Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Νέοι πολεμικοί εξοπλισμοί και στράτευση στα 18 ... Ούτε να το σκέφτεστε !

Αποτέλεσμα εικόνας για εικονες φανταροιΣτην πρόσφατη συνάντηση του ΥΠΕΘΑ Καμμένου με τους Κυριάκο Μητσοτάκη και τον νέο τομεάρχη άμυνας της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη, το κέντρο της συζήτησης αποτέλεσε η στράτευση στα
18 και η προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών τελευταίας γενιάς. Καθόλου τυχαίο που έρχονται στην επιφάνεια αυτές οι στοχεύσεις του υπουργείου όσο και το ενδιαφέρον της ΝΔ. Εξάλλου είναι ακόμα   νωπές οι δηλώσεις του αρχηγού της ΝΔ για την στράτευση στα 18 όπως είχαμε γράψει ( δείτε εδώ ) . 
Εξάλλου στον πόλεμο ενάντια στον εχθρό λαό δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ των από πάνω. Υπάρχει διαρκής προσπάθεια αναβάθμισης του στρατού και του ρόλου του μέσα στην ίδια την κοινωνική συγκρότηση. Από την προσπάθεια να γίνει χτίστης και ανθρωποφύλακας στα hot spot, να κάνει ασκήσεις ανακατάληψης κατειλημμένων εργοστασίων ή καταστολής πλήθους έως τα σουλάτσα του εκτός συνόρων για να εξυπηρετήσει με φοβερά επιθετικό τρόπο τα συμφέρονται του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου.  Ενός στρατού που θα παίζει τον ρόλο της επιβολής της κοινωνικής συνοχής με τη "λόγχη" του στραμμένη σε όποιον αντιστέκεται και αγωνίζεται, στους φτωχούς και τους κατατρεγμένους. Σε αυτά τα σχέδια δεν χωράμε, δεν χωρούσαμε ποτέ. Η νεολαία θεωρεί την υποχρεωτική στράτευση αποκρουστική, επικίνδυνη, έναν πραγματικό βραχνά καθώς νοιώθει ότι αποτελεί ένα διάστημα σοβαρής οικονομικής και ακραίας εργασιακής εκμετάλλευσης, μια περίοδο μετατροπής της σε κρέας στα κανόνια του επικίνδυνου ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, εμπλοκής τους σε άδικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ-Ισραήλ.

Έτσι μας προτείνουν μια διαδρομή από τον Λυκειάρχη στον Συνταγματάρχη, χακί εκπαίδευση στον εθνικισμό, την υποταγή, το βύσμα και το ατομισμό, το ρουφιανιλίκι και τον σεβασμό της ιεραρχίας θα σε προετοιμάζει για την ανεργία, για την καριέρα στον στρατό ως μισθοφόρο, για τη φοίτηση στα πανεπιστήμια του κέρδους και της αγοράς ως τσιράκι των καθηγητών ή για τον προϊστάμενο.
Μας  θέλουν μια νεολαία μέσα στο λούκι, να μην κάνει κιχ μπροστά στα προστάγματα των "ανωτέρων" και μετά να μπαίνει στον εργασιακό μεσαίωνα κι αν της πετάνε κανά ξεροκόμματο της άθλιας εργασίας όπως την βιώνουμε σήμερα να λέει "πάλι καλά, δουλίτσα να υπάρχει¨.
"Ο Στρατός σε κάνει άντρα" μας φουμάρουν ενώ οι αυτοκτονίες θερίζουν , αλλά δεν τους νοιάζει προέχει να βρουν τους φρουρούς των αγωγών, τους μπράβους στα χακί των εφοπλι­στών, τους αναλώσιμους της Ελλάδας – «ηγεμονικής δύναμης στα Βαλκάνια».
"Μη μιλάς, βάλε κανά βύσμα κι όλα θα γίνουν" μας πιπαλάνε συνεχώς, για να μας έχουν του χεριού τους ,να μας μάθουν στις πελατειακές σχέσεις, στο βόλεμα, στην λογική του ατομικού δρόμου. Να σωπαίνουμε ένας-ένας ώστε να μην ακούγεται ο αχός μιας νεολαίας που γνωρίζει την σκληρή φύση της ανεργίας, της φτώχειας , του ρατσισμού και της ματαίωσης χωρίς τελειωμό.
Ακούστε λοιπόν καλά, να σας λείπουνε τα λούσα των πολεμικών εξοπλισμών, τα όνειρα για μια νεολαία ντυμένη στα χακί που κάνει τουμπεκί. Εμείς το μόνο αξιόμαχο που θέλουμε , είναι αυτό των αγώνων. Τα μόνα σύγχρονα όπλα που θα διαλύσουν αυτό τον στρατό της κοινωνικής ισοπέδωσης είναι η αλληλεγγύη και ο συλλογικός αγώνας για την ανατροπή.  Δεν βολευόμαστε στο καλούπι, οι φαντάροι θα παραμείνουν πολίτες με στολή και σε κάθε αγώνα θα τους βρίσκεται μπροστά σας, σε κάθε προσπάθεια να μας κατεβάσετε στον δρόμο θα μας βρείτε απέναντι. Να ξεχάσετε λοιπόν κάθε σκέψη για θητεία στα 18, εξοπλισμούς με πακτωλούς χρημάτων που φουσκώνουν τα ποτάμια αίματος των αυτοκτονιών στο στράτευμα, των νεκρών από βομβαρδισμούς, της προσφυγιάς και της φτώχειας. Γιατί δεν παλεύουμε μόνο  ενάντια στη στράτευση στα 18, αλλά για τη μείωση της θητείας, τη βελτίωση των συν­θηκών, ενάντια στις αγορές ό­πλων, τις αποστολές εκτός συνό­ρων, σε ΝΑΤΟ – Ευρωστρατό. Διεκδικούμε  ελεύθερο Συνδικαλισμό των Φαντάρων. Στεκόμαστε δίπλα στα κοινωνικά κινήματα και στον κόσμο της εργασίας και βροντοφωνάζουμε:
                               ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-Ελληνική Ολιγαρχία.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου