Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Άλλα 50 εκατομμύρια ευρώ για Ελικόπτερα αναγνώρισης OH-58D Kiowa:

ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΤΡΕΛΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ.
Το έχουμε πει ξανά: η ακροδεξιά ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας όχι μόνο έχει ταυτριστεί πλήρως με τις ΗΠΑ, αγοράζοντας προκλητικά όπλα για να λάβει πολιτική στήριξη.
Αλλά, κυρίως καλλιεργεί κλίμα εθνικής ανασφάλειας και φιλοπόλεμο προκειμένου να επιβάλλει νέες θυσίες για τον Στρατό.
Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωράει στο τελικό στάδιο την υλοποί­ηση προμήθειας από τον Ελληνικό Στρατό του OH-58D Kiowa, που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.
Κα­θώς απεστάλη από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην υπη­ρεσία αμυντικής συνεργασίας του υπουργεί­ου Άμυνας των ΗΠΑ DSCA η επιστολή αίτη­σης LOR.

Σημειώνεται ότι η αποστολή της LOR αποτελεί το πρώτο βήμα για την υλοποίηση της προμήθειας μέσω διακρατικής συμφωνίας (FMS) με τις ΗΠΑ. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η LOR που απεστάλη αφορά την προμήθεια 70 ελικοπτέρων (πρόκειται για εξοπλισμένα ελικόπτερα αναγνώρισης) ΟΗ-58D Kiowa, ανταλλακτικών για την κάλυψη των αναγκών επί δύο χρόνια, υπηρεσιών εκπαίδευσης και εξοπλισμού υποστήριξης και το κόστος ανέρχεται σε περίπου 50 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου και του κό­στους μεταφοράς των ελικοπτέρων και των υλικών στην Ελλάδα). Επισημαίνεται ότι τα ελικόπτερα που προέρχονται από τα αποθέ­ματα του Στρατού των ΗΠΑ παραχωρούνται δωρεάν στον Ελληνικό Στρατό και το προαναφερθέν κόστος αφορά τα ανταλλακτικά, τον περιφερειακό εξοπλισμό και τις λοιπές υπηρεσίες για την υλοποίηση του προγράμ­ματος.
Ουσιαστικά, οι ΗΠΑ απαλλάσσονται των εξόδων αποθήκευσης για άχρηστο πολεμικό εξοπλισμό και στον Ελληνικό Στρατό βρίσκουν αυτόν που όχι μόνο θα τα ξεφορτωθούν αλλά θα κερδίσουν νέες παραγγελίες για ανταλλακτικά και πυρομαχικά.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΠΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ Ο Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ
Εμείς παλεύουμε ενάντια σε αυτούς τους εξωφρενικούς πολεμικούς εξοπλισμούς.
Για ακόμη φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύει την ΕΧΘΡΟΤΗΤΑ της για τους εργαζόμενους.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου