Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

“Είναι πολλά τα λεφτά για να τελειώσει ο πόλεμος στη Μ.Ανατολή! “Πάρτι” εξοπλισμών!

O ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ISIS ΚΑΙ Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΟΥΝΗΤΩΝ-ΣΙΙΤΩΝ ΦΕΡΝΕΙ ΤΡΕΛΑ ΚΕΡΔΗ
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα είναι πολλά τα δισεκατομμύρια δολάρια που θα ξοδέψουν ξανά οι Σουνιτικές μοναρχίες στον Κόλπο με στόχο αφενός να ενισχύσουν τις ένοπλες δυνάμεις τους που μάχονται κατά της ιρανικής επέκτασης στη Μέση Ανατολή στο μέτωπο της Υεμένης, αλλά και σε μια νέα προσπάθεια «αγοράς» επιρροής στα κέντρα αποφάσεων της Ουάσιγκτον, ή τουλάχιστον εξασφάλιση «μειωμένου ενδιαφέροντος» στις δημόσιες τοποθετήσεις
Το State Department ενέκρινε τρεις διαφορετικές συμφωνίες – ανάσα για την αμερικανική πολεμική βιομηχανία. Η πρώτη αφορά την προμήθεια 48 ελικοπτέρων βαρέων μεταφορών τύπου CH-47F Chinook από τη Σαουδική Αραβία, μαζί με «πακέτο» ανταλλακτικών, αλλά και πολυβόλα που θα τοποθετηθούν επί αυτών
Στο πλαίσιο του συμβολαίου, στη Σαουδική Αραβία θα μετακινηθούν 60 τεχνικοί που θα ασχολούνται με τη συντήρηση των ελικοπτέρων. Κύριοι κατασκευαστές στο πρόγραμμα θα είναι η Boeing και Honeywell Aerospace που φτιάχνει τους κινητήρες. Το συμβόλαιο θα έχει ύψος 3,51 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η επόμενη έγκριση αφορά την πώληση 27 επιθετικών ελικοπτέρων τύπου AH-64E Apache για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), ένα συμβόλαιο ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα ελικόπτερα κατασκευάζονται από τις Boeing και Lockheed Martin.
Τέλος, το Εμιράτο του Κατάρ ζήτησε να προμηθευτεί οχτώ αεροσκάφη στρατηγικών μεταφορών τύπου C-17 Globemaster III, καθώς και επιπλέον κινητήρες των συγκεκριμένων αεροσκαφών, ένα συμβόλαιο ύψους 781 εκατομμυρίων δολαρίων και το Μαρόκο 1.200 αντιαρματικούς πυραύλους τύπου TOW 2A της Raytheon έναντι 108 εκατομμυρίων δολαρίων.
Θεωρητικά, το Κογκρέσο μπορεί να μπλοκάρει αυτές τις προμήθειες, αν και η ανάγκη στήριξης της αμερικανικής αμυντικής βιομηχανίας, για μια ακόμη φορά, λογικά θα υπερισχύσει των καταγγελιών περί καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Ποιος νοιάζεται λοιπόν για τα ανθρώπινα δικαιώματα..
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το defenseone.com “Μεγάλη αναταραχή, υπέροχη κατάσταση”! 
Αυτά έλεγε ο Μάο Τσε Τουνγκ.
Το απόφθεγμά του ισχύει στην περίπτωση των αμερικανικών πολεμικών βιομηχανιών, οι οποίες βλέπουν τις παραγγελίες να πολλαπλασιάζονται! Η Lockheed Martin επεκτείνει διάφορα εργοστάσια πυρομαχικών για να καλυφθεί η αυξανόμενη ζήτηση από τις ΗΠΑ και τους εταίρους της για την καταπολέμηση του ισλαμικού κράτους – και να ικανοποιήσει τον εξοπλισμό των αμερικανικών πολεμικών αεροπλάνων.
“Παρατηρούμε μεγάλη διεθνή ζήτηση για τα προϊόντα μας”, δήλωσε ο Frank St. John, Πρόεδρος των προγραμμάτων τακτικών πυραύλων στη Lockheed. “Αυτό μας προκαλεί να κάνουμε πολλή περισσότερη δουλειά σε διεθνές επίπεδο και συμπαραγωγή με εταίρους και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για τις ευκαιρίες αυτές.”
Ειδικότερα, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι “καίγονται” για αναπλήρωση των αποθεμάτων τους για Hellfire πυραύλους της Lockheed, το όπλο-κλειδί των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Predator και Reaper. Ελικόπτερα φέρουν επίσης το ευέλικτο κατευθυνόμενο με λέιζερ όπλο.
“Απαιτεί περισσότερη επένδυση απο τη μεριά μας για να επεκταθούν τα εργοστάσια, αλλά η ζήτηση είναι εδώ και πρέπει ανταποκριθούμε σε αυτή”, δήλωσε ο St. John.
Τον περασμένο Ιούνιο, ο αμερικανικός στρατός έδωσε στην Lockheed 18 εκατομμύρια δολάρια για να ενισχύσει την παραγωγή των Hellfire από 500 σε 650 πυραύλους το μήνα.
Η Lockheed έχει επίσης “τετραπλασιάσει την ικανότητα παραγωγής” στο Archbald, στη Πενσυλβάνια, για να ανταποκριθεί η ζήτηση από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της για τις κατευθυνόμενες βόμβες με λέιζερ, Paveway II.
Με κορυφαίους στρατιωτικούς αξιωματούχους να προβλέπουν ότι η εκστρατεία κατά του ISIS θα διαρκέσει για χρόνια, η ζήτηση για πυραύλους και βόμβες αναμένεται να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.
“Δεν βλέπω η κατάσταση στο κόσμο να αλλάζει τα επόμενα χρόνια”, δήλωσε ο St. John. “Οι διαμάχες που απαιτούν τη χρήση των συστημάτων μας είναι παρατεταμένη, οπότε αναμένουμε ότι θα πρέπει να παραχθούν σε ένα αρκετά υψηλό αριθμό για κάποιο χρονικό διάστημα. “
Μεταξύ του Αυγούστου του 2014 και του Φεβρουαρίου του 2016, το τελευταίο μήνα για τον οποίο υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία του Πενταγώνου, Αμερικανικά πολεμικά αεροπλάνα έριξαν πάνω από 39.715 βόμβες, αξίας περίπου 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε στόχους του ISIS στο Ιράκ και τη Συρία. Τον περασμένο μήνα, ο υπουργός Άμυνας A. Κάρτερ είπε ότι ζήτησε από το Κογκρέσο 1.8 δισεκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει 45.000 έξυπνες βόμβες μέχρι το 2017. Συνολικά, το Πεντάγωνο σχεδιάζει να δαπανήσει 1.89 δισεκατομμύρια δολάρια για JDAM, Hellfire και μικρές βόμβες για το επόμενο έτος, και περίπου 337.000.000 δολάρια για αυτά τα τρία όπλα για το τρέχον έτος.
Την Τετάρτη, η Γραμματέας της Πολεμικής Αεροπορίας, Deborah Lee James είπε στην Επιτροπή Ενόπλων Υπηρεσιών του Σώματος, «Εμείς … πρέπει να επενδύσουμε περισσότερο στα πυρομαχικά.”
Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή θέλουν να αγοράσουν αυτά τα όπλα, δήλωσε ο Roman Schweizer, αναλυτής της Guggenheim. Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, η Ιορδανία έχουν όλα πλήξει στόχους του ISIS στη Συρία.
Εν τω μεταξύ, η Lockheed ετοιμάζεται επίσης να κατασκευάσει μια νέα γενιά όπλων που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μελλοντικούς πολέμους. Η εταιρεία έχει επεκτείνει , το εργοστάσιο στην Αλαμπάμα όπου χτίζει μια νέα γενιά πυραύλων “Air-to-Surface Standoff”, δήλωσε ο St. John . Αυτή η επέκταση θα δημιουργήσει τις συνθήκες για να κατασκευαστούν οι πύραυλοι Long-Range Anti-Ship, που τώρα είναι υπό ανάπτυξη για τα μαχητικά του Ναυτικού.
Είναι πολλά τα λεφτά Άρη…

Είναι πολλά τα κέρδη για τους βιομήχανους και τους εμπόρους του ολέθρου…

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου