Slider

Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

Ο θάνατος στήνει ενέδρα τους ουρανούς του Αιγαίου

Σκληρές αερομαχίες αυξάνουν την πιθανότητα θανάσιμου ατυχήματος ή και σύγκρουσης.
Στον ακήρυκτο πόλεμο που διεξάγεται καθημερινά στους ουρανούς του Αιγαίου ο κίνδυνος απώλειας ζωών όχι μόνο είναι υπαρκτός, αλλά από πολλούς αναμενόμενος!
Εξαιτίας της έντασης του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, μεταξύ δύο αδίστακτων αρχουσών τάξεων που συγκρούονται για τον έλεγχο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, καταγράφεται ραγδαία άνοδος των καθημερινών πολεμικών επεισοδίων χωρίς χρήση πυρών ανάμεσα σε δύο από τις ισχυρότερες Πολεμικές Αεροπορίες του ΝΑΤΟ.
Από τη μια μεριά έχουμε την αύξηση των πτήσεων των πολεμικών αεροσκαφών της Τουρκικής Αεροπορίας που αμφισβητεί τον ελληνικό εναέριο χώρο και το FIR. Το καινούργιο ποιοτικό στοιχείο όμως, που πλέον επισημαίνουν όλοι, είναι η αποδιάρθρωση της εξαιτίας των εκδικητικών συλλήψεων Τούρκων πιλότων που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στο Πραξικόπημα εναντίον του καθεστώτος Ερντογάν. Με συνέπεια την έλλειψη έμπειρων πιλότων και την επάνδρωση των Τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών με άπειρους πιλότους, οι οποίοι δεν αντιδρούν με τον αναμενόμενο τρόπο στην τεράστια πίεση που τους ασκεί η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.
Μάλιστα, μιλιταριστικά σαιτ τονίζουν ότι η Πολεμική Αεροπορία ουσιαστικά συμβάλλει οργανωμένα στην καλλιέργεια κλίματος «Ψυχρού Πολέμου» στο Αιγαίου. Είναι ενδεικτικό ότι η Πολεμική Αεροπορία "διέρρευσε" μια φωτογραφία που περικλείει μια πεντακάθαρη προειδοποίηση προς την Άγκυρα για το τι θα μπορούσε να σημαίνει για την Τουρκία μια "θερμή" κλιμάκωση στο Αιγαίο: 
Ένα Mirage 2000-5Mk2 έμφορτο με υποστρατηγικό πύραυλο cruise SCALP-EG, ένα όπλο για το οποίο-ακόμα-δεν έχει απάντηση η τουρκική αεράμυνα. Η κίνηση είναι ερμηνεύεται ως "ιδιαίτερα προχωρημένη" από την ΠΑ, καθώς ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα φωτογραφία με πύραυλο cruise SCALP-EG αναρτημένο σε Mirage 2000-5Mk2 και μάλιστα σε συγκεκριμένη επιχειρησιακή διαμόρφωση.
Ας επιστρέψουμε όμως στην καθημερινότητα των εμπλοκών στο Αιγαίο. Και στο σοβαρό κίνδυνο απώλειας ζωών πιλότων εξαιτίας είτε ηθελημένης ενέργειας είτε ατυχήματος, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια κλειστών αερομαχιών.
Δημοσιογραφικό σαιτ παρουσιάζει ένα περιστατικό που συνέβη πρόσφατα στο Αιγαίο, όταν Τούρκος πιλότος F-16 έχοντας στην ουρά του ένα ελληνικό μαχητικό επίσης F-16 που τον έχει «κλειδώσει», κάτι που σημαίνει στη γλώσσα το αεροπόρων «kill», προχώρησε στη ρίψη chaff και flares.
Θέλησε δηλαδή ενεργοποιώντας τα αντίμετρα να ξεφύγει από τη σκληρή αερομαχία.
Τι σημαίνουν όμως όλα αυτά; 
Το γεγονός ότι ο χειριστής του τουρκικού F-16 αποφάσισε να ρίξει chaff και Flares για να ξεφύγει από το ραντάρ του ελληνικού που το είχε «κλειδώσει» δείχνει συμπεριφορά η οποία μπορεί να είναι απρόβλεπτη και άκρως επικίνδυνη. 
Κάπως έτσι σημειώθηκε το δυστύχημα νοτιοανατολικού της Καρπάθου που στοίχισε τη ζωή του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη. Ο Τούρκος πιλότος επιχείρησε να κάνει έναν ελιγμό ο οποίος δεν του βγήκε με αποτέλεσμα να εμβολίσει το ελληνικό F-16. 
Ένα άλλο συμπέρασμα που βγάζουν οι επιτελείς του Πενταγώνου είναι ότι η συμπεριφορά αυτή εκδηλώνεται από νέους πιλότους, οι οποίοι δεν έχουν την εμπειρία να αντιμετωπίσουν τους Έλληνες χειριστές. Κι αυτό γιατί με τις φυλακίσεις και τις αποτάξεις αεροπόρων τις οποίες έκανε ο Ταγίπ Ερντογάν η Αεροπορία της Τουρκίας έχει αποδεκατιστεί και οι έμπειροι χειριστές που έχουν απομείνει είναι πολλοί λίγοι.
 ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑ
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΟΥΣ
Θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο ότι η ελληνική άρχουσα τάξη στο σύνολο της αλλά και συγκεκριμένα συμφέροντα του τομέα ενέργειας κινούνται με γνώμονα τα τεράστια κέρδη που προσδοκούν να αντλήσουν. Σε συνδυασμό με τις αντίστοιχες βλέψεις του καθεστώτος Ερντογάν, αλλά και του αλβανικού αστικού κατεστημένου, διαμορφώνονται οι όροι της κλιμάκωσης της έντασης τόσο στα ελληνοαλβανικά σύνορα, όσο στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.
Αυτοί οι πολεμικοί τυχοδιωκτισμοί επιφυλάσσουν στους εργαζόμενους και την νεολαία σε Ελλάδα-Τουρκία-Αλβανία-Κύπρο ρόλο ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥ!   
Το Αντιπολεμικό Κίνημα πρέπει να βγει ξανά στο προσκήνιο και να αντιπαραβάλει στον διεξαγόμενο σκληρό ταξικό πόλεμο τις ανάγκες, τα δικαιώματα και τα όνειρα του κόσμου της εργασίας απέναντι στα "εθνικά δίκαια", τα αστικά συμφέροντα τους. 
Λέμε ΟΧΙ στις συμμαχίες με τους δικτάτορες της Αιγύπτου και το κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ. Λέμε ΟΧΙ στους πολεμικούς εξοπλισμούς και στις ασκήσεις, που ενίοτε δολοφονούν  στρατιώτες. Λέμε ΟΧΙ σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε. 
Για εμάς εχθρός είναι εξίσου ο Τσίπρας-Καμμένος και ο Ερντογάν, η ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Λεβέντης-ΠΟΤΑΜΙ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και οι Γκρίζοι Λύκοι της Τουρκίας.
Φίλος και σύμμαχος μας στον καθημερινό αγώνα για ειρήνη και ευημερία είναι ο Τούρκος εργαζόμενος, νεολαίος, στρατιώτης, τα κοινωνικά κινήματα και η Αριστερά, όλοι αυτοί που παλεύουν για τις ίδιες ανάγκες και τα ίδια δικαιώματα με τον Έλληνα εργάτη-συνταξιούχο-φοιτητή-φαντάρο-άνεργο.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ λοιπόν ενάντια τους. 
ΠΟΛΕΜΑΜΕ Μαζί τους για την ανατροπή των κυβερνήσεων σε Ελλάδα-Τουρκία, ενάντια σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ.
Για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και την Κοινωνική Απελευθέρωση.

 ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου