Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Συρία: «Οι ΗΠΑ εφοδιάζουν τους Κούρδους να προλάβουν την κατάληψη της Αλ Μπαμπ»


Προετοιμασία από τις ΗΠΑ κατά «Ασπίδας του Ευφράτη»
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα διάδρομο στη βόρεια Συρία με την ενίσχυση των Κούρδων του PYD ( Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης), πριν καταληφθεί η περιοχή από την «Ασπίδα του Ευφράτη» (τουρκικό στρατό), εντείνοντας τις δραστηριότητές τους για την κατάληψη της πόλης Αλ Μπαμπ, γράφει τουρκικό δημοσίευμα.
Έγινε γνωστό ότι επιταχύνονται οι προετοιμασίες των Κούρδων του PYD που ενισχύονται από τους Αμερικανούς. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες από την εφημερίδα ‘Aydınlık’ οι Αμερικανοί έχουν στείλει στους Κούρδους του PYD, εξήντα φορτηγά TIR στην πόλη Μανμπίτς, τα οποία περιέχουν όπλα και πυρομαχικά.
Στόχος τους, σύμφωνα με την εφημερίδα είναι να καταλάβουν την πόλη Αλ Μπαμπ από τους τρομοκράτες του Daesh πριν φθάσει εκεί ο τουρκικός στρατός.
Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι οι Κούρδοι του PYD θα αποσυρθούν ανατολικά του Ευφράτη τώρα τους ενισχύουν στην πόλη Μανμπίτς (που είναι δυτικά του ποταμού).
«Πληροφορίες από πηγές ασφαλείας αναφέρουν ότι γίνεται ακριβώς το αντίθετο και οι Ηνωμένες Πολιτείες ενισχύουν τους Κούρδους του PKK / PYD», όπως σημειώνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου