Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

ΚΕΕΜ ΣΠΑΡΤΗΣ: ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΜΕΡΙΑ ΤΑ ΒΥΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΙ ΑΓΓΑΡΙΟΜΑΧΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ

Τι έχουν να πουν οι Πάνος Καμμένος, ο Δαβάκης της ΝΔ και το ΓΕΣ που υποκριτικά μιλά για Ισότητα;
Ποιος ξεχνά το βύσμα Φυγόστρατο Χρυσαυγίτη που τρομοκρατούσε και απειλούσε για να πάρει Αναβολή;
Έπειτα από τη δημοσίευση του γράμματος – καταγγελίας νεοσύλλεκτων φαντάρων για τα καψώνια και τον αυταρχισμό ορισμένων ανθυπολοχαγών στο ΚΕΕΜ Σπάρτης (http://diktiospartakos.blogspot.gr/2016/11/blog-post_717.html) κάποια στελέχη φάνηκε να «ενοχλήθηκαν» από την δημοσιοποίηση της κατάστασης που επικρατούσε τις πρώτες ημέρες της εκπαίδευσης στο Κέντρο.
Έψαχναν εναγωνίως να «εντοπίσουν» τους φαντάρους που έστειλαν την επιστολή ενώ δεν έλειψαν και τα ειρωνικά σχόλια από έναν ανθυπολοχαγό στον 1ο λόχο:
 «Πολύ ωραίο το κείμενο στο δίκτυο ελεύθερων φαντάρων.
Να πείτε αυτού που το έγραψε ότι γράφει πολύ ωραία»
ή «Αν το κάνω αυτό, θα με βγάλουν στο Σπάρτακο».
Η συμπεριφορά βέβαια των αξιωματικών απέναντι στους νεοσύλλεκτους άλλαξε σημαντικά, καθώς ήταν πιο «προσεχτικοί» στις διαταγές τους, προσπαθούσαν αυτές να τις παρουσιάσουν ότι δίνονται για το καλό των φαντάρων κλπ.
Όμως ποτέ δεν έπαψαν οι διαχωρισμοί και οι διακρίσεις απέναντι στους νεοσύλλεκτους στρατιώτες του 2ου τάγματος.
Στο ΚΕΕΜ τυγχάνουν ιδιαίτερης μεταχείρισης οι φαντάροι του 3ου λόχου, οι οποίοι είναι κατά κύριο λόγο ντόπιοι ή βύσματα.
Σκανδαλώδης ήταν και η μετακίνηση ορισμένων στρατιωτών από τον 1ο και το 2ο λόχο στο «λόχο των βυσμάτων» κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας της βασικής εκπαίδευσης.
Οι φαντάροι στον 3ο λόχο απολαμβάνουν καλύτερες εγκαταστάσεις, θάλαμοι με 16 κλίνες, φωριαμούς και πρίζες, καλύτερες τουαλέτες και λουτρά, αλλά και επιπλέον καλύτερη αντιμετώπιση από τα στελέχη.
Πήγαιναν συνήθως νωρίτερα για φαγητό, το καθημερινό τους πρόγραμμα ήταν πιο χαλαρό, η βραδινή αναφορά γι’ αυτούς διαρκούσε λιγότερο κι εξαιρούνταν σχεδόν πάντα από τις αγγαρείες, από τις πρώτες κιόλας ημέρες της βασικής εκπαίδευσης (όταν μετά τις ομιλίες των διαφόρων αξιωματικών στην αίθουσα του εστιατορίου ο 3ος λόχος πήγαινε για φαγητό, ενώ οι υπόλοιποι μάζευαν τις καρέκλες) έως και την τελευταία ημέρα της ορκωμοσίας (όταν μετά την παρέλαση οι φαντάροι του 2ου λόχου ανέλαβαν να μαζέψουν την αίθουσα που πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία, τη στιγμή που υπόλοιποι στρατιώτες πήγαιναν να βρουν τις οικογένειες και τους φίλους τους).
Φυσικά, η κατάσταση διακρίσεων στο ΚΕΕΜ Σπάρτης είναι γνωστή εδώ και χρόνια.
Όμως το ΓΕΣ δεν αντιδρά, δεν λαμβάνει μέτρα καθώς δε θέλει να συγκρουστεί με τη βυσματοκρατία που επιβάλλουν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας, οι τοπικοί βουλευτές, η Εκκλησία και ανώτατοι στρατιωτικοί.
Είναι γνωστός εξάλλου ο ρόλος του βουλευτή της ΝΔ Δαβάκη στην περιοχή, ο οποίος μάλιστα διετέλεσε και Υφυπουργός Άμυνας στις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά!
Εμείς απαιτούμε να σταματήσει η βυσματοκρατία.

Απαιτούμε ΙΣΟΤΗΤΑ για όλους τους φαντάρους.   
ΔΕΝ ΨΑΡΩΝΟΥΜΕ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΜΕ ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου