Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ: ΑΝΑΚΑΛΕΙΤΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΕΘΑ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΣΙΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΛΕΣΧΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

Αποτέλεσμα εικόνας για λεσχη αξιωματικωνΤο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ήταν η μοναδική συλλογικότητα που είχαν σταθεί στο πλευρό των Εκπαιδευτικών, καταγγέλλοντας την απεχθή και αντεργατική απόφαση του ηγέτη των ΑΝΕΛ και ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου.
Όταν Απαγόρευσε την σίτιση των Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών στις Λέσχες Αξιωματικών, παρά τις αρχικές δεσμεύσεις του, όταν αποφάσιζε μαζί με τον κυβερνητικό του εταίρο ΣΥΡΙΖΑ, να περικόψει τςι αμοιβές τους στο πλαίσιο των Μνημονίων που ψηφίζουν από κοινού! 
Πρόσφατα όμως ανακοινώθηκε σειρά αλλαγών στην λειτουργία των στρατιωτικών λεσχών:
 «Με απόφαση του Υπουργείου Άμυνας επανήλθε από τις αρχές του 2017 η δυνατότητα σίτισης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις στρατιωτικές λέσχες όλης της χώρας (εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης)».
θυμίζουμε την ανακοίνωση μας:

Ο ΥΕΘΑ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΠΕΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΕ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΣΙΤΙΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΛΕΣΧΕΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ
ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΛΕΣΧΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΙΤΙΖΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ
ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 
Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση αποκαλύπτει το στυγνό ταξικό της πρόσωπο, το οποίο ντύνει με την χλαίνη του μιλιταρισμού και του εθνικισμού.
Το Υπουργείο Άμυνας και οι Υπουργοί Καμμένος-Βίτσας, που έχουν ξοδέψει τόσα εκατομμύρια ευρώ σε πανάκριβες παρελάσεις εθνικισμού και μισαλλοδοξίας, που έχουν δαπανήσει επίσης εκατομμύρια ευρώ σε επικίνδυνες ασκήσεις με πραγματικά πυρά και συνεκπαιδεύσεις με τις τρομοκρατικές και δολοφονικές στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ και του Ισραήλ. 

Αποφάσισαν να κάνουν περικοπές. 

Στοπ λοιπόν στην σίτιση των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις Στρατιωτικές Λέσχες.

Μάλιστα, καλλιεργώντας κλίμα κοινωνικού εμφυλίου, αντί η κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη για την κανιβαλική της πολιτική και τις συνέπειες των Μνημονίων, που ψηφίζει το ένα μετά το άλλο, επιχειρεί να διχάσει.

Απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος επισημαίνει ότι λόγω των αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των οικογενειών τους δεν μπορεί να συνεχιστεί το πρόγραμμα σίτισης των εκπαιδευτικών.

Βεβαίως, ο Πάνος Καμμένος δεν λέει κουβέντα, πολύ περισσότερο δεν τολμά να αναλάβει την ευθύνη των πολιτικών του επιλογών, που έχουν ως συνέπεια το άγριο πετσόκομμα των μισθών και των συντάξεων όλων.

Γιατί από την άλλη μεριά, δεν είναι λύση η φιλεσπλαχνία και ο πατερναλισμός που μεταφράζεται σε ένα πιάτο φθηνού φαγητού στις Λέσχες Αξιωματικών.

Το οποίο εξάλλου εξασφαλίζει η εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων, που αποκαλύπτουν ότι η Υποχρεωτική Στράτευση είναι μια βιομηχανία εξασφάλισης δωρεάν εργατικού δυναμικού.

Εμείς απαιτούμε να ανοίξουν τώρα σε όλους οι Λέσχες Αξιωματικών και φυσικά να συνεχίσουν να σιτίζονται εκεί οι εκπαιδευτικοί.

Καλούμε τους φαντάρους να Αρνηθούν να προσφέρουν τις Υπηρεσίες τους  στις Λέσχες Αξιωματικών και στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις.

Καλούμε τα σωματεία στο χώρο της Εστίασης και συνολικά το εργατικό κίνημα να αγωνιστεί μαζί μας για να Μπλοκάρουμε την εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων, να γίνουν άμεσα προσλήψεις και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. 
Καλούμε σε μια κλιμάκωση του αγώνα για την υπεράσπιση των σύγχρονων αναγκών και δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας. Δε μας νοιάζουν "οι εθνικοί τους στόχοι", αγωνιούμε για την τάξη μας και τα συμφέροντα της που συνθλίβονται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.
Καλούμε σε κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, στα Μνημόνια, στον πόλεμο και στον εθνικισμό.
Για να ζούμε με Αξιοπρέπεια και όχι σαν Δούλοι, με στολή ή χωρίς στολή.... 

Όλη η άθλια απάντηση του Υπουργού Άμυνας που σηματοδοτεί κλιμάκωση στην αντεργατική επίθεση:

 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 
Diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου