Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Βρετανοί Στρατιώτες Ύποπτοι για Εγκλήματα Πολέμου που Διαπράχθηκαν στο Ιράκ Tess Owen





To θέμα δημοσιεύτηκε αρχικά στο VICE News.
Βρετανοί στρατιώτες ίσως αντιμετωπίσουν κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου που φέρονται να διαπράχθηκαν το 2003, στη διάρκεια της εισβολής στο Ιράκ, σύμφωνα με τον επικεφαλής μονάδας της βρετανικής κυβέρνησης που διαχειρίζεται υποθέσεις διεκδικήσεων για βασανισμό και παράνομη θανάτωση.

ΟΤΑΝ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΑ: Με σκάφος της Frontex τα Θεοφάνεια στη Χίο

ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΔΙΠΛΑ ΔΙΠΛΑ:
FRONTEX-ΛΙΜΕΝΙΚΟ-ΕΚΠΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
Παρουσία πλήθους πιστών αλλά και αρχών του τόπου εορτάστηκαν και φέτος τα Θεοφάνεια στη Χίο. Του καθαγιασμού των υδάτων προηγήθηκε η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Βικτώρων ενώ αργότερα η πομπή με τη συμμετοχή αγήματος της 96 ΑΔΤΕ «Χίος» αλλά και της Φιλαρμονικής του Δήμου κατευθύνθηκε στην Προκυμαία της πόλης.
Για πρώτη φορά φέτος στον καθαγιασμό των υδάτων συμμετείχαν τα σκάφη της Frontex. 

ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΥΕΘΑ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ; ΕΛΛΑΣ-ΕΛΛΗΝΩΝ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ!

Αγιασμός υδάτων με… φρεγάτα για τον Πάνο Καμμένο!

Νομίζατε πως ο Πάνος Καμμένοςθα καθίσει να παρακολουθήσει τις διάφορες τελετές της κατάδυσης του τιμίου σταυρού, είτε στονΠειραιά(μαζί με τον Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ) είτε στη Δεξαμενήμαζί με τα μέλη της κυβέρνησης;

Ο ευρωπαϊκός ολοκληρωτισμός και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στοχοποιούν τα κοινωνικά κινήματα-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Στις 12/11 ημέρα πανεργατικής απεργίας, η αστυνομία εισβάλλει σε σπίτια και συλλαμβάνει πέντε αγωνιστές-φοιτητές, έπειτα από την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης από τις ιταλικές αρχές. Η κατηγορία που τους αποδίδεται είναι η συμμετοχή στην διαδήλωση της εργατικής πρωτομαγιάς στο Μιλάνο στις 1/5/2015, μια κινητοποίηση που έγινε ενάντια την καπιταλιστική φιέστα της έκθεσης EXPO, που διεξάγονταν τότε. Με την έκδοση του εντάλματος σύλληψης, το ιταλικό κράτος ζητάει από το ελληνικό την έκδοση των 5 φοιτητών στην Ιταλία, για να δικαστούν εκεί σύμφωνα με το εγχώριο δίκαιο.

Κεν Λόουτς: «Θέλησα να διηγηθώ την ιστορία μιας προδομένης επανάστασης»

Ο Ισπανικός εμφύλιος είναι μια ιστορία γεμάτη πάθος, ελπίδες, συμφωνίες και προδοσίες. Έπρεπε να καταγράψουμε αυτή τη σημαντική στιγμή: μια εποχή όπου οι άνθρωποι πήραν στα χέρια τους τη ζωή τους, έτοιμοι ακόμα και να πεθάνουν για ένα ιδανικό. Πρόκειται για μιαν από τις τελευταίες μεγάλες ιδεολογικές σταυροφορίες. Το ζήτημα, λοιπόν, σ΄αυτή την ταινία δεν ήταν μόνο ν” ασχοληθούμε με την πολιτική, αλλά και να προκαλέσουμε ανθρώπινα συναισθήματα.

ΑΡΧΕΙΟ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΣΤΟ plateiaradio.gr

ΚΨΜ ΣΕ ΕΠΙΜΈΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΎΟΥ ΕΛΕΥΘΈΡΩΝ ΦΑΝΤΆΡΩΝ ΣΠΑΡΚΑΚΟΣ(3/9/2015)

ΑΚΟΎΣΤΕ ΤΟ ΚΨΜ ΤΟΥ ΔΙΚΤΎΟΥ ΕΛΕΎΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΆΡΩΝ ΣΠΆΡΤΑΚΟΣ(10/9/2015)

«Ανταποκρίσεις Φαντάρων από του Παραλόγου τη Θητεία»

ΚΨΜ: «Η ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΌΠΕΔΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΈΝΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΏΝ»(24/9/2015)

εκπομπή του Δικτύου Φαντάρων Σπάρτακος

Δολοφονούν εν ψυχρώ γυναίκες αγωνίστριες στο Κουρδιστάν οι Τούρκοι

Δολοφονούν εν ψυχρώ γυναίκες οι Τούρκοι. Τα γράφουν ακόμη και οι εφημερίδες τους.
ImageΗ CUMHURIYET αναφέρει ότι 25 γυναίκες έχουν σκοτωθεί πρόσφατα στις συγκρούσεις μεταξύ στρατού και μελών του ΡΚΚ που μαίνονται στα νοτιοανατολικά της χώρας. Μόνο την περασμένη εβδομάδα 4 γυναίκες πυροβολήθηκαν στο κεφάλι.
Οι τρεις απ΄ αυτές ήταν γνωστές ακτιβίστριες και δολοφονήθηκαν από Τούρκους αστυνομικούς στην πόλη Σιλόπι, της επαρχίας Σιρνάκ.
Είναι η Σεβέ Ντεμίρ, μέλος του κουρδικού κόμματος ΒDP, η Πακιζέ Ναγίρ, μέλος του λαϊκού συμβουλίου του Σιλόπι και η Φάτμα Ουγιάρ, μέλος της Ένωσης Ελευθέρων Γυναικών.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΥΕΘΑ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΟΒΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ - ΠΙΟ ΦΘΗΝΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ

Το υπουργείο Οικονομικών και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κόβουν την ημερήσια αποζημίωση των πληρωμάτων πολεμικών πλοίων που συμμετέχουν σε αποστολές του εξωτερικού.
Image
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο αντιμετωπίζει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων ως πραιτοριανούς, αλλά ακριβώς γιατί αντιλαμβάνεται το μέγεθος της κοινωνικής καταστροφής που προκαλεί η μνημονιακή πολιτική, τους αντιμετωπίζει ως Φθηνούς Μισθοφόρους. 
Οι άθλιες τους αποφάσεις, ακολουθούνται από άθλιες τακτικές επικοινωνιακής διαχείρισης αφού οι κοινές αποφάσεις των Τσίπρα-Καμμένου χρεώνονται κάθε φορά στο Υπουργείο Οικονομικών. Σε αυτούς τους χειρισμούς Μαυρογιαλούρου πρωτοστατεί ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος καθώς συστηματικά επιχειρεί να μην αναλάβει την ευθύνη των συνολικών πολιτικών επιλογών. Θυμίζουμε ότι η πρόσληψη των 1000 ΟΒΑ που δρομολογούσε ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος -και μπλόκαρε η μεγαλειώδης μνημονιακή κωλοτούμπα του- προέβλεπε την πρόσληψη της νέας γενιάς μισθοφόρων που δεν θα δικαιούνταν έξτρα αποζημίωση για τη συμμετοχή τους σε αποστολές στο εξωτερικό.  

Ανοικτή Σύσκεψη του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για τη θητεία

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί σε Σύσκεψη την Παρασκευή 8/1/2016, στο Πολυτεχνείο (κτίριο Γκίνη), στις 19.00 μ.μ.
Έχουν καλεστεί και δηλώσει ότι θα  συμμετάσχουν:
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ-ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ.
Καλούμε σε Συντονισμό της πάλης για το Μπλοκάρισμα της αντιδραστικής αναδιάρθρωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, με κυρίαρχο στοιχείο τη πρωτοφανή έξαρση της εκμετάλλευσης και καταπίεσης της στρατευμένης νεολαίας και όχι μόνο.  
Ο δικός μας δρόμος είναι η υπεράσπιση-διεκδίκηση των δικαιωμάτων του Φαντάρου-πολίτη με Στολή, το Κίνημα Μαζικό Μέσα και Έξω από τον Στρατό.

Αδιέξοδη κλιμάκωση και …η στρατηγική αμηχανία των Σαούντ


Πώς θα καθίσει η Σαουδική Αραβία στο ίδιο τραπέζι με το Ιράν για την επόμενη μέρα στη Συρία μετά τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων που αποφάσισε το Ριάντ ως αντίποινα για την πυρπόληση της σαουδαραβικής πρεσβείας στην Τεχεράνη;
Του Γιώργου Καπόπουλου
Αν πριν από την εκτέλεση του Σιίτη κληρικού Νιμρ αλ Νιμρ υπήρχε περιθώριο να δείξουν κατανόηση ΗΠΑ, Ρωσία και να πιέσουν την Τεχεράνη να συνυπολογίσει την κατοχύρωση κάποιων ζωτικών συμφερόντων της Σαουδικής Αραβίας στη Συρία και στο Ιράκ, τώρα και για άγνωστο χρονικό ορίζοντα αυτό είναι αδύνατο.

Και αποδείξεις ότι οι Σαουδάραβες περίμεναν αναταραχή…


Σημαντική εξέλιξη αποτελεί το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Independent, σύμφωνα με το οποίο, η κυβέρνηση της χώρας είχε απόλυτη συναίσθηση του τι θα συνέβαινε αν προχωρούσε στις εκτελέσεις των σιιτών, μεταξύ των οποίων και κορυφαία θρησκευτική προσωπικότητα.
Αυτό προκύπτει από ενημερωτικό σημείωμα – επιστολή που είχε γραφτεί από τον επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας, διατάζοντας τις δυνάμεις ασφαλείας του βασιλείου να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα εν όψει των εκτελέσεων, ακυρώνοντας εορταστικές άδειες μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2015…

Μεγάλη ήττα του ISIS στο Κομπάνι, σύνορα με Τουρκία

Σημαντική ήττα υπέστησαν οι τζιχαντιστές του ΙΚ από τις ενωμένες δυνάμεις Κούρδων, Ασσυρίων και Αράβων στην Συρία, στην περιοχή του Κομπάνι στα σύνορα με την Τουρκία. Οι συμμαχικές δυνάμεις απελευθέρωσαν πέντε χωριά και τέσσερα αγροκτήματα, απωθώντας τους τζιχαντιστές προς τη Ράκα, μετά από σκληρές μάχες.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των κουρδικών δυνάμεων η απελευθέρωση των εν λόγω χωριών είναι ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη καθώς από εκεί οι τζιχαντιστές μπορούσαν να βομβαρδίζουν το γνωστό από την πολιορκία του από τους ισλαμιστές, υπό την ανοχή της Τουρκίας, Κομπάνι.

Δοκιμή βόμβας υδρογόνου πραγματοποίησε η Β. Κορέα

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε σήμερα με επιτυχία την πρώτη της δοκιμή βόμβας υδρογόνου, το οποίο, αν επιβεβαιωθεί, σηματοδοτεί μια σημαντική πρόοδο στο πυρηνικό της πρόγραμμα.
Η βόμβα αυτή ήταν ένας μηχανισμός κατασκευασμένος σε μικρό μέγεθος, διευκρίνισε η ίδια πηγή.
"Η πρώτη δοκιμή βόμβας υδρογόνου της Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 10:00 (τοπική ώρα, 03:30 ώρα Ελλάδος) την 6η Ιανουαρίου του 2016, βάσει της στρατηγικής αποφασιστικότητας του Κόμματος των Εργατών", που κυβερνάει τη χώρα, μετέδωσε η επίσημη βορειοκορεατική τηλεόραση.

«ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ»


Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΑΣΗ ΣΟΥΔΑΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ & ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
ΠΡΟΣ τους Υπουργούς:
• Eξωτερικών
• Εθνικής Άμυνάς
• Οικονομικών
ΘΕΜΑ: «ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ»
Σύμφωνα με βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο από το παράνομο κράτος των τζιχαντιστών στο Ιράκ και τη Συρία, η Ελλάδα αναφέρεται ως μέλος της συμμαχίας 60 δυτικών και αραβικών κρατών που στηρίζουν τους βομβαρδισμούς των Ηνωμένων Πολιτειών κατά των περιοχών που ελέγχει ο ISIS, οι οποίοι ξεκίνησαν εδώ και ένα χρόνο και είχαν ως αποτέλεσμα - αντί να περιορισθεί- να ... «θεριέψει» η βαρβαρότητα των τζιχαντιστών με αποκορύφωμα τα εγκληματικά χτυπήματα στο Παρίσι.

Στο Αιγαίο 293 συνοριοφύλακες και 15 πλοία της Frontex

Την ανάπτυξη 293 συνοριοφυλάκων και 15 πλοίων στα ελληνικά νησιά ως απάντηση σε σχετικό αίτημα της Αθήνας ανακοίνωσε η Frontex.
Ο αριθμός των συνοριοφυλάκων αναμένεται να αυξηθεί σταδιακά και να ξεπεράσει τους 400, ενώ θα ενισχυθεί και ο αριθμός των πλοίων, των οχημάτων και άλλου τεχνικού εξοπλισμού, για να βοηθήσουν τις εθνικές αρχές να διαχειρισθούν τη χωρίς προηγούμενο μεταναστευτική πίεση στα εξωτερικά σύνορα της Ελλάδας.
Η επιχείρηση «Ποσειδών» έχει ως στόχο την αποτελεσματικότερη προστασία των εξωτερικών συνόρων και διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαρτίου. Στην επιχείρηση μετέχουν αξιωματούχοι της Frontex καθώς και αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, ενώ αναπτύχθηκαν 293 αξιωματικοί της Frontex.

Λιβύη: Συνεχίζουν οι τζιχαντιστές την επίθεση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις

Βεγγάζη
Λιβύη: Συνεχίζουν οι τζιχαντιστές την επίθεση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσειςΤζιχαντιστές που πρόσκεινται στην ISIS συνεχίζουν για δεύτερη ημέρα τον βομβαρδισμό της ζώνης του λιμανιού και πετρελαϊκού τερματικού σταθμού Ες Σίντερ στη Λιβύη, όπου χτυπήθηκε δεξαμενή πετρελαίου με αποτέλεσμα μεγάλη πυρκαγιά, σύμφωνα με την Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου.
Εκπρόσωπος της δύναμης ασφαλείας των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων δήλωσε ότι οι δυνάμεις των τζιχαντιστών βρίσκονται σε απόσταση 30-40 χιλιομέτρων από το λιβυκό λιμάνι, το οποίο είχε γίνει τη Δευτέρα στόχος επίθεσης του Ισλαμικού Κράτους που άφησε επτά φρουρούς νεκρούς.

Η Άγκυρα διέκοψε την υδροδότηση των πόλεων της ΝΑ Τουρκίας - Θέλει να πεθάνουν από την δίψα οι κουρδικοί πληθυσμοί!

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Nα πεθάνει από την δίψα τον κουρδικό πληθυσμό της τουρκικής πόλεως Σιλώπη επιχειρεί η Άγκυρα διακόπτοντας την υδροδότηση και αναγκάζοντας παιδιά και πολίτες να πίνουν νερό από τα αυλάκια των δρόμων όπως φαίνεται στην συγκλονιστική φωτογραφία που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο!
Αυτό το έκανε ένας υποτιθέμενος νατοϊκός στρατός που υπηρετεί μια υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ χώρα.
Οι τουρκικές αρχές συνεχίζουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του κουρδικού πληθυσμού στα νοτιοανατολικά της χώρας. Σε ορισμένες περιοχές, οι οδομαχίες δεν σταματούν μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των μαχητών του ΡΚΚ.

Ιταλία: Συγκρούσεις αστυνομικών με καταληψίες που διαμαρτύρονται για τις εξώσεις

Αστυνομικοί συγκρούστηκαν την Τρίτη στη Ρώμη με 100 περίπου καταληψίες και εκπροσώπους τους που ζητούσαν να σταματήσουν οι εξώσεις οικογενειών οι οποίες έχουν καταφύγει σε εγκαταλειμμένα κτίρια, τουλάχιστον κατά την περίοδο του Ιωβηλαίου της Ευσπλαχνίας που έχει κηρύξει ο πάπας Φραγκίσκος.
Εννιά μέλη της RAM, της «Μητροπολιτικής Αντίστασης για το Δικαίωμα στη Στέγαση», συνελήφθησαν, ανέφερε ο εκπρόσωπός τους,Ομέρο Λάουρι.
Οι διαδηλωτές ανέβηκαν σε μια σκαλωσιά και κρέμασαν πανό που έγραφαν «Σταματήστε τις εξώσεις» και «Δεν είμαστε τρομοκράτες».

ΞΕΦΤΙΛΑ...Η Aegean κατέβασε 2 Παλαιστίνιους από πτήση επειδή η παρουσία τους ενοχλούσε Ισραηλινούς!

Δύο Παλαιστίνιοι πολίτες του Ισραήλ έπεσαν θύματα ρατσιστικής συμπεριφοράς Εβραίων πολιτών και της αεροπορικής μας εταιρίας Aegean σ πτήση από Αθήνα για Τελ Αβίβ.
Το περιστατικό μεταφέρθηκε σε Αμερικάνικη εφημερίδα που απευθύνεται σε Εβραίους.
Συγκεκριμένα Εβραίοι στην συγκεκριμένη πτήση ανέφεραν στο προσωπικό του αεροπλάνου ότι αρνούνται να συνταξιδέψουν μ 2 Παλαιστίνιους για "λόγους ασφαλείας", αφού τους φάνηκαν ύποπτοι.
Η Aegean κάλεσε την Αστυνομία, αφού δεν ήθελε να χαλάσει το χατήρι των Εβραίων ρατσιστών, η οποία αστυνομία δεν βρήκε τίποτα επιλήψιμο στους 2 Παλαιστίνιους.

Ομαδική εκτέλεση δασκάλων από το Ισλαμικό Κράτος στη Μοσούλη

Ομαδική εκτέλεση δασκάλων από το Ισλαμικό Κράτος στη ΜοσούληΠολλοί δάσκαλοι και δημόσιοι υπάλληλοι εκτελέστηκαν από το Ισλαμικό Κράτοςστη Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ, επειδή αρνήθηκαν να διδάξουν και να εφαρμόσουν το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εισήγαγε το Ισλαμικό Κράτος στα σχολεία.
“Επειδή αρνήθηκαν να ακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που το Ισλαμικό Κράτος εισήγαγε στα σχολεία και το οποίο διδάσκει την εξτρεμιστική ιδεολογία και τη βία, το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε τους δασκάλους και τους δημόσιους υπαλλήλους που αρνήθηκαν», δήλωσε ο Γκαζουάν Νταούντι, μέλος του περιφερειακού συμβουλίου της επαρχίας της Νινευή.

Guardian: H κρίση θα φέρει νέα κοινωνική έκρηξη στην Ελλάδα

Guardian: H κρίση θα φέρει νέα κοινωνική έκρηξη στην Ελλάδα
Στην οικονομική κρίση που μαστίζει εδώ και έξι χρόνια την Ελλάδα αναφέρεται σε δημοσίευμά του ο Guardian. Η βρετανική εφημερίδα περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση στη χώρα μας χαρακτηρίζοντας την σαν μια «Οδύσσεια χωρίς τέλος» ενώ προειδοποιεί ότι η κατάσταση των πολιτών εγείρει φόβους για νέα κοινωνική κρίση. Πιο συγκεκριμένα, αν και το 2015 ήταν μια χρονιά που σημαδεύτηκε από δύο εκλογές, ένα δημοψήφισμα, επιβολή capital controls και τη σχεδόν χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ για την Ελλάδα, το 2016 μπορεί να είναι εξίσου απρόβλεπτο, γράφει η Helena Smith, «καθώς πολλοί συμφωνούν ότι τα δυσκολότερα έρχονται ακόμα και αν οι Έλληνες έχουν δει την άββυσο και έχουν αποδεχθεί ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική στους περιορισμούς του να είναι κανείς μέλος της ευρωζώνης».

Μετά την ενοικίαση εργαζομένων ήρθε και η κλήρωση


Όσο και αν φαίνεται απίστευτο, συνέβη σε σχολείο στη Λάρνακα της Κύπρου. Στη Χριστουγεννιάτικη κλήρωση του Συνδέσμου Γονέων στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Αρραδίπου, μεταξύ των δώρων που κληρώθηκαν ήταν και μία αλλοδαπή οικιακή βοηθός.
Το συμβάν δημιούργησε έντονες αντιδράσεις ενώ δεν υπήρξε μέχρι αυτή τη στιγμή επίσημη αντίδραση από το υπουργείο Παιδείας, το οποίο δεν είχε γνώση του γεγονότος αφού οι Σύνδεσμοι Γονέων δεν έχουν οποιαδήποτε οργανική σχέση με το υπουργείο.

Ο ΟΑΣΕ τεκμηρίωσε τις πληροφορίες για την άφιξη ένοπλων ομάδων στη Μαριούπολη-Προέρχονται από τη Μέση Ανατολή;

Οι αντιπρόσωποι της ειδικής αποστολής παρακολούθησης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, επισκέφθηκαν στις 3 Ιανουαρίου 2016 περιοχές οι οποίες είναι υπό έλεγχο, για τη τήρηση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας και των πολιτοφυλάκων του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία.
Κατά την επίσκεψή τους στην περιοχή Κορνιντέρνοβο της Μαριούπολης, εντόπισαν παράνομες ένοπλες ομάδες.
Στην έκθεσή τους, όπως δημοσιεύει τοπική ιστοσελίδα της Μαριούπολης, είδαν δέκα τουλάχιστον ξένους ένοπλους μέλη των παράνομων ομάδων που έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή.

To Ισλαμικό Χαλιφάτο συρρικνώθηκε κατά 40% στο Ιράκ και 20% στη Συρία

Τα εδάφη τα οποία βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Ντάες (ισλαμικού κράτους) έχουν συρρικνωθεί κατά 40 τοις εκατό στο Ιράκ και 20 τοις εκατό στη Συρία το 2015 και η τρομοκρατική ομάδα έχει αποβληθεί από μια σειρά πόλεων, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Συμμαχίας που βρίσκεται υπό την αμερικανική ηγεσία.
Το πρακτορείο Ρόιτερ, επισημαίνει ότι το Ντάες, κατά τη διάρκεια του 2014, είχε αποκτήσει την έλεγχο το ένα τρίτο του Ιράκ, καταλαμβάνοντας τη Μοσούλη και έφθασε μέχρι τα προάστια της Βαγδάτης.

«Όταν η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τανκς εναντίον του λαού της, αυτό είναι πόλεμος»

Οι τουρκικές αρχές συνεχίζουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του κουρδικού πληθυσμού στα νοτιοανατολικά της χώρας.
Σε ορισμένες περιοχές, οι οδομαχίες δεν σταματούν μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των υποστηρικτών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος, μετά την επιβολή της απαγόρευσης της κυκλοφορίας των πολιτών.
Εναντίον των Κούρδων δεν ρίχνονται μόνο δακρυγόνα αλλά χρησιμοποιούνται φονικά στρατιωτικά όπλα.