Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΥΠ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ ΣΤΗΝ «ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ» ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΣ

Ο αντιστράτηγος Τελλίδης θα επιθεωρήσει μόνο αν είναι φρεσκοβαμμένα τα πεζούλια του στρατοπέδου;
Η αντιδραστική αναδιάρθρωση που σχεδιάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στις ένοπλες δυνάμεις, πράγμα που από την πρώτη στιγμή έχουν επισημάνει η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων και το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος, επιχειρείται να περάσει πάνω από τις ζωές των φαντάρων αλλά και των χαμηλόβαθμων στελεχών, στην προσπάθεια για μεγαλύτερη  εκμετάλλευση τους, μεγαλύτερη εντατικοποίηση της καθημερινότητας τους, για ουσιαστικό ξεζούμισμα τους, αλλά και για τη σκληρή πολεμική προετοιμασία τους.
Κι αν για τα στελέχη του ελληνικού στρατού αυτό έχει να κάνει με την ατυχή επιλογή «καριέρας» μισθοφόρου των ένοπλων επεμβάσεων του ελληνικού κράτους και του κεφαλαίου στο εσωτερικό και το εξωτερικό, για τους φαντάρους συνιστά διπλή βαρβαρότητα γιατί αποτελεί τον πυρήνα της επίθεσης στη νεολαία, με όχημα την «εθνική (μαύρη) προσφορά». Τα γεγονότα εντός του στρατού, στη σκληρή εκπαίδευση των φαντάρων, στις αυθαιρεσίες της ιεραρχίας, στην άγρια φορομπηξία με τη μορφή της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, στα ατυχήματα και στις αυτοκτονίες, στην βαριά εργασία και το πρόγραμμα εκπαίδευσης, αποτυπώνουν αυτή την πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα εναντίον της οποίας -και των εκπροσώπων της- δίνει καθημερινές και νικηφόρες μάχες το κίνημα μέσα κι έξω από το στρατό, οι δράσεις των στρατευμένων και το Δίκτυο Σπάρτακος. Αν, όμως, ως τώρα μιλούσαμε για μια σειρά από περιστατικά μονάδες, ασκήσεις και κέντρα εκπαίδευσης, στην περίπτωση του ΚΕΥΠ Λαμίας εντοπίζουμε μια ιδιαιτερότητα.
Εδώ επιχειρείται για πρώτη φόρα, με τέτοια ένταση και σε τέτοια συχνότητα, η συμμόρφωση προσωπικού-εκπαιδευτών, αλλά και των νεοσύλλεκτων φαντάρων.
Είναι τεράστια η ευθύνη του ταξίαρχου Παπαδόπουλου Ελευθέριου σε αυτό, καθώς δημιουργεί κλίμα τρομοκρατίας σε στελέχη και φαντάρους. Ένα καθεστώς αυταρχισμού για το οποίο όλοι παραπονιούνται. Περισσότερη εκπαίδευση, πιο σκληρή, με ελάχιστη ξεκούραση στα όρια της εξόντωσης από την ορθοστασία. Περιστατικά προσβολής της αξιοπρέπειας των φαντάρων που «δεν κάνουν καλά» παρέλαση, τοποθετώντας τους έξω από τις γραμμές, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με φωνές και υποδείξεις στους εκπαιδευτές.
Αποδεικνύεται ότι, ακόμα και χωρίς τα «τυπικά περιστατικά αυθαιρεσίας», ακόμα και χωρίς την «παράβαση των κανονισμών», το ίδιο το πρόγραμμα εκπαίδευσης είναι από μόνο του βάρβαρο, επιτρέποντας στους ανώτερους και κατώτερους αξιωματικούς να ξεζουμίζουν τα χαμηλότερα τμήματα της ιεραρχίας και -κυρίως- τους φαντάρους. Αν και θα πρέπει να τονιστεί εδώ ότι οι προσβολές και η υποβάθμιση της προσωπικότητας των στρατευμένων, συνιστά ήδη παράβαση ακόμα και του τυπικού κανονισμού 20-1, αποτελεί καθημερινότητα στις μονάδες και στα στρατόπεδα, όπλο στα χέρια του ηθικού και υλικού τραμπουκισμού που διεξάγουν οι πραιτοριανοί του ΓΕΣ και του ΓΕΕΘΑ στη στρατευμένη νεολαία.
Ακόμα περισσότερο δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που παραβιάζεται ακόμη και το πρόγραμμα. Το πιο σοβαρό περιστατικό είναι ότι δεν μοιράστηκε δεκατιανό την περασμένη Παρασκευή, οι φαντάροι δεν ξεκουράστηκαν, ενώ έμειναν και νηστικοί υπό συνθήκες ακραίας εκπαίδευσης. Ένα παραπάνω περιστατικό είναι να δίνει αναφορά ανθυπολοχαγός μετά το σιωπητήριο, πράγμα που συνιστά, έτσι κι αλλιώς, συλλογικό καψώνι.
Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό από την μεριά του κυρίου ταξιάρχου, αφού και στο παρελθόν έχει απασχολήσει πολλές φορές με τα κατορθώματα του σε όποιες μονάδες έχει διοικήσει.
Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται, παύει να είναι σύμπτωση. Μιλάμε για ένα στέλεχος των ενόπλων δυνάμεων, που πάει από «βυσματική» μονάδα σε «βυσματική» μονάδα (για τον εαυτό του και την ιεραρχία) και δημιουργεί τα ίδια επαναλαμβανόμενα προβλήματα. Δεν αποτελεί, λοιπόν, ο εν λόγω κύριος, ένα δείγμα «κακής εφαρμογής» των κανονισμών και των διαταγών, ένα δείγμα «κακής διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού» του στρατού. Δείχνει πώς, με την κάλυψη της ιεραρχίας, του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΣ, και του υπουργείου, προσπαθεί να κάνει πραγματικότητα το όνειρο του στρατού που επιχειρούν να διαμορφώσουν.
Αυτή την  φορά, το ΚΕΥΠ Λαμίας και ο διοικητής του, δίνουν το στίγμα για το στρατό που σχεδιάζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κι εκτελεί ολόκληρος ο στρατιωτικός μηχανισμός, από τον Α/ΓΕΣ Τελλίδη μέχρι τον κάθε διοικητή στρατοπέδου και κέντρου.
Καλούμε τους συναδέλφους φαντάροι, που βιώνουν αυτές τις συνθήκες, να βγουν μαζικά παραπονούμενοι, να απαιτήσουν και να επιβάλουν τα δικαιώματά τους. Να καταδείξουν τους πραγματικούς υπευθύνους αυτής της κατάστασης. Από τα χαμηλόβαθμα στελέχη της ιεραρχίας του στρατοπέδου και τον ταξίαρχο Παπαδόπουλο ως την ηγεσία του στρατού, τον αντιστράτηγο Τελλίδη, τον Καμμένο και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
τηλ: 6932 955437



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου