Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Στρατόπεδο Πλέσσα: Ο υποδιοικητής την έχει δει βασιλιάς του στρατοπέδου

Σας γράφω για ένα στρατόπεδο που είχε απασχολήσει και στο παρελθόν, ο λόγος για το στρατόπεδο Πλέσσα (ΚΕΤΕΣ) όπου η κατάσταση γίνεται όλο και πιο τραγική.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα…. 
Ο υποδιοικητής της μονάδας του οποίου η συμπεριφορά προς όλους δηλαδή στρατιώτες, στελέχη και πολιτικό προσωπικό είναι σαν να μιλάει ο βασιλιάς στους αυλικούς του. 
Μιλάει συνεχώς αγενέστατα με βωμολοχίες, όταν ο στρατιώτης πάει να απαντήσει στην οποιαδήποτε κατηγορία του προσάπτει η απάντηση του είναι : ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΣΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΧΤΥΠΑ ΔΥΝΑΤΑ ΤΟ ΠΟΔΙ ΝΑ ΣΕ ΑΚΟΥΣΩ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚΑΝΩ ΕΓΩ και διάφορους άλλους τέτοιου είδους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς.
Συγκεκριμένο παράδειγμα είναι πως όταν μια μέρα στο συσσίτιο μας υπήρχε μέσα κατσαρίδα και όπως ήταν λογικό αρνηθήκαμε να φάμε,  στρατιώτης ενώ περνούσε έξω από το γραφείο του τον άκουσε να φωνάζει και να διατάζει τον αξιωματικό υπηρεσίας να μας αναγκάσει να το φάμε.
Η μεγαλύτερη βέβαια από όλες τις επιθυμίες του είναι να μειωθούν κι άλλο οι έξοδοι και τα υπηρεσιακά μας καθώς λέει: Δεν πειράζει δεν παθαίνουν και τίποτα αν δεν βγουν, σιγά μην αυτοκτονήσουν κιόλας….
Ο συγκεκριμένος ανώτερος αξιωματικός έχει ξεφύγει, προσβάλει αδιαλείπτως συναδέλφους του υπαξιωματικούς και κατώτερους αξιωματικούς , πολίτικο προσωπικό που απλά κάνει την δουλεία του και τους συμπεριφέρεται σαν να είναι εργαζόμενοι του και να τους πληρώνει αυτός από την τσέπη του και κυρίως συμπεριφέρεται στους στρατιώτες του σαν να είναι σκουπίδια.
Η ερώτηση βέβαια όλων είναι τι κάνει ο διοικητής της μονάδας και θα σας απαντήσω εγώ σε αυτό…. ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ και οποτεδήποτε πάει στρατιώτης για να του αναφέρει αυτή την συμπεριφορά και να διαμαρτυρηθεί πάντα τον καλύπτει και η υπόθεση δεν φτάνει ποτέ παραπάνω. Για να καταλάβετε πιο συγκεκριμένα πόσο αμερόληπτος είναι ο διοικητής της μονάδας θα σας δώσω ένα απλό παράδειγμα. Θεώρησε σωστό να δώσει σε στρατιώτη που έχει στο γραφείο του, 4 μέρες άγραφη άδεια που υπηρετεί μόλις 1 μήνα στη μονάδα και σε συναδέλφους στρατιώτες που του ζητούν για οικογενειακούς λογούς δεν δίνει τίποτα γιατί όπως ισχυρίζεται η μονάδα έχει ανάγκες, παραδείγματος χάριν: ενός στρατιώτη ο οποίος έχει απολυθεί τώρα που σας γράφω πέθανε η γιαγιά του και είχε μόνο μια ημέρα κανονική άδεια, του ζήτησε λοιπόν ακόμα μια ημέρα άδεια καθώς η κηδεία ήταν στην επαρχία και η απάντηση του προφανώς ήταν αρνητική
Κάποιος πρέπει να δράσει άμεσα και μάλλον το ΓΕΣ πρέπει να ελέγξει ποιους έχει ορίσει να διοικούν ανθρώπινες ψυχές γιατί άσχετα από τους βαθμούς και τις καταστάσεις δεν παύουμε να έχουμε προσωπικότητα και αξιοπρέπεια. Αυτά από έμενα έναν στρατιώτη που πήγα και εγώ όπως και όλοι οι συνάδελφοι στρατιώτες που υπηρετούμε μαζί να εκτελέσουμε το χρέος μας προς την πατρίδα και είμαστε αναγκασμένοι να ανεχόμαστε τέτοιους ανθρώπους και να μην υπάρχει από πουθενά στήριξη.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 
http://diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου