Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ: ΡΟΛΑ ΣΕ ΝΕΑ-ΕΘΝΟΣ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ. ΠΤΩΧΕΥΣΗ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ;

Μετά τον ΔΟΛ, απεργία και στον Πήγασο – «Κατεβάζουν ρολά» Έθνος και Ημερησία
«Κλειστόν» μέχρι νεωτέρας το συγκρότημα του ΔΟΛ-Αποχώρησε η οικογένεια Ψυχάρη

Στο άρθρο 106 του πτωχευτικού Κώδικα ο Ελεύθερος Τύπος;

Μετά τις εξελίξεις στον ΔΟΛ και τις αποφάσεις των εργαζομένων του ομίλου, σε 24ωρη απεργία προχωρούν και οι εργαζόμενοι στις εφημερίδες «Έθνος» και«Ημερησία», καθώς και στα άλλα ενημερωτικά μέσα του ομίλου «Πήγασος», σύμφωνα με απόφαση της ΕΣΗΕΑ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ: 
«Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΠΕΛ και της ΕΦΕ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας, από τις 18:00 της Τρίτης, 20 Δεκεμβρίου 2016 έως τις 18:00 της Τετάρτης, 21 Δεκεμβρίου 2016, για όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου, τους λιθογράφους και τους φωτορεπόρτερ, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», «GOAL NEWS», στις ιστοσελίδες «ethnos.gr», «imerisia.gr», «sentragoal.gr», «life.gr», «womenonly.gr», «elle.gr», «cinema.gr» και «caranddriver.gr», καθώς και σε όλες τις περιοδικές εκδόσεις του Ομίλου.
Η απεργία κηρύσσεται καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την εντελώς παράνομη, αντεργατική και καταχρηστική συμπεριφορά της εργοδοσίας, η οποία τους οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές, που αντιστοιχούν στο β’ δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, στους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και στο α’ δεκαπενθήμερο Δεκεμβρίου 2016.
Τα Δ.Σ. των Ενώσεων ζητούν την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων».
«Κλειστόν» μέχρι νεωτέρας το συγκρότημα του ΔΟΛ-Αποχώρησε η οικογένεια Ψυχάρη
Ραγδαίες εξελίξεις στο ΔΟλ μετά την αιφνιδιαστική κίνηση της οικογένειας Ψυχάρη να αποχωρήσει από τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.Την αποχώρηση ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ο διευθυντής της Εφημερίδας Αντ. Καρακούσης, προσθέτοντας ότι ο ΔΟΛ, μπαίνει σε καθεστώς εκκαθάρισης εν λειτουργία.
Μετά την αποχώρηση της οικογένειας η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την δικαιοσύνη, δεν θα καταβληθεί ούτε το δώρο στους εργαζόμενους, οι οποίοι διεκδικούν δεδουλευμένα μηνών και αποφάσισαν24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη Δευτέρα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΠΕΛ και της ΕΤΕΡ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας, από τις 19.00 της Δευτέρας, 19 Δεκεμβρίου 2016 έως τις 19.00 της Τρίτης, 20 Δεκεμβρίου 2016, για όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου, τους λιθογράφους και τους τεχνικούς ραδιοφώνου, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM», στις ιστοσελίδες «tanea.gr», «tovima.gr» και«in.gr», καθώς και σε όλα τα περιοδικά του Ομίλου.

Η απεργία κηρύσσεται καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την εντελώς παράνομη, αντεργατική και καταχρηστική συμπεριφορά της εργοδοσίας του ΔΟΛ, η οποία τους οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές, που αντιστοιχούν στους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και α’ δεκαπενθήμερο Δεκεμβρίου 2016.


Τα Δ.Σ. των Ενώσεων ζητούν την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων.

Στο άρθρο 106 του πτωχευτικού Κώδικα ο Ελεύθερος Τύπος;

Στην κατάθεση αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 106 του Πτωχευτικού Κώδικαφέρεται να προσανατολίζεται στις αρχές του 2017 η ιδιοκτησία της Εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος σύμφωνα με τις typologies.gr.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να ενταχθεί είναι η σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων, στους οποίους οφείλονται οι μισθοί μηνών.

Η εφημερίδα, που έχει σταματήσει εδώ και μήνες να πληρώνει κανονικά τη μισθοδοσία, και φέρεται να έχει ολοκληρώσει τις ετοιμασίες για την ένταξη στο άρθρο 106, με σκοπό τη ρύθμιση των οφειλών της από δάνεια και χρέη προμηθευτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου