Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Τουρκικά μαχητικά βομβάρδισαν Κούρδους στη βόρεια Συρία

φωτό αρχείου
Η τουρκική πολεμική αεροπορία έπληξε την έδρα των κουρδικών δυνάμεων «Ομάδες Λαϊκής Άμυνας»-YPG, στην επαρχία Χασάκα στη βορειοανατολική Συρία.
Συγκεκριμένα τουρκικά μαχητικά βομβάρδισαν στην περιοχή Ντερίκ ανατολικά της Αλ Χασάκα. Ο βομβαρδισμός κράτησε μία ώρα, ενώ αναφέρεται ότι οι Κούρδοι απάντησαν στις τουρκικές επιθέσεις.
«Οι τουρκικές δυνάμεις επιτέθηκαν στο YPG στη θέση Άιν Ντιβάρ. Σήμερα η Ροτζάβα γνώρισε μια νέα παραβίαση της κυβέρνησης Ερντογάν», είπε ένας από τους εκπροσώπους των κουρδικών δυνάμεων.
Το ρωσικό δημοσίευμα σημειώνει ότι η Τουρκία δεν είναι πρώτη φορά που βομβαρδίζει θέσεις των Κούρδων της Συρίας.
Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, ο τουρκικός στρατός εξαπέλυσε πάνω από 22 επιθέσεις σε θέσεις Κούρδων στο βόρειο τμήμα της Συρίας. Οι ηγέτες των «Ομάδων Λαϊκής Άμυνας» ισχυρίζονται ότι η Τουρκία έχει ως στόχο τις κουρδικές περιοχές της βόρειας Συρίας, υπονομεύοντας την πρόοδο των Κούρδων κατά του Daesh.
“Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στην Τουρκία να συνεχίσει αυτές τις παραβιάσεις των συνόρων. Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε, και θα κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν να σταματήσει αυτή η επίθεση εναντίον του λαού μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του YPG.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου