Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Απάντηση στις θέσεις του STRATFOR για τη Ρωσία και το Κυπριακό

Η κυρίαρχη άποψη και τα στερεότυπα, ότι η Δύση και οι χώρες που ενδιαφέρονται να λύσουν το κυπριακό πρόβλημα διατυπώνουν την ισχυρή εκτίμηση πως η Ρωσία δεν θέλει λύση στο Κυπριακό, και ότι επικαλείται θέματα αρχών τα οποία όμως δεν υφίστανται ως εξωτερική πολιτική της Ρωσίας. Αυτή η αντίληψη πηγαίνει και έρχεται στις πρωτεύουσες αυτών των χωρών, περνά μέσα από την Κύπρο και έφτασε και στην Stratfor που είναι σκιώδης εταιρεία πληροφοριών της CIA!

Του Πάνου Ιγνατίου (Μόσχα)
Σε πρόσφατο άρθρο της, αμέσως μετά την επίσκεψη του ΥΠΕΞ της Κύπρου Γ Κασουλίδη στη Μόσχα και την προηγούμενη επίσκεψη του Γεν. Γραμματέα του ΑΚΕΛ Α Κυπριανού, είναι πεπεισμένη όπως αναφέρει ότι « Ο Σ. Λαβρόφ κάλεσε τον ΟΗΕ να μην επιβάλει το όραμα του για την διευθέτηση στην Κύπρο» και συνεχίζει αναφέροντας ότι η Μόσχα έχει σοβαρό ενδιαφέρον για τη διατήρηση του status quo στην Κύπρο.
Είναι ξεκάθαρος ο υπαινιγμός της διπλής όψης προσέγγισης, ότι η Ρωσία θέλει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της Τουρκίας στην περιοχή και να προδώσει τους Ε/Κ φίλους της αλλά και να προκαλέσει κρίση στις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, δηλαδή τις ΗΠΑ, την Ελλάδα, την Τουρκία, την Κύπρο και το ΗΒ καθώς «Το μέλλον του μικρού νησιού της Μεσογείου θα έχει υπερμεγέθη επίδραση όχι μόνο για την περιοχή αλλά και για τους στόχους και τις φιλοδοξίες των μεγαλύτερων παγκόσμιων δυνάμεων με έννομο συμφέρον στην Κύπρο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΝΤΙΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΦΟΡ, ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: http://www.geopolitics.com.gr/2016/11/status-quo.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου