Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Ομπάμα ανεπιθύμητος! Διαδηλώνουμε 15 Νοέμβρη

Σε μαζική διαδήλωση κατά της επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ Ομπάμα καλούν εργατικά σωματεία, αγωνιστικές συλλογικότητες και πρωτοβουλίες. 
Σε ανακοίνωσή τους που εξέδωσαν για τη σύσκεψη-συνέλευση αγώνα που πραγματοποιήθηκε στις 31 Οκτώβρη, μετά από κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων Αττικής, για το θέμα της επίσκεψης Ομπάμα αναφέρουν:

«Σε μία κίνηση πρόκληση για τον ελληνικό λαό, ο αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα, πραγματοποιεί στις 15-16 Νοέμβρη επίσκεψη στη χώρα μας, με προφανή στόχο να ενισχύσει την παρουσία και τα συμφέροντα του αμερικανικού κεφαλαίου στην ευρύτερη περιοχή αλλά και το ρόλο του ΔΝΤ στις συζητήσεις για την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου. Η επίσκεψη συμπίπτει χρονικά με τον τριήμερο εορτασμό της εξέγερσης του πολυτεχνείου κατά της χούντας, η οποία είχε την πρόδηλη στήριξη της αμερικανικού κράτους και για την οποία μάλιστα ζητήθηκε και… συγγνώμη (!) από το δολοφόνο του γιουγκοσλαβικού λαού και πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, όταν επισκέφτηκε και εκείνος τη χώρα το 1999. Η απάντηση στην πρόκληση μπορεί και πρέπει να δοθεί από το εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα: Η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησής του στη Μέση Ανατολή σκοτώνει καθημερινά και γεννά καραβάνια δυστυχισμένων! Ο Ομπάμα είναι ανεπιθύμητος!»

Τα σωματεία και οι συλλογικότητες στην ίδια ανακοίνωση-απόφασή τους καλούν: Διαδηλώνουμε κατά του Ομπάμα την ημέρα της επίσκεψής του με τα μπλοκ των εργατικών σωματείων. Όχι στις πολεμικές επεμβάσεις και τον ιμπεριαλισμό ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Καμία συμφωνία. Όχι στην πρόκληση της επίσκεψης, μάλιστα μέσα στον 3-ημερο εορτασμό της εξέγερσης του Νοέμβρη.

Καλούμε στις 15 Νοέμβρη, στις 5.00 μ.μ. στο Πολυτεχνείο και πορεία στην πρεσβεία ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου