Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας είναι διαλυμένο αλλά η Ελλάδα υπερεξοπλίζεται, προσλαμβάνει Μισθοφόρους και στοχεύει στην Ανατολική Μεσόγειο

Τους βασικούς πολεμικούς στόχους του Πολεμικού Ναυτικού παρουσίασε ο νέος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, κατά την πρώτη συνάντηση γνωριμίας του με τους διαπιστευμένους στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης στρατιωτικούς συντάκτες:
εξοπλισμοί και συμμαχίες για τον έλεγχο της Ανατολικής Μεσογείου
συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΝΑΤΟ-Ε.Ε. και στον πόλεμο εναντίον των μεταναστών.
Πιο συγκεκριμένα ο Αρχηγός αναφερόμενος στα θέματα που απασχολούν το ΠΝ και απαντώντας σε ερωτήματα των στρατιωτικών συντακτών, μεταξύ άλλων, τόνισε την άποψη που έχει το επίσημο πολιτικό-στρατιωτικό αστικό κατεστημένο για το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας.
Απαντώντας σε ερωτήματα αναφορικώς με τις δραστηριότητες των Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, ο Αρχηγός ΓΕΝ τόνισε ότι αυτές είναι πολύ λιγότερες σε σχέση με προηγούμενα έτη λόγω των εκκαθαρίσεων που σημειώθηκαν στο προσωπικό μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, ενώ επισημάνθηκε η απειρία του προσωπικού που προήχθη σε μικρή ηλικία για την κάλυψη των πολλών κενών θέσεων, κάτι που – όπως ειπώθηκε – μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα. «Ο άπειρος μπορεί να κάνει λάθος καθώς αντιδρά υπερβολικά σε σχέση με τον έμπειρο» τόνισε χαρακτηριστικώς.
Αναφέρθηκε όμως στα εξοπλιστικά προγράμματα:

Για το θέμα της αναβαθμίσεως των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3B Orion τόνισε τόσο την αναχώρηση για τις ΗΠΑ των δύο πρώτων πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας με μεγάλη εμπειρία στον τύπο για «επαναδιάθεση» σε αυτόν και εν συνεχεία την εκπαίδευση των πρώτων αεροπόρων του ΠΝ, νυν «ελικοπτεράδων», οι οποίοι θα εκπαιδευτούν ως πιλότοι «σταθερών πτερύγων», όσο και ως προς τον χρόνο παραδόσεως του πρώτου αεροσκάφους που εκτιμάται ότι θα είναι νωρίτερα του συμβατικώς προβλεπόμενου. «Δόθηκε προτεραιότητα στον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών Ρ-3Β, γιατί εξυπηρετεί στρατηγικά τη χώρα μας όχι μόνο στην περιοχή του Αιγαίου αλλά και της Ανατολικής Μεσογείου» τόνισε χαρακτηριστικώς ο Αρχηγός.
ΑΥΤΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
Ας δούμε τι έχουμε γράψει αναλυτικά:
Εκσυγχρονίζουν τα αμερικανικά αεροσκάφη ORION που όμως δεν τα χρειάζονται στο Αιγαίο. Εκεί ο ανθυποβρυχιακός πόλεμος γίνεται με αισθητήρες.
Τα εκσυγχρονίζουν για τι τα χρειάζονται κατά των τουρκικών υποβρυχίων στην Ανατολική Μεσόγειο ή για τις αποστολές του ΝΑΤΟ κατά των ρωσικών!


Κόστος 600 εκατομμύρια δολ.
Ο ΑΓΕΝ όμως μίλησε και για τα υποβρύχια. Αξίζει να μελετήσουμε τις δηλώσεις του για να κατανοήσουμε με ποιον τρόπο η Μνημονιακή Ελλάδα δίνει το παρόν στον πόλεμο κατά των μεταναστών:

Αναφορικώς με τα υποβρύχια Type-214AIP ο Αρχηγός είπε ότι τα «ΜΑΤΡΩΖΟΣ» και «ΚΑΤΣΩΝΗΣ», που είναι και το τελευταίο της κλάσεως, βρίσκονται σε διαφορετικές φάσεις των δοκιμών τους εν πλω, ενώ αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στη στρατηγική αξία του υποβρυχιακού όπλου σήμερα, από πολλές πλευρές. «Στην επιχείρηση της ΕΕ “Sophia” συμμετέχουμε με ένα υποβρύχιο. Έτσι και η χώρα και το ΠΝ εκπροσωπείται, αλλά και σημαντική οικονομία έχουμε, αφού ένα υποβρύχιο και καταναλώνει λιγότερο καύσιμο και έχει λιγότερο προσωπικό από μία φρεγάτα. Και έχουμε φτάσει στο σημείο να υπολογίζουμε και το τελευταίο μας ευρώ» τόνισε χαρακτηριστικώς.

Σε πλήρη εξέλιξη επίσης βρίσκεται το πρόγραμμα ναυπηγήσεως της 6ης και 7ης πυραυλακάτου τύπου “Super Vita”, των «ΒΛΑΧΑΚΟΥ» και «ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ» ΣΤΑ Ναυπηγεία Ελευσίνος, υπό την αιγίδα και τον έλεγχο του ΠΝ, κατά τα πρότυπα της αποπερατώσεως των υποβρυχίων, με την 6η να έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη πρόοδο, ενώ δεν φαίνεται να προχωρά το θέμα του εκσυγχρονισμού των τεσσάρων φρεγατών τύπου MEKO-200HN για οικονομικούς λόγους.
Από τις δηλώσεις του ΑΓΕΝ αποκαλύπτεται ότι βασικός στόχος του Π.Ν. αποτελεί η Ανατολική Μεσόγειος.
Τον στόχο αυτόν επιχειρεί να υλοποιήσει με τους άξονες συμμαχιών με το κράτος τρομοκράτη Ισραήλ και τους δικτάτορες της Αιγύπτου, εχθρούς του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης
Αναφορικώς με τις συνεργασίες του ΠΝ με το Ισραήλ και την Αίγυπτο που διαρκώς αναβαθμίζονται, μέσω της διεξαγωγής ασκήσεων η χώρα κερδίζει σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής, αλλά φυσικά επωφελούνται και τα πολεμικά ναυτικά των τριών χωρών.
Αποτέλεσμα εικόνας για πολεμικο ναυτικοΑκόμα επιβεβαίωσε ότι η Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) προβλέπεται να ενισχυθεί με αριθμό Οπλιτών Βραχείας Ανακατατάξεως (ΟΒΑ). Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως πληροφορούμεθα ο διαγωνισμός αυτός, είναι μεν τυπικώς σε εξέλιξη, αλλά ουσιαστικώς έχει «παγώσει» από έλλειψη ενδιαφέροντος από πλευράς υποψηφίων ΟΒΑ.
Ουσιαστικά, ο Στρατός, που και τα προηγούμενα χρόνια επιχείρησε να εισάγει το Θεσμό των φθηνότερων ΟΒΑ έναντι των πιο ακριβών μισθοφόρων στρατιωτών ΕΠ.ΟΠ., βρίσκει την ευκαιρία να επιβάλλει τους νέους βάρβαρους εργασιακούς όρους στις Ένοπλες Δυνάμεις με πρόσχημα το Μνημόνιο. Έτσι λοιπόν, δίπλα στην τεράστια μάζα των άμισθων δούλων εφέδρων παρατάσσονται οι ΟΒΑ-μισθοφόροι αλά καρτ, οι οποίοι δεν προσλαμβάνονται μόνο για να καλύψουν τις ανάγκες του πιο πολεμικού και κατασταλτικού τμήματος του Στρατού, αυτού των Ειδικών Δυνάμεων (προφασιζόμενη η κυβέρνηση λόγους γήρανσης του προσωπικού), των μονάδων εκστρατείας, αλλά και στην Πολεμική Αεροπορία-Πολεμικό Ναυτικό, καλύπτοντας τεχνικές δυνατότητες.
Αποτέλεσμα εικόνας για πολεμικο ναυτικο
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, έχει πλήρη επίγνωση της καταστροφής που έχει προκαλέσει στην νεολαία και συνολικά στον κόσμο της εργασίας: το 50% των νέων έως 25 χρονών είναι άνεργοι, ο βασικός μισθός θα κινείται ως ασανσέρ γύρω από τα 500 ευρώ ή και χαμηλότερα, ενώ η νέα μετανάστευση επαναφέρει εικόνες φυγής σε Γερμανία και Αυστραλία που έχουν καταγραφεί στο μνημονικό της λαϊκής οικογένειας και στο παλιό ελληνικό κινηματογράφο. Αυτή ακριβώς την καταστροφή και τη καταβαράθρωση των ονείρων και προσδοκιών του κάθε νέου ανθρώπου έρχεται να εκμεταλλευτεί η κυβέρνηση, ο Στρατός, οι ιδιωτικές εταιρείες ασφάλειας και πολέμου, με τη ναζιστική Χρυσή Αυγή να λειτουργεί συχνά ως Στρατολογικό Γραφείο. Από τη δεξαμενή της ανεργίας και της ατέρμονης εργασιακής περιπλάνησης στρατολογούνται πλέον οι μπράβοι των πλοίων των εφοπλιστών και των ιδιωτικών SECURITY, ενώ και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας επαναφέρει το θεσμό των Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης.
Φθηνό κρέας για τα κανόνια τους διεκδικούν. Είναι ενδεικτικό ότι το Πολεμικό Ναυτικό δρομολογεί τη πρόσληψη ΟΒΑ για τη χειρότερη –από άποψη συνθηκών εκπαίδευσης-επιχειρησιακών απαιτήσεων-πολεμικής εμπλοκής-μονάδας του, με άμεση εμπλοκή στις αποστολές εκτός συνόρων και την καταπολέμηση της πειρατείας, όπου ο κίνδυνος τραυματισμού και απώλειας είναι καθημερινότητα.

Διαβάζουμε σε σχετικό άρθρο: «Ενίσχυση της ΔΥΚ μέσω επαναφοράς του θεσμού των ΟΒΑ. Η ΔΥΚ, όπως και οι αμιγώς επαγγελματικές Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, αντιμετωπίζει πρόβλημα στελέχωσης λόγω αδυναμίας προσλήψεων ΕΠΟΠ. Μέσω του ξεχασμένου θεσμού των Οπλιτών Βραχείας Ανακατατάξεως (ΟΒΑ), πρόκειται να εμπλουτιστεί το στελεχιακό δυναμικό της Διοίκησης Υποβρύχιων Καταστροφών (ΔΥΚ) του Πολεμικού Ναυτικού, όπως αποκάλυψε ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης ΠΝ, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Παραπολιτικά. «Πρόκειται για ένα παλαιό θεσμό που έχει ατονήσει τώρα, αλλά αυτή τη στιγμή αποτελεί τη μοναδική διέξοδο για να ανανεωθεί το προσωπικό της ΔΥΚ, χωρίς να κάνουμε προσλήψεις μονίμων με την έννοια που ορίζει η πολιτεία (και η ΕΕ)» τόνισε ο Αρχηγός για να προσθέσει: «Οι ΟΒΑ θα προέρχονται από ναύτες που θα έχουν κληθεί να υπηρετήσουν τη θητεία τους, που τώρα είναι 12 μήνες. Θα καλούνται από τους ναύτες αυτούς όσοι θέλουν να περάσουν την εκπαίδευση της ΔΥΚ διάρκειας 6,5 μηνών. Όσοι την περάσουν με επιτυχία θα μπορούν να συνεχίσουν την υπόλοιπη θητεία τους στη ΔΥΚ και μετά να ανακαταταγούν σε αυτήν για 3 χρόνια με δικαίωμα ανανεώσεως για άλλα 3. Επομένως, και σε θεωρητικό επίπεδο, η ΔΥΚ θα έχει ένα εκπαιδευμένο στέλεχός της για περίπου 6-6,5 χρόνια. Αν κάθε χρόνο από τις κληρουχίες των ναυτών ενταχθούν στη ΔΥΚ 22-25 νέοι υποβρύχιοι καταστροφείς, η Διοίκηση θα μπορεί να κάνει άνετα τη δουλειά της. Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα είναι σοβαρό γιατί ο μέσος όρος ηλικίας του προσωπικού της είναι περί τα 35 χρόνια, με ό,τι και αν αυτό σημαίνει πρακτικά, λόγω αφενός μεν των συνταξιοδοτήσεων και παραιτήσεων, αλλά και της μη πρόσληψης ΕΠΟΠ τα τελευταία χρόνια και της εξαιρετικά μικρής στρατιωτικής θητείας που καθιστά ασύμφορη για το ΠΝ την εκπαίδευση ναυτών στη ΔΥΚ που μετά λίγο καιρό θα απολυθούν».
Αποτέλεσμα εικόνας για πολεμικο ναυτικο
Η κυβέρνηση επιθυμεί να προσαρμόσει στην ελληνική πραγματικότητα το σύνολο των αλλαγών που συντελούνται στην συγκρότηση των στρατιωτικών δυνάμεων των ανεπτυγμένων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων: μείωση του αριθμών και του κόστους των Επαγγελματιών Στρατιωτών, κάλυψη κενών από την Εφεδρεία, αύξηση των πολεμικών εξοπλισμών και ένταση των επεμβάσεων μέσω ευέλικτων συμμαχιών! Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης που εντάσσονται στις διάφορες προσπάθειες ανασυγκρότησης των Ενόπλων Δυνάμεων, έχουν βάθος χρόνου και φυσικά εκμεταλλεύονται τη δεινή οικονομική κατάσταση για να επιταχυνθούν. Προβάλλοντας το μπαμπούλα της Τρόικας ουσιαστικά δρομολογούν το σχηματισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της νέας εποχής, μικρότερες-ευέλικτες και πιο πολεμικές, που θα δρουν στην Ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο ιμπεριαλιστικών αποστολών, θα καταπολεμούν την πειρατεία και θα είναι σε ετοιμότητα να απαντήσουν «στις προκλήσεις της τρομοκρατίας»-επιθέσεις σε πλατφόρμες άντλησης ενεργειακών κοιτασμάτων. Βεβαίως ενάντια στον εσωτερικό εχθρό, αγωνιζόμενο εργαζόμενο.

Το νέο εργασιακό μοντέλο της εκ περιτροπής εργασίας-της ομηρείας του εργαζόμενου που θα τον εκμεταλλεύονται όταν και όπου το αποφασίσουν (εντός εκτός συνόρων, και μάλιστα χωρίς πρόσθετη απαίτηση), για όσα χρόνια τους κάνει και με το μικρότερο κόστος, είναι εδώ: Ανακυκλώσιμος, πρόθυμος και συνεργάσιμος, ο νέος Μισθοφόρος των Ενόπλων Δυνάμεων θα είναι έτοιμος να εφαρμόσει τα δόγματα Άμυνας-Ασφάλειας του αστικού καθεστώτος εξουσίας, με τη φυσιογνωμία Πραιτοριανού, περισσότερο από ποτέ, είτε στο Μάλι και τα Βαλκάνια, είτε στο κέντρο της Αθήνας και στις Σκουριές Χαλκιδικής, εναντίον διαδηλωτών.

Ο Ελληνικός Στρατός καταρρίπτει το μύθο «του φρουρού του έθνους» και αποκαλύπτει τον πραγματικό του ρόλο, ως μηχανισμού ταξικής κυριαρχίας και υπεράσπισης των αστικών συμφερόντων εντός και εκτός συνόρων. 
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΓΥΡΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ -ΣΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ Ε.Ε-ΝΑΤΟ
Εμείς καλούμε την νεολαία να μείνει μακριά από τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Αστυνομία. Η πρόσδεση στις κατασταλτικές δυνάμεις και Στρατό, ως μέσο διεξόδου από την Ανεργία, είναι η Χειρότερη Επιλογή:
σε φέρνει κόντρα με τους εργαζόμενους και την νεολαία που αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους, σε θέλει Ματατζή και Απεργοσπάστη, με το ρόπαλο και το G3 απέναντι σε απεργούς!
σε στέλνει Μισθοφόρο να καταπιέζεις λαούς που έχουν τις ίδιες ανάγκες με εσένα και τρέφουν τα ίδια όνειρα. Μπράβο των εφοπλιστών, των εργολάβων, των τραπεζών και των πετρελαϊκών εταιριών.
σε θέλει Αναλώσιμο!
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου