τίτλο: «Çişini yapan pilot kemeri sıkışınca F-16′ yı düşürmüş», όπου περιγράφεται και η περίπτωση του πιλότου που είχε ανάγκη για ούρηση εν πτήση και τελικά με ακατάλληλους χειρισμούς προσπαθώντας να ξεσφίξει την ζώνη του έριξε το αεροπλάνο του στο έδαφος.

Σύμφωνα με την αναφορά αυτή, τα τελευταία δυο χρόνια έχουν γίνει εννέα αεροπορικά ατυχήματα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, συχνά θανατηφόρα, τρία με F-4 και έξη με F-16. Πολλά από αυτά τα ατυχήματα οφείλονται, όπως αναφέρεται και σε ηλεκτρικό μπλοκάρισμα.

Η πραγματικά θλιβερή αυτή κατάσταση τώρα αποδίδεται σε ελλιπή εκπαίδευση των Τούρκων πιλότων, που οφείλεται όπως αναφέρεται στο ότι τις σχολές εκπαίδευσης είχαν άνθρωποι του Φετουλάχ Γκιουλέν, που δεν ενδιαφέρονταν για την πραγματική εκπαίδευση των πιλότων.

Τα χαρακτηριστικά αυτά ατυχήματα που αποδόθηκαν στους… ατζαμήδες Τούρκους πιλότους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η τουρκική αναφορά, είναι τα εξής:
22 Ιανουαρίου 2013 στο Ντιαρμπακίρ
13 Μαΐου 2013 στα σύνορα Τουρκίας Συρίας
30 Σεπτεμβρίου 2013 με ένα RF-4E στην Σεβάστεια
23 Ιουνίου 2014 στην Μερτζιφούτνα του Πόντου
Αύγουστος 2014 στο Αφιόν Καραχισάρ.
2 Σεπτεμβρίου 2014 στο Ντιαρμπακίρ
1 Δεκεμβρίου 2014
24 Φεβρουαρίου 2015 στην Μαλάτεια και
5 Μαρτίου 2016 στο Εσκή Σεχήρ.
Αύτη είναι η… πανίσχυρη και τρομερή τουρκική πολεμική αεροπορία!
Çişini tutmayan pilot F’ YI DÜŞÜRMÜŞ =Πιλότος μη μπορώντας να κρατήσει τα ούρα (τσίσια) του ΕΡΙΞΕ ΤΟ F-16

Αυτή την παρουσίαση έκανε πριν από λίγες μέρες γνωστός ακραίος Τουρκολόγος-Διεθνολόγος για να εξυπηρετήσει τα γνωστά εθνικιστικά στερεότυπα.

Να θυμίσουμε όμως ότι αυτή η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία συνεργάζεται αγαστά με τους Έλληνες πιλότους στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και δολοφονεί καθημερινά με τρομοκρατικούς βομβαρδισμούς στην Νοτιοανατολική Τουρκία, στη Βόρεια Συρία και στο Βόρειο Ιράκ, σε επιχειρήσεις που έχουν την κάλυψη και Ανοχή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. και της Ρωσίας, αλλά και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Βλέπεις, για όλους αυτούς ένας είναι ο εχθρός, ο αγωνιζόμενος λαός. 
Στη μοιρασιά τα χαλάνε…
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου