Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Κατάταξη στο Στρατό Ξηράς με την 2017 Α/ΕΣΣΟ-ΜΗΝ ΨΑΡΩΝΕΤΕ-ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Συνάδελφοι,
ΨΗΝ ΨΑΡΩΝΕΤΕ
ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ]
1. Με εγκύκλιο διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καλούνται να καταταγούν στο Στρατό Ξηράς οι στρατεύσιμοι με την 2017 Α/ΕΣΣΟ, από 16 έως και 19 Ιανουαρίου 2017, (ενώ την 9 , 10 και 11 Ιανουαρίου 2017 θα παρουσιασθούν όσοι κατά το παρελθόν έτυχαν αναβολής για λόγους υγείας) , όπως παρακάτω:α. Οι στρατεύσιμοι κλάσεως 2019 (έτος γέννησης 1998) που είναι γραμμένοι ή αδήλωτοι στα μητρώα αρρένων του Νομού Ξάνθης (μόνο των Δήμων Αβδήρων, Μύκης και Τοπείρου).

β. Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων 1994 έως και 2018 (έτη γέννησης 1973 έως και 1997), από όλους τους Νομούς που υπέχουν υποχρέωση στράτευσης και είναι κατηγοριών πρώτης έως τετάρτης (Ι1 έως και Ι4), πλήρους ή μειωμένης θητείας, ανεξάρτητα αν έχουν τελειώσει ή όχι τη βασική ή ειδική εκπαίδευση και οι λόγοι της υποχρέωσής τους για κατάταξη δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 13 Αυγούστου2016 έως 31 Οκτωβρίου 2016.

γ. Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων της παραγράφου 1β της παρούσας που έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας, εφόσον η ημερομηνία λήξης της περιλαμβάνεται στο διάστημα από 1 Νοεμβρίου 2016 έως 31 Δεκεμβρίου 2016.

2. Περισσότερες πληροφορίες για τα Κέντρα Κατάταξης, τις ακριβείς ημερομηνίες και τις υποχρεώσεις αυτών που καλούνται για κατάταξη, παρέχονται από τις κατά τόπους Στρατολογικές Υπηρεσίες, καθώς και στην ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Στρατού www.army.gr, στην ενότητα «Υπηρεσίες Στρατευσίμων».

3. Οι καλούμενοι κατά την κατάταξή τους να έχουν μαζί τους οπωσδήποτε το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας, το Σημείωμα Κατάταξης, το Ατομικό Βιβλιάριο Νοσηλείας τους, αποδεικτικό του Αριθμού Φορολογικού τους Μητρώου (ΑΦΜ) καθώς και ακτινογραφία θώρακος, που θα συνοδεύεται από γνωμάτευση ακτινολόγου ή πνευμονολόγου ιατρού, από οποιοδήποτε στρατιωτικό ή κρατικό νοσοκομείο.

Συνάδελφοι, ΨΗΝ ΨΑΡΩΝΕΤΕ-ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ

Καθώς σε λίγες μέρες θα περάσετε την πύλη του Κέντρου Εκπαίδευσης για να ενταχθείτε στη χακί καθημερινότητα όπως σας επιβάλλει η Υποχρεωτική Στράτευση.

Σας λέμε καλή και Αγωνιστική θητεία.

Με τα λόγου γνώσεως…

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να κλείσετε τα αυτιά σας στην τρομοκρατία των καλοθελητών…

Σε όλες αυτές τις σαχλαμάρες περί «ψάρακα», «εκεί που αρχίζει ο Στρατός-σταματά η λογική», «θα πήξεις», «θα γίνεις άνδρας», «εδώ είναι Στρατός δεν υπάρχουν δικαιώματα», «μόνο το βύσμα θα σε σώσει κλπ. κλπ. κλπ.   

Είναι απλό: δεν υπάρχει κανείς λόγος να είσαι φοβισμένος, δεν υπάρχει κανείς λόγος να παραχωρήσεις τίποτε, δεν υπάρχει κανένας λόγος να υποταχθείς  σε κάποιον ανώτερο» μόνο και μόνο γιατί βρίσκεται ένα σκαλί παραπάνω στην στρατιωτική ιεραρχία, δεν υπάρχει κανένας λόγος να θέσεις την σωματική σου ακεραιότητα  και την ζωή σου σε κίνδυνο, να υποστείς την οποιαδήποτε προσβολή από κάποιον «παλιό» ή βαθμοφόρο! 

Στον Στρατό ο Φαντάρος είναι Πολίτης με Στολή, έχει Δικαιώματα και οφείλει να τα υπερασπίσει.

Στον Στρατό υπάρχουν διαταγές, Νόμοι, Στρατιωτικός Κανονισμός, πάνω από όλα είναι το Σύνταγμα.

Στον Στρατό συνάδελφοι Φαντάροι υπάρχει καθημερινή συνδικαλιστική πάλη, υπάρχει το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.

ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΟΥΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ: δεν εκτελούμε ατομικά ή ομαδικά καψόνια, δεν πέφτουμε για κάμψεις στην Αναφορά γιατί κάποιος φτερνίστηκε ή έβηξε. και την εκδίκηση )

Θεωρούμε καψόνια όλες τις διαταγές που δίνονται με σκοπό την τιμωρία (π.χ. πέσε και πάρε κάμψεις-ο Στρατιωτικός Κανονισμός προβλέπει συγκεκριμένες συνέπειες για τα όποια παραπτώματα.

Δεν κάνουμε ατελείωτες μεταβολές.

Δεν κάνουμε γυμναστική ως τιμωρία μέσα στο θάλαμο, ακόμη και “αν πέσει” μαζί μας ο υπαξιωματικός ή ο αξιωματικός.

Το ατομικό παράπτωμα δεν επιφέρει συλλογική ποινή και η γυμναστική έχει συγκεκριμένη ώρα που διεξάγεται.

Δεν καθαρίζουμε τουαλέτες με γυμνά χέρια κλπ. 

Αναφερόμαστε στον Στρατιωτικό Κανονισμό που συγκεκριμένα τονίζει ότι παράνομη διαταγή είναι ότι θέτει σε κίνδυνο την υγεία, την σωματική μας ακεραιότητα, την Αξιοπρέπεια και την Προσωπικότητα μας!

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα να ορκιζόμαστε σε όποιο θεό πιστεύει ο καθένας. Οι άθεοι μπορούν να δώσουν πολιτική υπόσχεση. Δε μαθαίνουν προσευχές και δεν συμμετέχουν υποχρεωτικά σε εκκλησιασμό.

Όλα τα βιβλία, οι εφημερίδες και τα περιοδικά, προκηρύξεις ανεξαρτήτως περιεχομένου επιτρέπονται για προσωπική χρήση. Επιτρέπεται το κινητό χωρίς κάμερα.

Σε καμιά περίπτωση δε μπορούν να μας τα πάρουν.

Υπερασπιζόμαστε τον ελεύθερο χρόνο που δίνει το στρατιωτικό ημερήσιο πρόγραμμα για ξεκούραση, ύπνο και ψυχαγωγία.

Απαγορεύονται τα εθνικιστικά και ρατσιστικά τραγούδια. Επιτρέπονται μόνο οι ιαχές …λόχος δύναμη, αντοχή ατελείωτη, ηθικόν ακμαιότατον.

Επικαλούμαστε τον όρκο και το σύνταγμα για να αρνηθούμε την παράνομη μετάθεση στην Κύπρο. Είναι απαραίτητο στη φάση της προεπιλογής να δηλώσουμε εγγράφως την Άρνηση μας. Δεν υπάρχει Διαταγή και Νόμος που μας στέλνει Υποχρεωτικά στην Κύπρο.

Υπερασπιζόμαστε συνθήκες υγιεινής και εγκαταστάσεις χωρίς να ρίχνουμε τα επίπεδα που έχουμε και στην πολιτική μας ζωή. Απαιτούμε γάντια, καθαριστικά κ.λπ.

Απαιτούμε επαρκή ποιότητα και ποσότητα στο φαγητό, πόσιμο νερό και ζεστό νερό σε μπάνια και μαγειρεία.

Δεν εκτελούμε διαταγές που μπορεί να βάζουν σε κίνδυνο τη σωματική μας ακεραιότητα. Ζητάμε γραπτές εγγυήσεις.

Ζητούμε όλο το ρουχισμό που προβλέπεται να μας παράσχουν. Δεν παίρνουμε μεταχειρισμένα είδη (φαινόμενο που συναντάτε κυρίως στο ΚΕΝ Αυλώνα). Είναι υποχρεωμένοι να μας δίνουν καινούργια.

ΖΗΤΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΜΕΣΩΣ ΠΑΡΑΠΟΝΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΚΕΝ

Ζητούμε να βγούμε Παραπονούμενοι από τον άμεσα προϊστάμενο μας (υπαξιωματικό-αξιωματικό) και σκοπός μας είναι η ταγματική αναφορά και η δημόσια ενημέρωση του διοικητή, ώστε να πάρει θέση και να αντιμετωπίσει το κάθε ζήτημα.

Ερχόμαστε αμέσως σε επικοινωνία με την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ -6932955437- ώστε να υπάρξει άμεση δημοσιοποίηση και απαίτηση παρέμβασης του ΓΕΣ.

Συνάδελφοι, η δημοσιοποίηση των καταγγελιών είναι μεγάλη δύναμη του φαντάρου. Γράψτε Επιστολές Καταγγελίας. Καλέστε την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ κάθε στιγμή που το κρίνετε αναγκαίο. Είμαστε στο πλευρό σας.

Συνάδελφοι, κανένα βύσμα δε βελτίωσε την κατάσταση για όλους. Κάποιος κάτι γλυτώνει και το φορτώνει στους υπόλοιπους.

Ότι έχει κερδηθεί στα στρατόπεδα, όποια βελτίωση υπήρξε ήταν αποτέλεσμα συλλογική-μαχητικής διεκδίκησης, υπεράσπισης των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή και των δημοσιευμένων καταγγελιών.

Μόνο με καθημερινή συνδικαλιστική πάλη κερδίζουμε.

Μόνο με Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό.

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ"

Τηλ. Επικ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου