Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Συνέλευση Συντονισμού για το Προσφυγικό Κυριακή 5/3/2017 στις 11 π.μ.

Συντονισμός για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό
σωματείων – φοιτητικών συλλόγων – συλλογικοτήτων
Προς
· εργατικά σωματεία,
· φοιτητικούς συλλόγους,
· συλλογικότητες-κινήσεις,
· πρωτοβουλίες αλληλεγγύης,
· πρόσφυγες,
· αλληλέγγυους
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ
ΚΥΡΙΑΚΗ 5/3/2017, ώρα 11 πμ
Καλούμε σε συνέλευση την Κυριακή 5/3/2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Καρόλου 24, επί της πλατείας Μεταξουργείου, Αθήνα, στις 11:00 (σταθμός Μετρό Μεταξουργείο)
Στη συνέλευση θα συμμετέχουν συλλογικότητες και αλληλέγγυοι από την περιφέρεια (δυνατότητα και μέσω skype) και θα υπάρχει διερμηνεία στα αραβικά και στα φαρσί.
Στόχος της συνέλευσης είναι ο καλύτερος πανελλαδικός συντονισμός των δράσεων των συλλογικοτήτων για το προσφυγικό, η αναβάθμιση των αγώνων για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των προσφύγων, η επικαιροποίηση των θέσεων του Συντονισμού, η περαιτέρω αναβάθμιση της κοινής δράσης ντόπιων και προσφύγων.
Θέματα της συνέλευσης :
· Οι διαφαινόμενες εξελίξεις στο προσφυγικό και η στάση του κινήματος απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε., δήμων και περιφερειών και στην απόφαση της Κομισιόν για ενεργοποίηση της διαδικασίας επαναπροώθησης των αιτούντων άσυλο, σύμφωνα με τη Συνθήκη του Δουβλίνου, από τις 15 Μαρτίου 2017.
· Τα δικαιώματα και οι ελευθερίες των προσφύγων - θέματα ασύλου, εγκλεισμός, απελάσεις, γκετοποίηση.


· Οι συνθήκες διαμονής, σίτισης, περίθαλψης, η κατάσταση στα στρατόπεδα και οι θέσεις του κινήματος στα θέματα αυτά
· Θέσεις για το δικαίωμα των προσφύγων στη μόρφωση και την εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων στο δημόσιο σχολείο, μαζί με όλα τα άλλα παιδιά και προγραμματισμός της παρέμβασης του συντονισμού μπροστά στις εγγραφές για το σχολικό έτος 2017-18. Η εμπειρία από την υποδοχή των προσφυγόπουλων στα σχολεία.
· Θέσεις για τα εργασιακά δικαιώματα των προσφύγων.
· Για τις χρηματοδοτήσεις, την εμπλοκή των ΜΚΟ, επιχειρήσεων και φορέων.
· Η δράση ξενοφοβικών, ρατσιστικών δυνάμεων και της Χ.Α.
· Η επίδραση στη συνείδηση
· Η δράση των Συλλογικοτήτων και του Συντονισμού. Εμπειρία από τις δράσεις του Συντονισμού στους χώρους δουλειάς, τις σχολές και τις γειτονιές.
· Πρωτοβουλίες και δράσεις για το επόμενο διάστημα.
· Καμπάνια για τα στρατόπεδα στα νησιά
· Προγραμματισμός των δράσεων για τις 18 Μάρτη, τη διεθνή ημέρα ενάντια στο ρατσισμό, το φασισμό την φτώχεια και τον πόλεμο. Υλικά που θα εκδώσει ο Συντονισμός.
· Οικονομικά του Συντονισμού
· Κοινές δράσεις με άλλες Πρωτοβουλίες και οργανώσεις




Παρακαλούμε, να δηλώνονται έγκαιρα στο μέιλ του Συντονισμού, οι συμμετοχές μέσω skype από όσους-ες είναι δυνατόν, για τον καλύτερο προγραμματισμό της διαδικασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου