Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Τα πιστεύει ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας αυτά που λέει;


Μπορεί οι Ένοπλες Δυνάμεις να καταστείλουν εξέγερση σε κέντρα μεταναστών; 

Τι απαντά ο ΑΝΥΕΘΑ Δ.Βίτσας

Καμία εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων σε επιχειρήσεις επιβολής της τάξης σε κέντρα προσφύγων και μεταναστών, αν προκύψει ποτέ τέτοιο ζήτημα.

 Ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας απαντώντας σε σχετικό ερώτημα σε συνέντευξή του στο περιοδικό «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ» ήταν κατηγορηματικός. 

Εμείς όμως, το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δεν τον πιστεύουμε... 
Και φυσικά έχουμε τους λόγους μας... 
Τι απάντησε για το θέμα:
"Ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων είναι σαφώς οριοθετημένος και αυτό δεν αποτελεί απλά μια δική μας πολιτική επιλογή αλλά πηγάζει από τον ίδιο το ρόλο και την αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων. Το γεγονός ότι πέρα από την κύρια αποστολή τους, που είναι η προάσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, προσφέρουν και κοινωνικό έργο, όπως είναι η καθοριστική τους συμβολή τους στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να αναλάβουν και άλλους ρόλους. Τα ζητήματα της εσωτερικής ασφάλειας είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας των Σωμάτων Ασφαλείας, τα οποία έχουν και το προσωπικό και την εκπαίδευση και τα μέσα για αυτό το σκοπό".
Εμείς θυμίζουμε στο Δ.Βίτσα:
Ποιος ξεχνά ότι ήδη διατυπώθηκε η απαίτηση του διοικητή του Τάγματος Εθνοφυλακής Καλύμνου να κηρύξει στο νησί στρατιωτικό νόμο και να στραφεί ένοπλα εναντίον κινητοποίησης προσφύγων που είχαν εγκλωβιστεί χωρίς νερό και φαγητό. 
Η 16η Μεραρχία μπήκε σε επιφυλακή για να σταματήσει τους πρόσφυγες που έρχονταν από Αδριανούπολη, που μπλόκαρε η συνεργασία ΕΥΠ-ΜΙΤ. 
Η άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ 2015-2016» διεξήχθη εναντίον ασύμμετρων απειλών! 
Τα υπόλοιπα σύντομα...
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955467

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου