Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Πυροβολικό και άρματα αναπτύχθηκαν στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας

Η Τουρκία ανέπτυξε νέες συστοιχίες του πυροβολικού και τεθωρακισμένα στα σύνορά της με τη Συρία, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη μια επιχείρησή της για την κατάληψη ενός σημαντικού προπυργίου των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή πολλά άρματα, οχήματα μεταφοράς προσωπικού και τουλάχιστον 10 συστοιχίες πυροβολικού αναπτύχθηκαν στο Ογκουζελί και το Καρκαμίς, στα τουρκοσυριακά σύνορα.
Οι ενισχύσεις αυτές στάλθηκαν στην περιοχή των ώρα που οι τουρκικές δυνάμεις στη Συρία σφίγγουν τον κλοιό γύρω από την πόλη Αλ Μπαμπ, το προπύργιο του ΙΚ που προσπαθούν να ανακαταλάβουν οι Σύροι αντάρτες που στηρίζονται από την Άγκυρα. Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι σήμερα σκότωσε «12 τρομοκράτες του ΙΚ»στον τομέα αυτό, όμως η πληροφορία αυτή δεν είναι δυνατόν να επαληθευτεί από άλλες πηγές.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα στη στρατιωτική φάλαγγα μεταφέρονταν 10 άρματα μάχης, δύο θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και στρατιώτες.
Η νέα ενίσχυση ξεκίνησε από  το στρατόπεδο της 2ης  τεθωρακισμένης ταξιαρχίας  ‘Μάλτεπε’, που βρίσκεται στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με δημοσίευμα των Αδάνων.
Το Σάββατο, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαβεβαίωσε ότι η μάχη για την Αλ Μπαμπ έχει σχεδόν τελειώσει και επανέλαβε ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα κατευθυνθούν στη συνέχεια προς την πόλη Μανμπίτζ, στα ανατολικά, όππου βρίσκονται οι Κούρδοι που μάχονται το ΙΚ με την υποστήριξη της Ουάσινγκτον.

Η πόλη Καρκαμίς, όπου αναπτύχθηκαν σήμερα οι νεές τουρκικές δυνάμεις, απέχει 40 χιλιόμετρα βορείως της Μανμπίτζ.

Η υποστήριξη των ΗΠΑ στους Κούρδους πολιτοφύλακες της Συρίας έχει προκαλέσει την οργή της Άγκυρας που θεωρεί ότι οι οργανώσεις αυτές είναι «τρομοκρατικές» και πρόσκεινται στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν. Η Τουρκία έχει τονίσει ότι δεν θα στηρίξει καμία επιχείρηση για την ανακατάληψη της Ράκας –της «πρωτεύουσας» του ΙΚ στη Συρία– αν συμμετάσχουν σ’ αυτήν οι Κούρδοι. Ο Ερντογάν είπέ το Σάββατο ότι το θέμα θα συζητηθεί με την αμερικανική κυβέρνηση μετά την ορκωμοσία του νέου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, τον Ιανουάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου