Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

ΔEITE TO BINTEO-Η “ελεύθερη Κούβα” των ΗΠΑ θα ‘χει τα νοσοκομεία που νοσηλεύθηκαν οι πυροσβέστες της 9/11;

Ο απερχόμενος Ομπάμα ήταν πολύ συγκρατημένος στη δήλωσή του για το θάνατο του ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο.
“Αυτή την ώρα της απώλειας του Φιδέλ Κάστρο, τείνουμε χείρα φιλίας στο λαό της Κούβας,” δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.
“Η ιστορία θα καταγράψει και θα κρίνει,” την επιρροή του Κάστρο, ενώ δουλέψαμε σκληρά για ν’ αφήσουμε το παρελθόν πίσω μας, τόνισε ο ίδιος.
Αντιθέτως ο ίδιος ο Τραμπ και πολλοί επιτελείς του δεν έκρυψαν τα αισθήματά τους.
Ο Ντόναλντ Τραμπ, εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, δήλωσε ότι ο θάνατος του Φιδέλ Κάστρο, “σηματοδοτεί ένα βήμα μακριά από τον τρόμο που διήρκεσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, προς ένα μέλλον στο οποίο, ο θαυμάσιος λαός της Κούβας, θα ζήσει τελικά στην ελευθερία, που πλουσιοπάροχα του αξίζει.”

Ο Κάστρο δεν ήταν άγιος. Η Κούβα δεν είναι παράδεισος. Πολλά ήταν τα προβλήματα που υπήρχαν και υπάρχουν. Αλλά εκτός από προβλήματα οι πολίτες της Κούβας είχαν κι έχουν ακόμη σύστημα υγείας που λειτουργεί τόσο άψογα, ώστε ακόμη και οι Aμερικανοί πυροσβέστες που είχαν πρόβλημα υγείας από τη συμμετοχή τους στην επιχείρηση διάσωσης στους Δίδυμους Πύργους, στην Κούβα βρήκαν την περίθαλψη που στις ΗΠΑ τους ζητούσαν μια περιουσία για να τους την παρέχουν! 

Δεν τα λέμε εμείς…Τα ΄χει κάνει ντοκιμαντέρ ο Αμερικανός σκηνοθέτης Μάϊκλ Μούρ.
Μπορείτε να δείτε το απόσπασμα στο βίντεο.
Ελευθερία δεν σημαίνει …ελευθερία της αγοράς! Σημαίνει να ΄χουν οι πολίτες τα αυτονόητα: η υγεία και η παιδεία δεν μπορεί να μην είναι προσβάσιμες απ΄ όλους. Και στην Κούβα ήταν και είναι…Δεν ξέρουμε για πόσο…
Οι οπαδοί του Φρίντμαν…αρχάγγελου την απόλυτης …ελευθερίας της αγοράς βγάζουν εισιτήρια για Κούβα…Ο Φρίντμαν πέθανε έχοντας βραβευθεί και με …Νόμπελ για τις οικονομικές του θεωρίες που διέλυσαν κυριολεκτικά χώρες και ανθρώπους.
Ο Κάστρο έφυγε μετρώντας…638 απόπειρες δολοφονίας εναντίον του…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου