Slider

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

Δεν δίνουν δεύτερο ζευγάρι αρβύλες αλλά κλέβουν στον Στρατό Ξηράς με υπερτιμολογήσεις στις προμήθειες ένδυσης!

Δεν καταλαβαίνουν τίποτε.
Τα γνωστά κοράκια, οι έμποροι όπλων, οι επίσημοι προμηθευτές των Ενόπλων Δυνάμεων, οι Ιδιώτες προμηθευτές που θα μας απαλλάξουν από το αποτυχημένο κράτος.
Αυτά υποστηρίζει η   κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η αντιπολίτευση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Έλα όμως που με πολιτική κάλυψη, οι ηρωικοί και εθνικιστές ανώτατοι στρατιωτικοί έχουν στήσει κανονικό ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ μαγαζί στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών σ΄ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ της κάνει λόγο για σκάνδαλο διαφθοράς στο στρατό,μέσα στο οποίο εντάσσει και την υπόθεση με τα άρβυλα.Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχει στη διάθεσή της η Εφημερίδα των Συντακτών, κύκλωμα που έχει να κάνει με τις προμήθειες του στρατού απομυζά 15-20 εκατομμύρια ευρω το χρόνο από υπερτιμολογήσεις!
Κι αυτό γίνεται εδώ και πολλά χρόνια…

Τα σχετικά στοιχεία που τεκμηριώνουν την υπόθεση είναι στη διάθεση των δικαστικών αρχών, όπως γράφει η εφημερίδα.

Το κύκλωμα αυτό απαρτίζεται από υψηλόβαθμους εν ενεργεία και απόστρατους αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού και από συγκεκριμένες επιχειρήσεις που συμμετέχουν σταθερά στους διαγωνισμούς.

Στο εν λόγω κύκλωμα φέρονται να έχουν εμπλοκή περισσότερα από 15 φυσικά πρόσωπα και τουλάχιστον 10 επιχειρήσεις-προμηθευτές που δεν έχουν ουσιαστική παραγωγική δραστηριότητα στην Ελλάδα αλλά πραγματοποιούν τους ενδιάμεσους κάνοντας εισαγωγές από εργοστάσια της Κίνας της Ταϊλάνδης του Μπανγκλαντές κ.λπ 
Το ενδιαφέρον είναι πως το σύστημα έχει απλώσει τα πλοκάμια του σε όλες τις κρίσιμες υπηρεσίες του Στρατού που εμπλέκονται με τις προμήθειες υλικού έχει ανθρώπους σε θέσεις-κλειδιά στην αρμόδια Διεύθυνση Υλικού Πολέμου του ΓΕΣ στο αρμόδιο τμήμα σύνταξης των τεχνικών προδιαγραφών ΓΕΣ/ΔΥΠ στο Χημείο του Στρατού στη Διεύθυνση Προμηθειών της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού ΑΣΔΥΣ ΔΠΜ στη Διεύθυνση Υποστήριξης του ΓΕΣ ΓΕΣ/ΔΥΠΟΣΤΗ στο υπουργείο Ανάπτυξης καθώς και στη διοίκηση μονάδων στις οποίες ανατίθεται η υλοποίηση των διαγωνισμών.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες κάποιες από τις εταιρείες που υποβάλλουν προσφορές είναι εικονικές και ελέγχονται από τα ίδια άτομα προκειμένου να αυξάνεται τεχνητά ο αριθμός των συμμετεχόντων στους διαγωνισμούς. Το αποτέλεσμα είναι να δίνονται προσφορές που ανεβάζουν σε εξωφρενικά επίπεδα το κόστος προμήθειας των έτοιμων προϊόντων και των υλικών.
Τα κέρδη στη συνέχεια μοιράζονται σε προκαθορισμένα ποσοστά μεταξύ των συμμετεχόντων ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο μειοδότης. 
Το κύκλωμα διαθέτοντας παντού πλοκάμια καταφέρνει εδώ και τουλάχιστον 14 χρόνια να ελέγχει το κόστος των προμηθειών στον Στρατό ,να επιβάλλει τις προδιαγραφές του υλικού και των πρώτων υλών που προορίζονται για τους στρατιώτες 18 εκατ ευρώ το μόνιμο προσωπικό του Στρατού 17 εκατ ευρώ και τα εργοστάσια του Στρατού 8 εκατ ευρώ και εν τέλει με τη δράση του να διπλασιάζει το ετήσιο κόστος των προμηθειών που υπό διαφορετικές συνθήκες δεν θα έπρεπε να υπερβαίνει τα 20-25 εκατ ευρώ σύμφωνα με εκτιμήσεις ανώτερων αξιωματικών που γνωρίζουν πολύ καλά το θέμα.
Και να φανταστεί κανείς ότι ο ελληνικός στρατός δε δίνει στους φαντάρους δεύτερο ζευγάρι αρβύλες στους φαντάρους, για να κάνει περικοπές, και μας βάζει να πληρώνουμε!
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου