Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Αλληλεγγύη στο σύντροφο και φίλο μας Ερκάν

Ο ERKAN (ŞERİF TURUNÇ) έχει συλληφθεί -τραυματισμένος- από τις 22 Γενάρη το πρωί στην Τουρκία.

Αλληλεγγύη και σεβασμό σε ένα μεγάλο αγωνιστή.
Ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το φασισμό συνεχίζεται..
Συνέλαβαν τον ERKAN ŞERİF TURUNÇ στην Τουρκία στις 22 /1/2017 το πρωί ..
Ο Ερκάν (Serif Turunc),Ιδιαιτέρως γνωστός κι αγαπητός στην χώρα μας .Στην Ελλάδα συνελήφθη τον Ιούνιο του 2014 μαζί με την Φαδίκ Αντεγιαμάν, κι ακόμη με μια νεαρή γυναίκα σε σπίτι στα Εξάρχεια , με την κατηγορία ότι παρείχε υποστήριξη στη δράση της τουρκικής οργάνωσης «Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο – DHKP-C».
Ειδικά για τον Ερκάν υπήρχε η εντυπωσιακή κατηγορία στην Ελλάδα ,ότι επειδή μιλούσε πολύ καλά ελληνικά εξασφάλιζε την υποστήριξη πολιτικών κομμάτων και δημοκρατικών φορέων μέσω της συγκρότησης της Επιτροπής Αλληλεγγύης.
Παρέμεινε επί μήνες στη φυλακή και αθωώθηκε πανηγυρικά και ομόφωνα . Η αλληλεγγύη ήταν αυτή που τον αθώωσε.
Ωστόσο η φωτογραφία του που τραβήχτηκε από το τμήμα της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα το 2014 , λίγο μετά τη σύλληψη του Ερκάν στο σπίτι του στα Εξάρχεια , λίγες μέρες μετά δημοσιεύτηκε στην Τουρκία. Η φωτογραφία αυτή , μπήκε σε διάφορα μέρη της Κωνσταντινούπολης, στα μεγάλα εμπορικά κέντρα, στο μετρό, στον ηλεκτρικό και στις στάσεις των λεωφορείων .
Ο Ερκάν συνελήφθη τραυματισμένο πριν δύο μέρες στην Τουρκία από το φασιστικό κράτος του Ερντογάν. Το ελληνικά κράτος δεν έχει την τσίπα να ντραπεί γι αυτό , αλλά εμείς όπως έλεγε ο Χικμέτ «Εμείς θα περάσουμε ακόμη ένα Χειμώνα , ζεσταίνοντας τα χέρια μας στην φωτιά της μεγάλης οργής και της αγίας ελπίδας μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου