Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Θρησκευτικός σκοταδισμός στην Τουρκία. Γάμος ... χωρίς νύφη (Βίντεο)

Του Γ. Γ.
Όχι ότι μας λείπει εδώ ο θρησκευτικός σκοταδισμός αλλά στην Τουρκία το τερμάτισαν. (Και με την ευκαιρία να γράψω ότι πριν καιρό είχα μια διαδικτυακή συζήτηση με μια αναγνώστρια του μπλοκ μας κάπως «επεισοδιακή». Της είχα αναφέρει για τον χριστιανικό θρησκευτικό μισογυνισμό, με αντιμετώπισε άκρως επιθετικά και στην σχετική ανάρτηση που έκανα κατέληγα με την πρόταση: «Ετσι μου 'ρθε να της πω ότι μια τέτοια αντίδραση μόνο από πουριτανή αλλά χωρίς το "ρι" μπορεί να προέρχεται, αλλά το απέφυγα».
Μετά απ’ αυτό ένας γελοίος πολιτικός γυρολόγος με κατηγόρησε για «σεξιστή». Στην πορεία η συγκεκριμένη κοπελιά επιδίωξε πάλι συζήτηση μαζί μου. Δώσαμε εξηγήσεις και τελικά γνωριστήκαμε από κοντά, έχοντας γίνει φιλαράκια. Την απέτρεψα –γιατί το θεωρούσα ανούσιο- να απαντήσει όσους έβρισαν εμένα και το μπλοκ μας και από δω και πέρα η κοπέλα αυτή θα είναι συνεργάτης του ιστότοπου μας).

Και επανερχόμαστε στα όσα συμβαίνουν στην γειτονική χώρα. Οι αντιλήψεις που ριζώνονται σταδιακά στην Τουρκία και η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Αγκυρας –άνοιγμα εκατοντάδων θρησκευτικών κ.λ.π- δεν αποκλείεται να φέρουν και την δημιουργία κατασταλτικού μηχανισμού στα πρότυπα της «Επιτροπής για την Προώθηση της Αρετής και την Αποτροπή της Έκλυσης των Ηθών», όπως λέγετε η θρησκευτική αστυνομία της Σαουδικής Αραβίας.

Στο παρακάτω βίντεο, λοιπόν βλέπουμε πώς επέλεξε να γίνει η τελετή του γάμου του ο αμυντικός παίκτης της τουρκικής ποδοσφαιρικής ομάδας Οσμανλίσπορ, Αϊκούτ Ντεμίρ. Μπάντα που παιάνιζε πολεμικά εμβατήρια, συνοδεία από φίλους του που ήταν ντυμένοι με πολεμικές στολές και οθωμανικά λάβαρα συνέθεταν το όλο σκηνικό. Η παρουσία της νύφης … θεωρήθηκε περιττή.
Αν σ’ όλα αυτά συνδέστε και το γεγονός ότι «Αγιοβασίληδες», ξυλοκοπήθηκαν από σκληροπυρηνικούς ισλαμιστές γιατί δεν θέλουν να γιορτάζεται η Πρωτοχρονιά, καταλαβαίνεται τι διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο της αναβίωσης του θρησκευτικού σκοταδισμού, στην Τουρκία.
   
http://tsak-giorgis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου