Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΠΑΝΕ ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ;

Πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν πυροσβέστες που ζητούν την μονιμοποίηση τους. 

Η θητεία των 4.000 πυροσβεστών που προσλήφθηκαν στις 10 Φεβρουαρίου 2012 λήγει αύριο (Πέμπτη). Μετά την πορεία τους προς το αρχηγείο του ΠΣ στην οδό Μουρούζη οι πυροσβέστες πήγαν στο Μέγαρο Μαξίμου όπου κοινοποίησαν τα αιτήματά τους, ενώ αυτή την ώρα βρίσκονται στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης στη λεωφόρο Β. Σοφίας. Οι πυροσβέστες έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και εισέβαλαν στο κτήριο.
Φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης έσπασαν την γυάλινη κεντρική είσοδο του υπουργείου και εισέβαλαν στο ισόγειο. 
Αυτή την ώρα παραμένουν έξω από το κτήριο του υπουργείου περιμένοντας να ολοκληρωθεί η συνάντηση των εκπροσώπων τους με την υπουργό, Όλγα Γεροβασίλη.
Tην Πυροσβεστική την πληρώνουμε εμείς, δουλεύει για τη Fraport και τον Κοπελούζο στα ιδιωτικοποιημένα Αεροδρόμια!
Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα του σύγχρονου επιχειρηματικού κράτους Άμυνας/Ασφάλειας αποτελεί σίγουρα η Πυροσβεστική.

Και το τι συμβαίνει εκεί αποκάλυψαν οι ίδιοι οι πυροσβέστες στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που έκανα πρόσφατα με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να παραχωρήσει πυροσβεστικές δυνάμεις στους ιδιώτες Γερμανούς επιχειρηματίες και στον Κοπελούζο που αγόρασαν φθηνά 12 περιφερειακά αεροδρόμια!
Συνολικά η Πυροσβεστική θα “χάσει” 540 πυροσβέστες που γίνονται “προσωπικό” της ελληνογερμανικής κοινοπραξίας Fraport!Να θυμίσουμε ότι τα κόμματα που απαρτίζουν την σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖ-ΑΝΕΛ, όταν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση όχι μόνο ωρύονταν ότι θα σχίσουν τα Μνημόνιο, αλλά επίσης δεσμεύονταν ότι θα μπλόκαραν την σχεδιαζόμενη από την τότε κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων!
Η κυβέρνηση λοιπόν πρόκειται τους πρώτους μήνες του 2017, όπως προβλέπει η Σύμβαση του Ελληνικού Δημοσίου με την ελληνογερμανική κοινοπραξία Fraport Α.Ε, να στελεχώσει τις υπηρεσίες πυρασφάλειας των 12 περιφερειακών αεροδρομίων, με προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος.
Ήδη το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, κάλεσε τους πρώτους 146 πυροσβέστες με σκοπό την εκπαίδευσή τους. Ωστόσο με νεότερη ανακοίνωσή του 03/01/17, το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, εγκρίνει τη συμμετοχή 93 πυροσβεστικών υπαλλήλων στο «Σχολείο Πυρασφάλειας Αεροδρομίων», χωρίς μάλιστα, αρκετοί από αυτούς να έχουν υποβάλλει αίτηση για τη στελέχωση των περιφερειακών αεροδρομίων της ελληνογερμανικής κοινοπραξίας.
Δεν είναι γνωστό εάν έχει υπογραφεί σύμβαση ανάμεσα στο Πυροσβεστικό Σώμα και την ελληνογερμανική κοινοπραξία, ποιος τελικά θα είναι ο ακριβής αριθμός του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος που θα στελεχώσει τα περιφερειακά αεροδρόμια και ποιες θα είναι οι σχέσεις εργασίας και οι αμοιβές του.
Επίσης η κυβέρνηση προχωράει σε μεταθέσεις πυροσβεστών χωρίς να λαμβάνει υπ΄ όψιν της και να εφαρμόζει τον ισχύον κανονισμό μεταθέσεων. Αυτό δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.
Το γεγονός της παραχώρησης προσωπικού, σε συνδυασμό με τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν ήδη στο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την ήδη άσχημη κατάσταση. Τα πληρώματα των οχημάτων που καλούνται να αντιμετωπίσουν συμβάντα, έχουν ήδη μειωμένη σύνθεση. Τα προβλήματα είναι ακόμη πιο οξυμένα κατά την αντιπυρική περίοδο, σε συνδυασμό με τις ελλείψεις και τα προβλήματα που υπάρχουν στην υλικοτεχνική υποδομή και τα εναέρια μέσα.
Αυτά αποκαλύπτει η αρθρογραφία, αυτά καταγγέλλει η αριστερή αντιπολίτευση.
Για όσους έτρεξαν τότε να προπαγανδίσουν τα μεγάλα οφέλη από την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων προβάλλοντας ότι η συμφωνία προβλέπει την καταβολή κεφαλαίων ύψους 1,234 δισ. ευρώ, όπως και ετήσιου μισθώματος 22,9 εκατ. ευρώ, καθώς και ενός ποσοστού επί των EBITDA των αεροδρομίων, να τονίσουμε ότι απέκρυψαν τις δυσβάστακτες οικονομικά προϋποθέσεις της σύμβασης που υπέγραψε η κυβέρνηση και φυσικά κρύβουν τα στοιχεία της κοστολόγησης αυτών.
Πως θα καλυφθούν όμως τα κενά στη λειτουργία της Πυροσβεστικής;
Καταρχήν θα ξεσχίσουν τους Πυροσβέστες, ενώ οι οποίοι εποχιακά θα προσληφθούν θα πρέπει να τρέχουν και να μην φτάνουν το καλοκαίρι.
Επίσης, υπάρχει ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος και ο Στρατός του. Για μια ακόμη φορά, στην πρώτη πυρκαγιά θα κηρύξουν πόλεμο «στον Στρατηγό άνεμο», θα μιλήσουν για «έκτακτη ανάγκη» ώστε να μπορέσουν να επιβάλλουν την συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο των σχεδίων Ξενοκράτης και θα ρίξουν στη φωτιά τους φαντάρους και το μόνιμο προσωπικό.
Στο επιχειρηματικό κράτος Άμυνας/Ασφάλειας που πληρώνουμε εμείς για να κερδίζουν οι ιδιώτες, οι πυροσβέστες θα δουλεύουν στα αεροδρόμια των Γερμανών επιχειρηματιών και του Κοπελούζου, αλλά τους δρόμους που κλείνουν από χιόνια, τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές θα αντιμετωπίζουν οι Φανταροί.
Το δωρεάν εργατικό δυναμικό που υπηρετεί υποχρεωτικά τη μαμά πατρίδα… 
Και μην επαναλάβουν μερικοί τις άθλιες δικαιολογίες περί της Γερμανικής Κατοχής και τις πιέσεις του Σόιμπλε.
Τους θυμίζουμε τα τεράστια κέρδη των Ελλήνων επιχειρηματιών, ότι βασικός κερδισμένος όλων των αντεργατικών και αντικοινωνικών Μνημονίων και αστικών πολιτικών που ψήφισαν, ψηφίζουν και εφαρμόζουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι οι Έλληνες εργολάβοι, βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες, έμποροι. 
Η κοινοπραξία FRAPORT AG- SLENTEL Ltd Κοπελούζου ανακηρύχτηκε προτιμητέος επενδυτής για τα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια της χώρας στον διεθνή διαγωνισμού του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
Όμως, σύμφωνα με το Ταμείο, «κατά τη διάρκεια της σημερινής κοινής συνεδρίασης του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ με το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων, αποσφραγίστηκαν οι οικονομικές προσφορές, που υποβλήθηκαν στις 10.10.2014 από τα επενδυτικά σχήματα CASA (Corporation America S.A.) - METKA Α.Ε., FRAPORT AG- SLENTEL Ltd και VINCI Airports S.A.S. - ΑΚΤOR Παραχωρήσεις Α.Ε.για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων της χώρας (Ομάδες Α και Β)».
Εμείς καλούμε το εργατικό κίνημα να αντισταθεί και να παλέψει ενάντια σε όλα αυτά. Καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να Αντισταθούν στη πρωτόγνωρη εργασιακή και οικονομική εκμετάλλευση και να υπερασπιστούν τα δικαιώματα του φαντάρου Πολίτη με Στολή.

Η κυβέρνηση της αντεργατικής λαίλαπας, της κρατικής τρομοκρατίας και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών, το επιχειρηματικό κράτος Άμυνας/Ασφάλειας της διαρκούς έκτακτης ανάγκης του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού πρέπει να Ανατραπεί.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου