Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Από Γερμανοντυμένοι Ταγματασφαλίτες βουλευτές στο αστικό κοινοβούλιο. Από δολοφόνοι να βασανιστές του λαού μας στελέχη του κυβερνητικού μηχανισμού.

Του Γ. Γ.
Στο μπλοκ μας «ιστορικά – ντοκουμέντα» με την πολύτιμη βοήθεια μιας κοπελιάς ιστορικού, η οποία πρόσφατα έγινε συνεργάτης του ιστότοπου μας, θα κάνουμε ένα μεγάλο αφιέρωμα στηνΟργάνωση Προστασίας Λαϊκών Αγωνιστών.

Πριν απ’ αυτό όμως και θέλοντας να δώσουμε το κλίμα της εποχής θα παραθέσουμε ένα απόσπασμα από το υπόμνημα που έστειλε το Γενικό Αρχηγείο του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στις 14 Μάρτη 1947 στην εξεταστική επιτροπή του ΟΗΕ.
Απ’ αυτό διαπιστώνει κανείς ότι τα Γερμανοντυμένα καθάρματα που συνεργάστηκαν με τις δυνάμεις κατοχής του άξονα, μετά την απελευθέρωση, όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν για τα εγκλήματά τους σε βάρος του Ελληνικού λαού, αλλά στελέχωσαν τον κρατικό μηχανισμό με ορισμένα πρωτοκλασάτα τομάρια απ’ αυτούς να γίνονται και βουλευτές στο αστικό κοινοβούλιο τους. 
Εχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στα δοσιλογικά καθάρματα –βλέπε το βιβλίο του Τάσου Κωστόπουλου «Η αυτολογοκριμένη Μνήμη. Τα τάγματα ασφαλείας και η μεταπολεμική Εθνικοφροσύνη», καθώς και σε άλλες αναρτήσεις μας. Εδώ να θυμίσουμε τον ρόλο που έπαιξαν οι «προστάτες» τους οι Αγγλοι. Ας δούμε τι έγραφε ο ιστορικός και συγγραφέας Περικλής Ροδάκης. Οι Αγγλοι εξοπλίζουν τον υπόκοσμο και τους χθεσινούς συνεργάτες του κατακτητή και τους εξαπολύουν στην ΄ύπαιθρο και στις συνοικίες της Αθήνας, εκεί ακριβώς που αναδείχτηκε και ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

http://tsak-giorgis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου