Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Τεράστιες διαστάσεις το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, αλλά συνολικά εννιά πλοία, εφτά επιφανείας και δυο υποβρύχια, προγραμματίζει να εντάξει στον στόλο το αμερικανικό Ναυτικό εντός του 2017, ενίσχυση που μοιάζει με πρελούδιο στην διακηρυγμένη πρόθεση του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ να δημιουργήσει έναν στόλο 350 πλοίων…

Πιθανότατα, στον στόλο θα ενταχθούν τέσσερα ακόμα πλοία του γενικά προβληματικού μέχρι τώρα Πλοίου Παρακτίων Επιχειρήσεων LCS (Littoral Combat Ship), ενώ αναμένεται και η ένταξη σε υπηρεσία του αεροπλανοφόρου νέας γενιάς «Gerald R. Ford». Τις προσθήκες θα συμπληρώσουν δύο αντιτορπιλικά και δυο υποβρύχια.
Τα LCS θα είναι Gabrielle Giffords, Little Rock, Omaha και Sioux City, τα αντιτορπιλικά θα είναι τα John Finn και Rafael Peralta, ενώ τα δυο υποβρύχια θα είναι τύπου Virginia, τα Washington και Colorado.
Από τον στόλο θα «συνταξιοδοτηθεί το τύπου Los-Angeles υποβρύχιο San Francisco, το οποίο όμως θα αξιοποιηθεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς εν όρμω. Στο διαλυτήριο θα οδηγηθούν τα παρόμοιου τύπου υποβρύχια Dallas και Buffalo, αφού πρώτα αποσυρθούν από την ενεργό υπηρεσία εντός του 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου