Slider





Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Εθελοντική στρατολόγηση στο Μαυροβούνιο με δέλεαρ την πρόσληψη Επαγγελματιών Στρατιωτών

ΦΤΩΧΕΙΑ-ΑΝΕΡΓΙΑ-ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ
Αυτό είναι το τρίπτυχο στρατολόγησης Μισθοφόρων στρατιωτών σε μια ακόμη βαλκανική χώρα.
Η εθελοντική στρατιωτική θητεία θα επανέλθει στο Μαυροβούνιο το 2019, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας του Μαυροβουνίου.
Σύμφωνα με το υπουργείο, το ενδιαφέρον των νέων ανθρώπων για το στρατό, είναι ένας από τους κύριους λόγους για την επιστροφή του "καθήκοντος" αυτού στους πολίτες.
Αλήθεια, από ποιον απειλείται  το Μαυροβούνιο;
Πως προέκυψε όλη αυτή η ξαφνική στροφή της νεολαίας υπέρ του Στρατού;
Αυτή η καινοτομία θα εφαρμοσθεί 13 χρόνια μετά που ο στρατός του Μαυροβουνίου κατήργησε την υποχρεωτική θητεία, προπαγανδίζει η κυβέρνηση.
Έρευνα του ‘ατλαντικού συμβουλίου’ του Μαυροβουνίου έχει δείξει ότι περισσότεροι από τους μισούς των ερωτηθέντων για υπηρέτηση της στρατιωτικής θητείας, έχουν δείξει διάθεση να καταταγούν, εφόσον η στρατιωτική θητεία είναι μικρότερη των δύο ετών, όπως σημειώνει η σερβική εφημερίδα ‘Politika’.
Σε ένα δείγμα ατόμων ηλικίας 25 ετών, πάνω από τους μισούς (55%) απάντησε καταφατικά στην ερώτηση εάν είναι πρόθυμοι να υπηρετήσουν εθελοντικά στο στρατό.
Αλήθεια, γιατί η καθεστωτική προπαγάνδα δε μπαίνει στον κόπο να αντιπαραβάλει τα στοιχεία για τους όρους ζωής της νεολαίας; Να μας φανερώσει τις  συνέπειες της επιβολής του νεοφιλελεύθερου κανιβαλικού καπιταλισμού;
Ο Μιχαήλο Βολκόφ από το υπουργείο Άμυνας του Μαυροβουνίου, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο διοργάνωσης του στρατού, προβλέπει την εθελοντική θητεία, ωστόσο πρέπει να υπάρξει κυβερνητική απόφαση, το νομικό πλαίσιο και οι οικονομικές προϋποθέσεις για την εφαρμογή αυτού του μέτρου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά τη στρατιωτική θητεία, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν επαγγελματίες στρατιώτες.
Ουσιαστικά δηλαδή η κυβέρνηση παίζει ένα πολύ βρώμικο παιχνίδι εις βάρος της νεολαίας.
Εκμεταλλευόμενη τις άθλιες συνθήκες ζωής και τα τρομερά κοινωνικά αδιέξοδα, αφενός  έρχεται να  στρατολογήσει μαζικά τους νέους -εθελοντικά πάντα- τάζοντας τους καριέρα στον Στρατό. Έτσι λοιπόν θα προχωρήσει μια ακόμη αντιδραστική Ενόπλων Δυνάμεων, δύο ταχυτήτων: μια δεξαμενή από δωρεάν εργαζόμενους και αναλώσιμους εθελοντές στρατιώτες, από όπου επιπλέον θα στρατολογούνται οι απαραίτητοι Μισθοφόροι για η συμμετοχή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και για το χειρισμό των εξελιγμένων οπλικών συστημάτων.
Εμείς καλούμε την νεολαία να μείνει μακριά από τον Στρατό και την Αστυνομία.
Γιατί πολύ απλά ο εχθρός είναι μέσα στην ίδια μας τη χώρα. Είναι οι κυβερνήσεις, το στρατιωτικό κατεστημένο, η αστική τάξη που μας εκμεταλλεύεται και μας καταπιέζει.
Το δίλημμα επανέρχεται λοιπόν για όλους:
ή θα τους ανατρέψουμε ή θα είμαστε οι Μπράβοι τους εναντίον όσων αγωνίζονται, τα σκυλιά του πολέμου για την επιβολή των συμφερόντων τους εντός και εκτός συνόρων, στο Μαυροβούνιο και παντού.
  Παλεύουμε για ένα αντιπολεμικό διεθνιστικό κίνημα που θα στρέψει τα όπλα ενάντια στα καπιταλιστικά κράτη που δολοφονούν.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Τηλ: 6932 215398
http://diktiospartakos.blogspot.com    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου