Slider

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017

Δεν χρειάζονται τα πανάκριβα αεροσκάφη F-35

Ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας και μέλος του σκληρού ηγετικού πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης “North 98”, προέβλεψε ότι το 2020, η Πολεμική Αεροπορία θα έχει το πρώτο μαχητικό αεροσκάφος F-35!
«Στη βάση διακρατικών συμφωνιών που είχε η Ελλάδα με τις ΗΠΑ στείλαμε αίτημα για να διερευνήσουμε όλες τις πλευρές προς την αμερικανική κυβέρνηση και θα ακολουθήσει η απάντησή τους.
Εκτιμούμε ότι σε τρία χρόνια θα έχουμε στην δύναμη της ΠΑ το πρώτο μαχητικό» είπε ο ΑΝΥΕΘΑ προσθέτοντας ότι η προμήθεια θα είναι εντός πλαισίου προϋπολογισμού του υπουργείου και δεν μπαίνουμε σε λογική κούρσας εξοπλισμών με την Τουρκία αλλά στη λογική διατήρησης ισορροπιών στο Αιγαίο. Υπάρχουν ζητήματα ασφάλειας στην περιοχή, πιθανόν και από άλλες απειλές, πέρα από τις εκφρασμένες».
Θα το πούμε ξεκάθαρα. 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στρέφεται αδίστακτα στις ΗΠΑ και αγοράζει τρελά εξοπλιστικά προγράμματα  προκειμένου να κυριαρχήσει στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο υλοποιώντας τους Μεγαλοιδεατικούς στόχους: 
ΑΟΖ, Ενεργειακά κοιτάσματα, έλεγχος παγκόσμιων ενεργειακών και εμπορικών ροών.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιτίθεται προκλητικά στον λαό μας. 
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξήγγειλε ένα πολύ τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα, που παρότι δεν το δηλώνει ξεκάθαρα, μάλλον στοχεύει στην επίτευξη της Ελληνικής αεροπορικής στο Αιγαίο Πέλαγος. 
ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΜΥΝΑ. ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ
Ήδη διατυπώνονται πολλές αντιρρήσεις:
1.Ενώ προφασίζονται λόγους άμυνας και ισορροπίας στον αέρα, τα f-35 είναι για επίγειους στόχους
Το συνολικό κόστος του νέου εξοπλιστικού προγράμματος φτάνει το εξωφρενικό ποσό για τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας των πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ. Σημειωτέον, ότι το F-35 είναι το πιο ακριβό πολεμικό αεροσκάφος που εξάγουν οι ΗΠΑ με την τιμή του να κυμαίνεται μεταξύ 80 και 130 εκατομμυρίων δολαρίων.Τα F-16 είναι καλύτερα των F-35 στις αερομαχίες, ενώ τα τουρκικά 100 F-35 είναι καλύτερα για επίγειους στόχους,
 Δηλαδή τα τουρκικά 100 F-35 αγοράζονται για βομβαρδισμούς στην Συρία και το Ιράκ!
Επίσης το εξωφρενικό και για το τουρκικό κράτος και για την προπαγάνδα του ελληικού κράτους είναι ότι δεν υπάρχουν Τούρκοι πιλότοι!
Τσίπρας-Καμμένος θέλουν να αγοράσουν F-35 για να έχουν την εύνοια των ΗΠΑ και να συμμετάσχουν σε αντίστοιχες ιμπεριαλιστικές αποστολές.
Είναι ένα ζήτημα που δεν αφορά μόνο τον ακροδεξιό Καμμένο, αλλά τον σκληρό ηγετικό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ.
Το κόμμα που μίλαγε για την ειρήνη, που πρότεινα περιορισμό στους εξοπλισμούς είναι παρελθόν.
Τώρα όποιος θυμίσει το κοινωνικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, όποιος μιλήσει για την χρεοκοπημένη χώρα, ρίχνεται στα σκυλιά.
2. δεν χρειάζονται τα F-35. Υπάρχουν πολύ πιο φθηνές λύσεις αεράμυνας.
Ο Αντιπτέραρχος ε.α. Θεόδωρος Γιαννιτσόπουλος, Επίτιμος Διευθυντής Γ’ Κλάδου μεταξύ άλλων γράφει:

Που βρίσκεται το θέμα αξιοποίησης αξιόλογων αναπτυξιακών προτάσεων της Αμυντικής Βιομηχανίας – Πανεπιστημιακής κοινότητας της χώρας, ανίχνευσης, εντοπισμού και απεικόνισης σε τρεις διαστάσεις του συνόλου των αεροπορικών απειλών με μικρή Ενεργή Επιφάνεια RADAR – RCS ( αεροσκάφη με τεχνολογία Stealth – F 35, MΗ Επανδρωμένα Αεροσκάφη – ΜΕΑ ), που κατατέθηκαν στη ΓΔΑΕΕ / ΔΑΕΤΕ προ πολλού, σχετικά με την ανάπτυξη σύγχρονων Ηλεκτρονικών συστημάτων καθώς επίσης και σημαντικότατης μελέτης με προτάσεις στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας με τίτλο : “ Low Observable Principles, Stealth Aircraft and Anti – Stealth Technologies ”, αντιμετώπισης της επερχόμενης απειλής, των αεροσκαφών F 35 της Τουρκικής Αεροπορίας;
Μήπως τελικά είναι ποιο ώριμο και έξυπνο από μέρους μας και σύμφωνο με το ισχύον ΔΟΓΜΑ μας, το οποίο ΔΕΝ είναι επιθετικό, να ξεκινήσουμε την υλοποίηση των προαναφερομένων προτάσεων, στοχεύοντας στην ανάπτυξη του προτεινόμενου Ηλεκτρονικού Συστήματος ικανού να ανιχνεύει, εντοπίζει και απεικονίζει σε τρεις διαστάσεις το σύνολο των αεροπορικών απειλών με μικρή Ενεργή Επιφάνεια RADAR – RCS ( αεροσκάφη με τεχνολογία Stealth – F 35, MΗ Επανδρωμένα Αεροσκάφη – ΜΕΑ ), καθιστώντας το έτσι σημαντικό συμπλήρωμα του Συστήματος Αεροπορικού Ελέγχου (ΣΑΕ) της Χώρας μας;
Μήπως ο Αντιπτέραρχος υπονοεί ότι το ΔΟΓΜΑ γίνεται ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ;
Εμείς είμαστε κάθετα ενάντιοι στην στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας, σε κάθε εξοπλιστικό πρόγραμμα.
Είμαστε κάθετα ενάντια σε κάθε απόπειρα μετατροπής  της κοινωνίας και του λαού μας σε Ισραήλ των Βαλκανίων.
Είμαστε ενάντια στην εκδοχή στρατιωτικοποίησης που προτείνει ο Αντιπτέραρχος και εννοεί την σύνδεση των πανεπιστημίων με την πολεμική βιομηχανία. Καλούμε τους φοιτητές να την αντιπαλέψουν.
Όμως η παρέμβαση του Αντιπτεράρχου αποκαλύπτει ότι η εξωφρενική αγορά των F-35 και μάλιστα με απευθείας ανάθεση από τους Αμερικανούς αποτελεί πολιτική και ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ κίνηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Θεωρούμε ότι η Αριστερά και το εργατικό κίνημα δεν θα πρέπει να ενσωματωθούν σε αυτούς τους πολεμικούς-επιθετικούς-εθνικούς αστικούς στόχους της κυβέρνησης και του κόσμου του πλούτου.
ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ.
Πρέπει να πούμε ΟΧΙ. Πρέπει να αντιδράσουμε.
Τα κοινωνικά κινήματα πρέπει να πάρουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ενάντια στους προκλητικούς εξοπλισμούς.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου