Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Σκοπάνθρωποι μιας χρήσης για 15 ευρώ- Προσλήψεις εθνοφυλάκων στην μονάδα 61 Μ.Ε

Ένα χαρακτηριστικό επεισόδιο της ξεφτίλας τους ελληνικού στρατού και της απίστευτης εκμετάλλευσης του εις βάρος των εργαζομένων μας δίνει η παρακάτω αγγελία.
Μια αγγελία που περιγράφει ένα θεσμό που αναβάθμισε τους όρους μαύρης εργασίας, ντυμένης στα χακί, απλήρωτης, ανασφάλιστης και περιορισμένου χρόνου, η οποία φέρνει την ζούγκλα των Νόμων της Αγοράς Εργασίας με σφραγίδα Μνημονίων και ολοκληρωτικού καπιταλισμού.   
Η μονάδα 61 Μ.Ε. (Στρατόπεδο Μαρκοπούλου) στα Φάρσαλα λοιπόν ενδιαφέρεται για την πρόσληψη εθνοφυλάκων, προκειμένου να εξασφαλίσει τη φρούρηση εγκαταστάσεων, κατά το έτος 2017.
Για να ικανοποιήσουν αυτές τις ανάγκες λοιπόν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι Υπουργοί Άμυνας Δ.Βίτσας και Π.Καμμένος δε θα προσλάβουν ούτε Επαγγελματίες Οπλίτες των 800 ευρώ (και συνολικού κόστους 1500 με την ασφάλιση), ούτε ΟΒΑ των 600 ευρώ.
Θα πάρουν Εθελοντές!
Σύμφωνα με την αγγελία «η ανάληψη καθηκόντων είναι εθελοντική, η αποζημίωση είναι 15 ευρώ ημερησίως, δεν έχει την έννοια του εργατικού ημερομισθίου και ως εκ τούτου δεν δημιουργείται σχέση εργασίας μεταξύ της Στρατιωτικής Υπηρεσίας και του εθνοφυλάκου (δηλαδή δεν υπάρχει ασφάλιση στα ασφαλιστικά ταμεία ή συνταξιοδότηση ή αποζημίωση).
 Η παραπάνω αποζημίωση χορηγείται για τις δαπάνες διατροφής, ιματισμού και υπόδησης.
Ένας εργαζόμενος λοιπόν που δεν έχει σχέση εργασίας, που προσφέρει υπηρεσίες φύλαξης και είναι ένοπλος αλλά δεν του αναγνωρίζεται το δικαίωμα ασφάλισης, ο ποίος εργάζεται 8ωρο, νύχτα ή αργίες αλλά δεν έχει κανένα δικαίωμα, δε μπορεί να διεκδικήσει κανένα επίδομα.
Έρμαιο του Στρατού και του Υπουργού Άμυνας, του πελατειακού κράτους και της κατουρημένης ποδιάς, που όμως δεν μπορεί να σου εξασφαλίσει τίποτε, παρά μόνο διαρκή ομηρεία…
Ο χρόνος υπηρεσίας φύλαξης του Στρατοπέδου θα είναι ημερήσιες και νυκτερινές ώρες, με τη διάρκεια της υπηρεσίας να μην υπερβαίνει τις 8 ώρες ανά 24ωρο.
Η παύση παροχής της υπηρεσίας θα γίνεται όταν διατάξει η Στρατιωτική Μονάδα για λόγους της θελήσεώς της, παύση ή παράπτωμα του εθνοφύλακα.
Η επιλογή των εθνοφυλάκων που θα προσληφθούν θα γίνει με «κριτήρια επιλογής» (άνεργοι, έγγαμοι, πολύτεκνοι κ.λπ.) όπως καθορίζει το σχετικό σύστημα μορίων.
Αυτός είναι ο Στρατός των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο Ελληνικός Στρατός της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, με τους φαντάρους Δούλους και τις εργασιακές σχέσεις Ομηρείας.
Ένας στρατός πραιτοριανών, φρουρός ενός βάρβαρου συστήματος εξουσίας, ανεξάρτητα αν ο κυβερνητικός διαχειριστής κλείνει επ΄ αριστερά  ή επ’ ακροδεξιά, αλλά πάντα μνημονιακά, ταξικά και εχθρικά προς τον κόσμο της εργασίας και την νεολαία.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.
Όλοι αυτοί μπορούν να διασφαλίσουν την κτηνωδία.
Μόνο με τους αγώνες μας μπορούν να πάνε τα πράγματα αλλιώς. 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos@hotmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου