Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Η Τουρκία μεταφέρει άρματα μάχης, στρατό και τεθωρακισμένα οχήματα στη Βόρεια Συρία


φωτό από τη μεταφορά των τουρκικών αρμάτων μάχης στην Γκαζίαντεπ
Ο τουρκικός στρατός μεταφέρει από χθες, Κυριακή, άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα και χιλιάδες στρατιώτες στα τουρκο-συριακά σύνορα.
Συγκεκριμένα τα τούρκικα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις έφθασαν στην πόλη Γκαζίαντεπ που συνορεύει με τη Συρία.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ενισχύσεις αυτές στην επιχείρηση εισβολής στη Συρία «Ασπίδα του Ευφράτη» αποτελεί μέρος του συνολικού προγραμματισμού για την ενίσχυση της τουρκικής παρουσίας στη βόρεια Συρία.
Προς το παρόν τα άρματα μάχης και τα οχήματα σταθμεύουν στο στρατόπεδο Ογκούζελι που βρίσκονται στην παραμεθόριο περιοχή.
Οι στρατιώτες έχουν προετοιμασθεί για συμμετοχή τους με τους αντάρτες του λεγόμενου ‘ελεύθερου συριακού στρατού’ σε επιχειρήσεις κυρίως κατά των κουρδικών δυνάμεων των Ομάδων Λαϊκής Υποστήριξης (YPG), ένοπλη πτέρυγα του PYD.
Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι από τις 24 Αυγούστου που εισέβαλε ο τουρκικός στρατός στη Συρία, ελέγχονται 13 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα όπου υπάρχουν 64 κατοικημένες περιοχές και έχουν καθαρισθεί από τις τρομοκρατικές ομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου