Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Η 28η Ιανουαρίου-Επέτειος των Ιμίων να γίνει μέρα μεγάλης Αντιπολεμικής Κινητοποίησης

1996-2017, ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΜΕ ΟΛΕΘΡΟ
ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΌ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΟΎΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΦΙΕΣΤΕΣ
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ, ΤΟ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ 
ME KINHMA MAZIKO MEΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ-ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ-ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ-ΦΑΣΙΣΜΟ
Το τελευταίο χρονικό διάστημα και όσο η επέτειος των δραματικών γεγονότων των Ιμίων πλησιάζει, καταγράφεται μια ένταση της σχετικής εθνικιστικής και μιλιταριστικής προπαγάνδας τόσο από τη μεριά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα γνωστά κοράκια του πολέμου και της ναζιστικής ακροδεξιάς, σε συνδυασμό έντονη παρέμβαση του αμερικανικού και του ρωσικού παράγοντα. 

Οι διεργασίες επίλυσης του Κυπριακού στη βάση της οριστικής Διχοτόμησης της Μεγαλονήσου και των λαών της σε συνδυασμό με την μοιρασιά των κοιτασμάτων ενέργειας που σπρώχνουν ΗΠΑ-Ε.Ε., βρίσκει σύμφωνη την ελληνοκυπριακή αστική τάξη, ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μαζί με την καθεστωτική αντιπολίτευση και τα συστημικά ΜΜΕ προωθεί την αγορά αμερικανικών αεροσκαφών F35, αξίας 7 δις δολαρίων!

Παράλληλα, η σχέση του καθεστώτος Πούτιν που διεκδικεί ρόλο στην περιοχή της Βαλκανικής-Ανατολικής Μεσογείου-Αφρικής με την ελληνική ακροδεξιά (και όχι μόνο) αλλά και με μιλιταριστικά σαιτ που διαφημίζουν ρωσικά όπλα είναι γνωστή και έχει καταγγελθεί από σημαντικούς αναλυτές και αρθρογράφους που απέδειξαν τα δρομολόγια χρηματοδότησης αφενός της Ναζιστικής συμμορίας Χρυσής Αυγής, αφετέρου τη διεφθαρμένη διαπλοκή με σειρά πολεμοκάπηλων σαιτ που έχουν αναλάβει να διαφημίζουν τα ρωσικά όπλα!

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που προσχηματικά διαπραγματεύεται τον κοινωνικό και εργατικό όλεθρο, προωθώντας με τον πιο στυγνό τρόπο τα συμφέροντα των εργοδοτών και των επενδυτών -τα εθνικά και αλλοδαπά κοράκια που έρχονται να αρπάξουν πάμφθηνα τη δημόσια περιουσία που ιδιωτικοποιούν ταχύτατα- βρίσκει τη δυνατότητα να αποπροσανατολίσει με τους "εθνικούς κινδύνους" που προβάλλει. Η κυρίαρχη προπαγάνδα προωθεί την κυβερνητική πολιτική στρατιωτικοποίησης της κοινωνίας με βάση το Ισραηλινό μοντέλο, νέους πανάκριβους εξοπλισμούς.

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται πώς τα λεγόμενα «εθνικά ζητήματα», είτε είναι το Αιγαίο και τα Ίμια, η ΑΟΖ και η κυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο κλπ. αποτελούν διακυβεύματα της αστικής πολιτικής, του ανταγωνισμού των τοπικών αστικών τάξεων και των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Είναι πεδία σύγκρουσης γεωστρατηγικών συμφερόντων, για την εξυπηρέτηση των οποίων απαιτούνται νέοι εξοπλισμοί και πρωτίστως «εθνική ενότητα», δηλαδή αποδοχή από τον κόσμο της εργασίας του ρόλου του Αναλώσιμου τόσο των Μνημονιακών πολιτικών όσο και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών της αστικής τάξης.

Σε αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι δήλωσε παρόν η πρώτη φορά κυβέρνηση καθεστωτικής Αριστεράς-Ακροδεξιάς από την πρώτη στιγμή και η Ακροδεξιά ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας εκμεταλλεύτηκε επικοινωνιακά. 
Θυμίζουμε ότι στα Ίμια το Σαββάτο 31/1/2015, δόθηκε το εθνικιστικό σόου του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου, μια πραγματική απειλή για την Ειρήνη! Προκαλώντας ναυμαχία μεταξύ σκαφών του Λιμενικού και της Τουρκικής Ακτοφυλακής, αλλά και αναμετρήσεις πολεμικών αεροσκαφών των δύο χωρών.
Όπως τονίσαμε στην ανακοίνωση μας  «ΙΜΙΑ: 19 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΚΑΝΕΙ ΑΓΩΝΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ…  Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με αιχμή του δόρατος τον ΥΘΕΑ Π.Καμμένο επιχείρησε να στήσει ένα ανταγωνιστικό εθνικιστικό σόου, θέλοντας παράλληλα να στείλει ένα μήνυμα αποφασιστικότητας εντός και εκτός συνόρων, καθώς ήδη στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του ΥΠΕΘΑ, ο νέος υπουργός άμυνας τόνισε τη θέληση της κυβέρνησης να προχωρήσει άμεσα «στον καθορισμό της ΑΟΖ και στην εξασφάλιση των συνθηκών εκείνων προκειμένου η χώρα να μπορεί να εκμεταλλευτεί ιδιαίτερα τον υποθαλάσσιο ορυκτό της πλούτο»! Ιπτάμενο ήταν το μήνυμα αυτή τη φορά –αφού η σχετική συμφωνία απαγορεύει πλοία, ανθρώπους και σημαίες στα Ίμια. Έτσι λοιπόν και αφού είχαν προηγηθεί τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ υπηρεσιών των ΥΠΕΞ Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά και του ΥΠΕΞ με το ΥΠΕΘΑ, ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος, συνοδευόμενος  από τους Αρχηγούς Αεροπορίας και Ναυτικού, πέταξε με ελικόπτερο του Στρατού Ξηράς πάνω από την περιοχή των Ιμίων και έριξε στεφάνι για να τιμήσει τους νεκρούς των Ιμίων. Στην επίσκεψη αυτή του υπουργού άμυνας, για πρώτη φορά μετά την Κρίση του 1996, απάντησε η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία με υπερπτήσεις F16 πάνω από την Καλόλημνο και τα Ίμια.  Η ένταση πρόσκαιρα χτύπησε κόκκινο…
 1996-2017, ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΜΕ ΟΛΕΘΡΟ
Η Κρίση των Ιμίων σήμαινε για τους λαούς της περιοχής τον κίνδυνο της ολοκληρωτικής καταστροφής, αν γίνονταν πράξη οι πιο επιθετικές τάσεις του ελληνικού και τουρκικού κεφαλαίου, αν υλοποιούνταν οι αποφάσεις των γερακιών των Ενόπλων Δυνάμεων και στις δύο ακτές του Αιγαίου. Το δόγμα του Πρώτου Αποφασιστικού Πλήγματος θα προκαλούσε ακόμη οδυνηρότερη ανταπόδοση και θα οδηγούσε σε… όλεθρο! Μια κρίση που πυροδότησε ο ανταγωνισμός ελληνικής και τουρκικής αστικής τάξης για τον έλεγχο του Αιγαίου, όπου τα ενεργειακά κοιτάσματα και η γεωστρατηγική του θέση προκαλούν βλέψεις για τεράστια οικονομικά κέρδη και διεκδίκηση ευρύτερου ιμπεριαλιστικού ρόλου.
Η κρίση των Ιμίων όμως σήμαινε για τον λαό μας καταρχήν την απώλεια των 3 στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού-του Έκτορα Γιαλοψού, του Χριστόφορου Καραθανάση, του Παναγιώτη Βλαχάκου, 25 δις για πολεμικούς εξοπλισμούς και τεράστια δάνεια για να εξοφληθούν, μαζί με τις «θυσίες» που απαιτήθηκαν από τον εργαζόμενο λαό μας «για να μπούμε στο ΕΥΡΩ» και να αναπτυχθεί η «Ισχυρή Ελλάδα». Βασικές αιτίες και της πτώχευσης του λαού μας. Ήταν μια κρίση που σε μεγάλο βαθμό ενισχύθηκε από την ανεύθυνη και τυχοδιωκτική πολιτική συμπεριφορά των Τοπικών Αρχών, αλλά κυρίως των καναλιών που θέλησαν να εκμεταλλευτούν εμπορικά το γεγονός, στήνοντας σημαίες στις βραχονησίδες, για να διαμορφώσουν στα δελτία ειδήσεων τους κλίμα εθνικιστικής πώρωσης και πολεμικό παροξυσμό-χαρακτηριστική η κάλυψη της εξόδου του Πολεμικού Στόλου από τον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας. Ποιος ξεχνά τον ρόλο που έπαιξαν τότε ο Αργύρης Ντινόπουλος και ο ΑΝΤΕΝΝΑ, ο Δήμος Βερύκιος και ο ΣΚΑΙ!
Ήταν μια κρίση που ταυτόχρονα πρόσφερε ένα πολύτιμο συμπέρασμα: την ειρήνη στο Αιγαίο δε μπορούν να διασφαλίσουν ούτε η κλιμάκωση των εξοπλισμών, ούτε η πολεμική προετοιμασία. Δεν εξαρτάται από τον στρατιωτικό παράγοντα: ποιος άραγε ξεχνά τα απίστευτα λάθη της στρατιωτικής ηγεσίας όσον αφορά τη φρούρηση των συγκεκριμένων βραχονησίδων! Ούτε φυσικά η κοινή τους δράση στο ΝΑΤΟ και στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Αλλά ούτε η οικονομική συνεργασία μεταξύ συγκεκριμένων επιχειρηματικών ομίλων Ελλάδας-Τουρκίας, καθώς τα συμφέροντα που διακυβεύονται έχουν γεωστρατηγική σημασία.
Η ειρήνη στο Αιγαίο εξαρτάται αποκλειστικά από την κοινή πάλη των λαών. Από τον κοινό εργατικό διεθνιστικό αγώνα ενάντια στις κυβερνήσεις της αντεργατικής λαίλαπας, της ακραίας κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, στα τυχοδιωκτικά σχέδια τους. Ενάντια σε Ε.Ε.-ΝΑΤΟ.
Η μεγαλύτερη τιμή στους νεκρούς των Ιμίων είναι να συμβάλλουμε σε αυτή την προσπάθεια. Αρνούμενοι να γίνουμε κρέας στα κανόνια τους. Συμβάλλοντας στην ανάπτυξη ενός αντιπολεμικού-αντιμιλιταριστικού κινήματος ενάντια στον εθνικισμό, το φασισμό, το ρατσισμό.
Περιφρονώντας τα καλέσματα «εθνικής ενότητας και συμφιλίωσης» κάθε διαχειριστή της αστικής πολιτικής. Παλεύοντας ενάντια στις ιμπεριαλιστικές βλέψεις της δικής μας αστικής τάξης, που για να φτάσει να το διεκδικήσει, προηγουμένως, έχει δουλοποιήσει την εργατική της τάξη, την έχει υποτάξει και έχει απαλλοτριώσει την ταξική της συνείδηση.
Απειλώντας με μετατροπή της κρατικής σύγκρουσης σε ταξικό αγώνα για την ανατροπή του αστικού καθεστώτος εξουσίας, με στόχο την Κοινωνική Απελευθέρωση.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ
ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ
Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ-ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ  ΑΛΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου