Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Συρία: Αμερικανοί πράκτορες εγκαταλείπουν το Χαλέπι –πηγαίνουν στην Τουρκία


Οι Αμερικανοί προσπαθούν να σώσουν τις μυστικές υπηρεσίες τους στο ανατολικό Χαλέπι, γράφει το δημοσίευμα
Η Ουάσιγκτον έχει καλέσει τη Μόσχα σε μια προσπάθεια να σταματήσουν οι εχθροπραξίες στο ανατολικό τμήμα του Χαλεπίου, προκειμένου να το εγκαταλείψουν δυτικοί πράκτορες- σύμβουλοι των ανταρτών.
Η Ρωσία ενέδωσε σε αυτήν τη συμφωνία για μια μικρή εκεχειρία ανοίγοντας έναν ανθρωπιστικό διάδρομο για να εγκαταλείψουν με ασφάλεια το Χαλέπι οι άνθρωποι των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, μαζί με τους ακόλουθούς τους.
Για το σκοπό αυτόν η ρωσική ηγεσία πρότεινε να ακολουθήσουν την εθνική οδό Καστίλο που βρίσκεται υπό τον έλεγχό τους.
Εκπρόσωποι του Πενταγώνου δήλωσαν ότι τα μέλη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών θα μετακινηθούν προς την Τουρκία.
Αυτό σημειώνει η αραβική ιστοσελίδα ‘Αλ Χαντάθ’, που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές. Η πηγή αναφέρεται σε συνομιλίες δύο Αμερικανών πρακτόρων, ο ένας από τους οποίους είναι ο Μπαλά Αμπντούλ Καρίμ- μουσουλμάνος- ενώ ο άλλος είναι άγνωστο στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών.
Μάλιστα, την πληροφορία αυτή δημοσιεύει και η ρωσική ιστοσελίδα ‘Φρι Νιουζ’ , που επιβεβαιώνει τη συμφωνία της Ουάσιγκτον με τη Μόσχα.
Οι πράκτορες αυτοί, διαχειρίζονταν τη λειτουργία των ενόπλων δυνάμεων της αντιπολίτευσης μαζί με πράκτορες του Ισραήλ και της Τουρκίας, για το πώς πρέπει να δράσουν στις ανατολικές συνοικίες της συριακής μητρόπολης.
Η συνεργασία τους ήταν με τους τρομοκράτες της ισλαμικής ομάδας «Τζάις αλ Φατάχ Σαμ» (πρώην Τζαμπχάτ αλ Νούσρα) που είναι παράρτημα της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου