Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ο ΑΓΕΣ Στεφανής για το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων Αυλώνας

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΕΤΘΤο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ  στέκει στο πλευρό του ΑΓΕΣ Αρχιστράτηγου Στεφανή και στην νέα δράση «Είμαστε Περήφανοι». Μία φορά το μήνα, Σχηματισμοί, Συγκροτήματα και Μονάδες, καλούνται και παρουσιάζουν στο Επιτελείο του ΓΕΣ, τις δράσεις που έχουν υλοποιήσει και κάνουν το προσωπικό τους να αισθάνεται υπερήφανο.
Η δράση δεν αφορά σε ένα απολογισμό έργου. Είναι μια ευκαιρία για την παρουσίαση θεμάτων, για τα οποία είναι κάποιος υπερήφανος, είτε γιατί ξεπέρασε εμπόδια, είτε γιατί σκέφθηκε καινοτόμα, είτε γιατί πέτυχε εξαιρετικά αποτελέσματα με ελάχιστους πόρους.

Για το μήνα Φεβρουάριο λοιπόν ο ΑΓΕΣ Στεφανής ΕΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΤΘ Αυλώνα. Διαβάστε γιατί:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥ


Σας στέλνω και εγώ με την σειρά μου για να καταγγείλω τις άθλιες συνθήκες κάτω τις οποίες αναγκαζόμαστε να επιβιώσουμε στο ΚΕΤΘ Αυλώνα.
Ως οργανικός εδώ πιστεύω τα έχω δει όλα, ας ξεκινήσουμε λέγοντας ότι τα βύσματα εδώ είναι από τις γύρω περιοχές και τα μη βύσματα συνήθως είναι φαντάροι που έχουν έρθει για το τελευταίο τρίμηνο της θητείας τους λόγω παραμεθορίου. Παρακάτω θα σας αναφέρω μερικά μεμονωμένα γεγονότα για να καταλάβετε την χαώδη κατάσταση η οποία επικρατεί σε αυτήν εδώ την φυλακή χωρίς κάγκελα.

Τα στελέχη φέρονται πάρα πολύ άσχημα, δεν υπολογίζουν καν τα θέλω και τις ανάγκες του στρατιώτη, το μόνο που τους νοιάζει είναι να βγαίνουν οι εξαντλητικά πολλές υπηρεσίες, με τους ένοπλους να βγάζουν το μεγαλύτερο μέρος αυτών. Ένας στους δύο φαντάρους έχει τύχει κατά την διάρκεια της θητείας του να βρίσκεται στο στρατόπεδο 15 μέρες μέσα 1 έξω!! Στρατιώτης που είχε σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα δε του δινόταν άδεια να πάει να δει τους δικούς του. Επίσης πολλοί λόγω κολλήματος πολλές φορές είναι αναγκασμένοι να βαράνε 7-8 ώρες σκοπιά επειδή δεν γίνεται η αλλαγή στην ώρα τους με τους στρατιώτες στην ουσία να μην μπορούν να πάνε ούτε τουαλέτα! Είναι συνηθισμένο ότι τα παιδιά που είναι χαμηλών τόνων και δεν διεκδικούν τίποτα καταλήγουν να κάνουν τις χειρότερες υπηρεσίες και αγγαρείες επίσης. Η αξιοκρατία φυσικά είναι και εδώ σε όλο της το μεγαλείο, μία κατάσταση που επικρατεί γενικά και σε όλη την Ελλάδα.

Φυλακές δίνονται σχεδόν σε όλους χωρίς κάποιο σοβαρό λόγο -κατά μεγάλο βαθμό όχι πάντα- λες και είναι σε κλήρο. Φυλακές φυσικά δε δίνονται στα βύσματα τα οποία έχει δοθεί σήμα, μερικές φορές δίνονται και σε αυτούς για τα μάτια του κόσμου, όμως πάντα, ποτέ δεν καταγράφονται και την πληρώνουν οι ευπαθείς ομάδες. Στα παραπάνω βύσματα έχει δοθεί τόσο μεγάλη εξουσία με το να βγάζουν οι ίδιοι τις υπηρεσίες, και φυσικά θέτουν τους εαυτούς σε υπηρεσίες γραφιά ή άλλες ξεκούραστες υπηρεσίες, αποδεσμεύουν τους εαυτούς τους από τυχόν εμπλοκές και για άλλη μία φορά την πληρώνουν οι ευπαθείς ομάδες που μπορεί να βαράνε σκοπέτο για 6-7 μέρες συνεχόμενες ενώ αυτοί αράζουν στο γραφείο. Έχει δημιουργηθεί τέτοιο κλίμα από τους αξιωματικούς που στην ουσία πολλές φορές δημιουργούνται αψιμαχίες μεταξύ των φαντάρων για τους παραπάνω λόγους, και όλα αυτά για να ικανοποιηθούν τα θέλω τωνβυσμάτων και να αποδεσμευτούν τα στελέχη από την «πολλή» χρονοβόρα διαδικασία της καταγραφής των υπηρεσιών.

Ίλαρχος πέταξε ολονών τα πράγματα από τα παράθυρα επειδή δεν ήταν ευχαριστημένος με α υτό που ζήτησε σα να ήταν δικιά του περιουσία όλα, έσπασε τη πόρτα επειδή μέσα σε 20 δευτερόλεπτα δεν βρήκε κλειδιά για μία πόρτα που τα είχαν οι βοηθοί του μην υπολογίζοντας τίποτα αφού φυσικά δε τα πληρώνει αυτός. Οι στρατιώτες δεν προμηθεύονται από το στρατό καν γάντια για τις καθαριότητες, πρέπει να φέρνουν δικά τους επιβαρύνοντας ακόμα πιο πολύ τις οικογένειες και τους εαυτούς τους, τα καθαριστικά πολλές φορές έχουν έλλειψη , σακουλάκια για τις τουαλέτες δεν υπάρχουν, ότι λοιπόν πεταχτεί όπου πεταχτεί. Στρατιώτες που πολλές φορές θέλουν να προλάβουν το τρένο των 12 ή των 3 δε τους δίνεται η άδεια να φύγουν 10 λεπτά νωρίτερα με αποτέλεσμα να ακούνε το τρένο να φεύγει και να τρέχουν πανικόβλητοι μπας και το προλάβουν! Φυσικά δεν υπολογίζουν ότι με αυτόν τρόπο ο γονέας θα έρθει να τον πάρει επιβαρύνοντας τον ίδιο με έξοδα βενζίνης και πολλές φορές διοδίων!

Μας στέλνουν σε εξωτερικά φυλάκια άλλων μονάδων (Μαλακάσα) και κάνουμε εμείς υπηρεσίες την στιγμή που μετράμε εξόδους ανά 20ημερο στα δάχτυλα του ενός χεριού! Οι αλλαγές στις υπηρεσίες είναι τόσο χρονοβόρες που συν της φρουράς αναγκάζουν τον φαντάρο να μην προλαβαίνει ούτε να πάει για μεσημεριανό αν έχει δύο μέρες συνεχόμενες σκοπιά, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να χαλάνε χρήματα στο κψμ ώστε να εφοδιαστούν με τρόφιμα και να βγάλουν την μέρα. Τα καλοριφέρ ανοίγουν για ένα δίωρο το βράδυ όσο κρύο και να κάνει, οι εγκαταστάσεις είναι τόσο παλιές που ντύνεσαι κανονικά και κοιμάσαι με τη κουβέρτα και μόλις κλείσουν τα καλοριφέρ καταλήγει να ξυπνάς από το κρύο στις 3-4 η ώρα και πρέπει να βάλεις 3-4 μπλούζες για να μπορέσεις να κοιμηθείς. Αξιωματικοί με λασπωμένες αρβύλες ρίχνουν κρατήσεις επειδή οι φαντάροι δεν έχουν καθαρές αρβύλες! Σε στρατιώτη που ήθελε να πάρει φοιτητική άδεια για να δώσει ένα μάθημα, εν τέλει του δόθηκε δόθηκε άδεια 1 μέρα Κανονική και 1 μέρα Φοιτητική με το έτσι θέλω! Είναι και άλλα τόσα πολλά όμως θα περιοριστώ σε αυτά προς το παρών και θα σας στείλω υπόλοιπα κάποια στιγμή στο μέλλον. Το πιο σημαντικό είναι ότι μας φέρονται σαν σκουπίδια, απλά να βγαίνουν οι υπηρεσίες με κάθε τρόπο. Τίποτα άλλο πραγματικα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι στρατιώτες από τα ΣΠΕΝ, ΕΚΕ, ΕΛΔΥΚ κλπ, οι οποίοι αναλαμβάνουν υπηρεσίες εν μέρει για να μπορέσουν να ξεκουράσουν τους μόνιμους, καταλήγουν να μετράνε αντίστροφα τις μέρες για να φύγουν λες και μετράνε μέρες απόλυσης, σημειώνοντας δε ότι είναι ότι χειρότερο έχουν δει από θέμα οργάνωσης και συμπεριφοράς!!

Αγανακτισμένος ΦΑΝΤΑΡΟΣ
Μήπως πιστεύει το ΓΕΣ ότι πρέπει να παρέμβει;
Μήπως θεωρεί ο ΑΓΕΣ Στεφανής ότι πέρα από τις δηλώσεις, τις δημόσιες σχέσεις ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ;
Μήπως; 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου