Slider

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

Ο Υποκριτής Τσίπρας των Μνημονίων και το γράμμα Φιντέλ για το Δημοψήφισμα που έγινε Πραξικόπημα!

Ο Τσίπρας πάει στην Κούβα για να αποχαιρετήσει τον Κάστρο γράφουν τα παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο καιροσκόπος και βαθιά μνημονιακός εραστής της εξουσίας πάει να ξεπλυθεί ουσιαστικά...
Γιατί εδώ και καιρό αποδεικνύει ότι είναι εχθρός των εργαζομένων...
Γιατί εδώ και καιρό αποδεικνύει ότι είναι ένας ακόμη αστός πολιτικός, πολιτικός αντίπαλος του Κάστρο και της προοπτικής της κοινωνικής Απελευθέρωσης.
Γιατί τα λέμε όλα αυτά;

Τι είχε γράψει ο Κάστρο στον Τσίπρα μετά το ελληνικό δημοψήφισμα

Ήταν 6 Ιουλίου του 2015 και μία μέρα πριν η κάλπη του δημοψηφίσματος είχε δείξει«όχι».

Ο λόγος για το ελληνικό δημοψήφισμα αναφορικά με τη διαπραγμάτευση, το αποτέλεσμα του οποίου έκανε τον Φιντέλ Κάστρο να γράψει μία επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα.
Διαβάστε τι είχε γράψει ο κομαντάντε Φιντέλ στον Έλληνα πρωθυπουργό:
Εξοχότατε κ. Αλέξη Τσίπρα,
Πρωθυπουργέ της Ελλάδας
Σας συγχαίρω θερμά για τη λαμπρή πολιτική σας νίκη, τις λεπτομέρειες της οποίας παρακολούθησα από κοντά μέσω του καναλιού TeleSur.

Η Ελλάδα είναι πολύ οικεία για τους Κουβανούς. Αυτή μας δίδαξε φιλοσοφία, τέχνη και επιστήμες της αρχαιότητας όταν σπουδάζαμε στο σχολείο και, μαζί με αυτά, την πιο περίπλοκη από όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες: την τέχνη και την επιστήμη της πολιτικής.

Η χώρα σου, ειδικά η τόλμη της στην παρούσα συγκυρία, γεννά το θαυμασμό στους λαούς της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής αυτού του ημισφαιρίου, που βλέπουν πώς η Ελλάδα, μπροστά σε απειλές από το εξωτερικό, υπερασπίζεται την ταυτότητά της και την κουλτούρα της. Ούτε ξεχνούν ότι ένα χρόνο μετά την επίθεση του Χίτλερ στην Πολωνία, ο Μουσολίνι διέταξε το στρατό του να εισβάλει στην Ελλάδα, και αυτή η γενναία χώρα απώθησε την επίθεση και ανάγκασε τους εισβολείς να υποχωρήσουν, κάτι που οδήγησε στην ανάπτυξη τεθωρακισμένων γερμανικών δυνάμεων στην Ελλάδα οι οποίες παραμέρισαν τους αρχικούς στόχους της ύπαρξής τους.

Η Κούβα αναγνωρίζει το θάρρος και τις επιχειρησιακές ικανότητες των ρωσικών στρατευμάτων, που, ενωμένες με τις δυνάμεις του ισχυρού συμμάχου τους, της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, και με αυτές άλλων εθνών της Μέσης Ανατολής και της Ασίας, επιχειρούσαν πάντα να αποφεύγουν τον πόλεμο αλλά ποτέ δεν επέτρεψαν η στρατιωτική επιθετικότητα να περάσει χωρίς μια απάντηση πειστική και συντριπτική.

Στις τωρινές πολιτικές συνθήκες στον πλανήτη μας, όταν η ειρήνη και η επιβίωση του είδους μας κρέμονται από μια κλωστή, κάθε απόφαση, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, πρέπει να αναλύεται και να εφαρμόζεται με προσοχή, με τρόπο που κανείς δε θα μπορεί να αμφισβητήσει την εντιμότητα και την σοβαρότητα με τις οποίες πολλοί από τους πιο υπεύθυνους και σοβαρούς από όσους διοικούν, αγωνίζονται σήμερα για να αντιμετωπίσουν τις καταστροφές που απειλούν τον πλανήτη.

Σας ευχόμαστε, εντιμότατε σύντροφε, Αλέξη Τσίπρα τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία.

Αδελφικά,


Fidel Castro Ruz 
Julio 5 de 2015 
8 y 12 p.m.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου