Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Στο ΚΕΕΜ Σπάρτης δεν έχουν ευρώ να κάνουν απεντόμωση και οι Κοριοί κάνουν παρέλαση πάνω στους φαντάρους

Το ΚΕΕΜ Σπάρτης απασχόλησε το τελευταίο διάστημα καθώς η διοίκηση της μονάδας και το ΓΕΣ επιχείρησαν να ιδιωτικοποιήσουν το ΚΨΜ.
Όμως σειρά καταγγελιών φαντάρων και γονιών αποκαλύπτουν τις πολύ άσχημες συνθήκες που επικρατούν εκεί.
Καταρχήν υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τους κοριούς.
Μάλιστα, οι εκπαιδευόμενοι μάγειρες που παραμένουν τις τελευταίες βδομάδες στο ΚΕΕΜ τράβηξαν τα πάνδημα, αφού οι κοριοί κάνουν πραγματική παρέλαση πάνω τους.
Είναι όμως εξίσου προκλητικό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο Υπουργός Άμυνας να σπαταλούν εκατομμύρια ευρώ σε στρατιωτικές παρελάσεις, αλλά οι αρμόδιοι αξιωματικοί να απαντούν στα παράπονα των στρατιωτών για τους κοριούς λέγοντας:
"σιγά μην κάνουμε απεντόμωση-εδώ δεν έχουμε να φάμε, απεντόμωση θα κάνουμε...".
Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον Ελληνικό Στρατό.
Μάλιστα, η διοίκηση του ΚΕΕΜ δεν επιχειρεί να αντιμετωπίσει ούτε με τους παραδοσιακούς τρόπους τους κοριούς και έχει παραδώσει τα όπλα... δυστυχώς για τους φαντάρους!
Βεβαίως, οι αξιωματικοί λένε την αλήθεια για το φαγητό: οι συνθήκες στα μαγειρεία είναι από άποψη υγιεινής άθλιες και επικίνδυνες, ενώ οι μερίδες είναι ελάχιστες.
Παράλληλα, οι 200 σχεδόν συνάδελφοι στρατιώτες βρίσκονται στοιβαγμένοι σε δύο ακόμη πιο άθλιους θαλάμους, με τα κρεβάτια να τα χωρίζουν 30 εκατοστά και να περνούν ανάμεσα τους με πλάγια βήματα. 
Αυτό συμβαίνει γιατί ως γνωστόν η μονάδα διαθέτει έναν πολύ πιο σύγχρονο θάλαμο, τον οποίο όμως ανοίγει μόνο για να υποδεχτεί τα βύσματα -γιους πολιτικών, ανώτατων στρατιωτικών, εκλεκτούς ιεραρχών, γόνους πλουσίων.
Στους παλιούς θαλάμους δεν υπάρχουν φοριαμοί, αλλά και ούτε ζεστό νερό. Εδώ και μια βδομάδα έχει παρουσιαστεί βλάβη και η διοίκηση του ΚΕΕΜ "ψάχνει να βρει λύση"... 
Τέλος, σοβαρές είναι οι ευθύνες των υγειονομικών υπηρεσιών της μονάδας. Αντί να βγουν μπροστά και να απαιτήσουν λύση από το διοικητή, επιχειρούν να καθησυχάσουν τους φαντάρους, αρνούνται να διαγνώσουν από τι έντομα προέρχονται τα τσιμπήματα που έχουν γεμίσει οι φαντάροι και μοιράζουν κάποιες αλοιφές μήπως και γίνει τίποτε.
Οι γονείς καταγγέλλουν ότι με τον ίδιο τρόπο είχαν αντιμετωπίσει και την περίπτωση του 21χρονου Νικήτα, όταν αφέθηκε αβοήθητος να λιώνει από την πνευμονία, για να χάσει τελικά την ζωή του. Η απανθρωπιά τους αποκαλύφθηκε και από τις δικαιολογίες που επικαλέστηκαν, για να φορτώσουν την ευθύνη της δολοφονίας στο άτυχο παλικάρι! 
Τέλος, οι κοριοί ετοιμάζονται να μεταναστεύσουν για το Γύθειο, ακολουθώντας τους μάγειρες που θα συνεχίσουν εκεί την εκπαίδευση τους.
Εμείς καλούμε τη διοίκηση να πάρει μέτρα. Πρέπει άμεσα το ΓΕΣ να παρέμβει και να αντιμετωπίσει την αθλιότητα του ΚΕΕΜ Σπαρτης.
Δεν είναι δυνατόν το 2016, το πιο  ακαταμάχητο τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων να είναι οι Κοριοί.   
  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
τηλ: 6932 955437     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου