Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Τρίτος νεκρός πρόσφυγας στη Μόρια


Αυξάνονται τα ερωτήματα για τις συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό προσφύγων της Μόριας, στη Μυτιλήνη, καθώς ακόμη ένας νέος άνθρωπος, ηλικίας 18-20 ετών, βρέθηκε σήμερα νεκρός στη σκηνή του.
Η σορός του μετανάστη (σ.σ. εκτιμάται ότι είναι από το Πακιστάν) μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Ωστόσο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.
Επίσης, σήμερα το μεσημέρι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται στην εντατική σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση τέταρτος πρόσφυγας.
Πρόκειται για έναν 20χρονο Πακιστανό.

Θυμίζουμε ότι το περασμένο Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, βρέθηκε νεκρός έξω από τη σκηνή του 45χρονος Σύρος, ενώ την περασμένη Τρίτη 24 Ιανουαρίου πέθανε άλλος ένας νέος, 22 ετών, από την Αίγυπτο.

Και στις δύο περιπτώσεις η αρχική ιατροδικαστική εξέταση δεν μπόρεσε να εξακριβώσει τα ακριβή αίτια των θανάτων των δύο ανδρών και ζητήθηκε περαιτέρω ιστολογική και τοξικολογική εξέταση για να διερευνηθεί η πιθανότητα ο θάνατος να επήλθε από αναθυμιάσεις ή εισπνοή άλλων αερίων.

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου έχει σημάνει συναγερμός προκειμένου να εξακριβωθεί η αιτία που οδήγησε τρεις ανθρώπους στον θάνατο μέσα σε μία εβδομάδα.

Να σημειωθεί ότι το πρωί της περασμένης Τετάρτης είχε βρεθεί νεκρός πρόσφυγας κουρδικής καταγωγής στη Σάμο, ενώ την ίδια μέρα είχαν σημειωθεί τέσσερις απόπειρες αυτοκτονίας στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του νησιού.

Πηγή: efsyn.gr, 30.01.2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου