Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Οι Φαντάροι δεν είναι Μπάτσοι! Ούτε στην Ήπειρο, ούτε πουθενά!

Άλλη μια απόδειξη του επιχειρηματικού κράτους Άμυνας-Ασφάλειας που στήνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιβάλλοντας τις πιο άγριες προβλέψεις του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού, ήρθε πρόσφατα στο προσκήνιο.
Και αφορά την ανάληψη καθηκόντων αστυνόμευσης από τον Στρατό, κάτι που προπαγανδίζει ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος ηγέτης του εθνικιστικού-μιλιταριστικού κόμματος των ΑΝΕΛ, κάτι για το οποίο δεν γνωρίζει τίποτε ο ΑΝΥΕΘΑ Δ.Βίτσας!
Αναφερόμαστε στην ληστεία που έγινε πρόσφατα 200 μέτρα από το φυλάκιο που είχε διανυκτερεύσει ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στα ελληνο-αλβανικά σύνορα. Αφορά την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το φυλάκιο στο Μολυβδοσκέπαστο και την λήστεψαν άγνωστοι την περασμένη Παρασκευή.

Οι δράστες, που παραμένουν άγνωστοι, διήλθαν δίπλα από το στρατιωτικό φυλάκιο που βρίσκεται απέναντι από το ναό σε απόσταση 200 μέτρων, αποσυνέδεσαν το συναγερμό της εκκλησίας, παραβίασαν ένα παράθυρο και μπήκαν στο εσωτερικό, απ’ όπου, όπως διαπιστώθηκε, άρπαξαν από το τέμπλο του ναού 11 εικόνες που χρονολογούνται στο 19ο αιώνα.

Το στρατιωτικό φυλάκιο είναι αυτό που είχε επισκεφθεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος την 1η Δεκεμβρίου, συνοδευόμενος από τον νυν αρχηγό ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος τότε ήταν Διοικητής του Γ’ΣΣ.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στις δηλώσεις του είχε τονίσει ότι η περιοχή βιώνει θέμα ασφαλείας και είχε δηλώσει ότι η παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων ενισχύεται στην περιοχή. Είχε υποστηρίξει ότι η επίσκεψή του μαζί με την ηγεσία του στρατεύματος έγινε “για να στείλουμε από εδώ, από την Ήπειρο, το μήνυμα ενίσχυσης της παρουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως είχαμε υποσχεθεί από πέρυσι. Αυτό έχει συντονιστεί με αξιολογήσεις, με ασκήσεις των Ειδικών Δυνάμεων και με τον εμπλουτισμό των Μονάδων στην περιοχή της Ηπείρου, που πράγματι βιώνει ένα μεγάλο πρόβλημα, περισσότερο ασφάλειας, όχι απειλής της εθνικής κυριαρχίας, διότι δεν απειλούμεθα”.
Από το παραπάνω γεγονός προκύπτουν πολλοί σοβαρά συμπεράσματα.
Αφενός, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι υπέυθυνη για τα όσα συμβαίνουν, όχι μόνο γιατί η ασκούμενη αστική-μνημονιακή πολιτική απογειώνει τα κοινωνικά αδιέξοδα και στρώνει το δρόμο στην παραβατικότητα.
Αλλά γιατί επίσης εμπαίζει τους πολίτες, Αδιαφορεί για τα προβλήματα τους και επιχειρεί διαμέσου της στρατιωτικοποίησης και της εφαρμογής των δογμάτων αντιμετώπισης των ασύμμετρων απειλών, που προβλέπουν τη χρήση του Στρατού στο εσωτερικό της χώρας σε Αποστολές Ασφάλειας να οικοδομήσει το σύγχρονο κράτος διαρκούς έκτακτης ανάγκης.
Ο Μουσολινισμός του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου συνδέει την Χούντα των Συνταγματαρχών -την αυταρχική ιδεολογία της οποίας είναι οπαδός- με τον Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό.
Έτσι λοιπόν, ο πολίτης που υποχρεώθηκε να καταταγεί στον Στρατό Υποχρεώνεται να δουλέψει ΔΩΡΕΑΝ ως γιατρός-φαρμακοποιός στα ακριτικά νησιά, ως πυροσβέστης, ως οικοδόμος και οδηγός σκαφτικού της ΜΟΜΑ, ως Υπηρέτης στα ΚΑΑΥ-Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις, ως Μπάτσος στην Ήπειρο και στην Καστοριά!
Βεβαίως, όλοι καταλαβαίνουν και γνωρίζουν ότι ο Σταρτός φυλάει τα σύνορα, δεν τα Αστυνομεύει, δεν παρέχει Ασφάλεια...
Δεν είναι δουλειά του Φαντάρου να κάνει τον Ασφαλίτη, τον Συνοριοφύλακα, τον Χωροφύλακα, τον Αστυνομικό της Δίωξης Ναρκωτικών και του λαθρεμπορίου ανθρώπων!
Αυτό όμως δεν θέλει να το καταλάβει η ΥΕΘΑ Π.Καμμένος και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που για μια ακόμη φορά ακολουθούν τις πιο σκοτεινές κυβερνητικές επιλογές των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Φαίνεται ότι ο Πάνος Καμμένος και ο Δημήτρης Βίστας δεν διδάχτηκαν τίποτε από την υπόθεση του Ρωμιόπουλου!   
Από την άλλη μεριά, ο δήμαρχος της Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου, μετά την πρόσφατη ληστεία δήλωσε ότι είναι αναγκαία η ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή. Μάλιστα πρόσθεσε πως έχει αποστείλει επανειλημμένα σχετικό αίτημα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Παράλληλα ο κ. Παπασπύρου, υπογραμμίζει πως τα γεγονότα δικαιώνουν τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων και του δήμου Κόνιτσας για τη σχεδιαζόμενη κατάργηση του αστυνομικού τμήματος.
Εμείς συνεχίζουμε να φωνάζουμε ότι οι Στρατιώτες δεν είναι Μπάτσοι και Ματατζήδες για να εκπαιδεύονται να αναλάβουν επιχειρήσεις Καταστολής Πλήθους.
Για να δούμε τι πρόκειται να κάνει ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής...
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου