Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Διεθνής αποστολή βρίσκεται στη Τουρκία σε μια προσπάθεια να επισκεφτεί τον Κούρδο ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν και τους συμπρόεδρους του HDP στην φυλακή

16640593_1620354531312388_2556510374173324472_nΑγαπητοί φίλοι
Δημοκράτες, Ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Αριστεροί και όσοι αγαπάτε την Ελευθερία οπουδήποτε στο κόσμο. Δημοκρατική Κοινή Γνώμη του Κόσμου.
Μια διεθνής αποστολή βρίσκεται στη Τουρκία σε μια προσπάθεια να επισκεφτεί τον Κούρδο ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν και τους συμπρόεδρους του HDP στην φυλακή. Το δελτίο τύπου της αποστολής και η επιστολή στο Τουρκικό Υπουργείο Δικαιοσύνης ακολουθεί.
Η διεθνής αποστολή, οργανώθηκε από την Πολιτική Επιτροπή Ευρώπης-Τουρκίας (EUTCC) και αποτελείται από 13 μέλη από την Ευρώπη και τηνΒόρεια Αμερική, περιλαμβάνει μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τουΣυμβουλίου της Ευρώπης, ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους, ήρθε στηνΤουρκία. Η αποστολή έχει προγραμματίσει επαφές με εκπροσώπους από το Κουρδικό Κίνημα της Ελευθερίας, πολιτικά κόμματα, συνδικάτα και άλλες κοινωνικές οργανώσεις.
Η αποστολή περιλαμβάνει: δυο ενεργά μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Κ. Μαυρίδης και J. Ward, έναν πρώην ευρωβουλευτή, F. Wurz, δύο εκπροσώπους του Συμβουλίου της Ευρώπης, M.E. Gorrotxategi και U. Sandbaek, το πρώην μέλος του Ισλανδικού Κοινοβουλίου και συνδικαλιστή, Ö. Jonasson, τον βετεράνο ανταποκριτή του Guardian, J. Steele, ο πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιοσύνης και Ειρήνης του Γουέστμινστερ, π. J. Ryan, δύο μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Διεθνούς Ινστιτούτου της Κοινωνικής Οικολογίας, Δ. Ρουσσόπουλος και F. Venturini, και ο λέκτορας του Πανεπιστημίου του Καίμπριτζ T.J. Miley.

Η επιτροπή έκανε αίτηση στο Τουρκικό Υπουργείο Δικαιοσύνης, ζητώντας συνάντηση με τον ηγέτη του του Κουρδικού Κινήματος Ελευθερίας, Α. Οτσαλάν, που βρίσκεται φυλακισμένος και απομονωμένος σε απάνθρωπες συνθήκες στη φυλακή της νήσου Ιμραλί για περισσότερα από 19 χρόνια. Η επιτροπή θα ετοιμάσει αναφορά με τα ευρήματά της, η οποία θα διανεμηθεί ευρέως και θα παρουσιαστεί μεταξύ άλλων οργανισμών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο της Ευρώπης και τα Ηνωμένα Έθνη.

Αποστολή Ιμραλί 2017

Kurdistan National Congress – KNK

Rue Jean Stas 41,

1060 Brussels

Tel: +32. 2467 3084 Fax: +32. 2647 8469


e-mail: kongrakurdistan@gmail.com /

twitter: #kongrakurdistan

facebook: KurdistanNationalCongress

skype: kongrakurdistan

*Μετάφραση για τη Lefteria Δημήτρης Πλαστήρας

Να συμπληρώσουμε πώς οι φυλακές του Ιμραλί πού κρατείται εδώ και 19 χρόνια ο Αμπτουλάχ Οτσαλάν είναι το Γκουαντάναμο της Τουρκίας

το πρωτότυπο κείμενο στά αγγλικά μπορείτε να το δείτε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου