Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Το ΝΑΤΟ θα ενισχύσει τη ναυτική παρουσία στη Μαύρη Θάλασσα

«Το ΝΑΤΟ θα ενισχύσει την παρουσία του στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και θα έχει μια αυξημένη ναυτική συμμετοχή σε ασκήσεις για κατάρτιση στο θαλάσσιο συντονισμό με τις μόνιμες ναυτικές του δυνάμεις», σημειώνει το ρουμανικό «romania-insider» αναφερόμενο στις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Γενς Στόλτενμπεργκ.
«Συζητήσαμε, επίσης, την παρουσία μας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Θα συμπληρώσουμε τη συμμετοχή μας στον αέρα και στη ξηρά με την πολυεθνική ταξιαρχία που θα έχει ως βάση τη Ρουμανία. Οκτώ συμμαχικές χώρες έχουν δεσμευθεί να επανδρώσουν την ταξιαρχία και πέντε συμμαχικές δυνάμεις θα συμμετέχουν σε εκπαίδευση τόσο στη ξηρά όσο και στον αέρα», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ.
Οι δηλώσεις έγιναν σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου σε επίπεδο υπουργών Άμυνας που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες
Η Ρουμανία έχει ζητήσει τη δημιουργία μόνιμου στόλου του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα από το 2014, μετά την ενσωμάτωση της Κριμαίας στη Ρωσία. Ωστόσο, οι προτάσεις της δεν έχουν εφαρμοσθεί, λόγω της αντίθεσης που παρουσίασε η Βουλγαρία και η Τουρκία, αν και η τελευταία αρχικά το είχε υποστηρίξει, σημειώνει το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου