Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Τζιχαντιστής αυτοκτονίας τίναξε στον αέρα 20 Τούρκους στρατιώτες στη Συρία

Το Al Masdar News μεταδίδει ότι ο τουρκικός στρατός υπέστη σοβαρές απώλειες από επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποίησε τζιχαντιστής της οργάνωσηςΙσλαμικό Κράτος (ISIS) στα περίχωρα της πολιορκημένης πόλης Αλ Μπαμπ, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού στη βορειοδυτική Συρία.
Το απόγευμα του Σαββάτου βομβιστής αυτοκτονίας του ISIS κατάφερε να ανατιναχτεί πάνω σε τουρκικές θέσεις σκοτώνοντας 20 Τούρκους στρατιώτες και καταστρέφοντας τουλάχιστον 10 τεθωρακισμένα τουρκικά οχήματα.
Ο τζιχαντιστής βομβιστής αυτοκτονίας οδήγησε το VBIED (όχημα-βόμβα) πάνω στους Τούρκους φαντάρους που είχαν σταθμεύσει μέσα στο χωριό Μπαράταδυτικά της Αλ Μπαμπ.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη καταστροφή που υφίσταται ο τουρκικός στρατός από τις 24 Αυγούστου που έχει εισβάλει στη Συρία με την επιχείριση Ασπίδα του Ευφράτη.

Το πολύνεκρο χτύπημα μετέδωσε ως είδηση το τζιχαντιστικό πρακτορείο ειδήσεων Amaq που ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο όμως ενώ συμφωνεί στα δέκα τεθωρακισμένα που καταστράφηκαν ισχυρίζεται ότι οι νεκροί δεν είναι Τούρκοι στρατιώτες αλλά μισθοφόροι των Τούρκων.

Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε είναι η μοναδική που αναρτήθηκε στο Twitter από το σημείο της επίθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου