Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

“Παράπλευρες απώλειες”: 220 άμαχοι σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ κατά ISIS

Είκοσι ένας άμαχοι σκοτώθηκαν σε εννέα διαφορετικές επιδρομές που διεξήγαγαν μαχητικά του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ που πολεμά την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία το διάστημα Νοεμβρίου 2016- Ιανουαρίου 2017, έγινε σήμερα γνωστό από τον αμερικανικό στρατό.
Με τον απολογισμό αυτό, ο συνολικός αριθμός των αμάχων που έχασαν την ζωή τους από λάθος στις επιχειρήσεις του διεθνούς συνασπισμού εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης από την έναρξή τους το 2014 ανέρχεται σε 220, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Αν και ο Συνασπισμός καταβάλλει πολύ μεγάλες προσπάθειες να στοχοθετεί στρατιωτικούς στόχους με τρόπο που θα ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο να χαθούν ζωές αμάχων, σε κάποιες περιπτώσεις οι απώλειες είναι αναπόφευκτες» τονίζεται.

Ο απολογισμός του στρατού είναι πολύ μικρότερος σε σύγκριση με εκείνον πουν δίνουν οι μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Τουλάχιστον 2.463 άμαχοι σκοτώθηκαν στις αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού, σύμφωνα με την οργάνωση Airwars.

Σε περιστατικό που συνέβη στις 13 Ιανουαρίου, κοντά στην ιρακινή πόλη της Μοσούλης, ο στρατός ανακοίνωσε ότι 8 άμαχοι έχασαν την ζωή τους σε αεροπορική επιδρομή εναντίον μαχητών του Ισλαμικού Κράτους σε μια κατοικία.

«Κατά την ανάλυση των βίντεο μετά την επιδρομή, εντοπίστηκαν άμαχοι κοντά στην κατοικία που δεν ήταν εμφανείς πριν από την επιδρομή» υπογραμμίζει ο αμερικανικός στρατός.

Μέχρι την 28η Φεβρουαρίου, ο διεθνής συνασπισμός έχει εξαπολύσει 18.666 επιδρομές στο Ιράκ και τη Συρία από την έναρξη των επιχειρήσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού στρατού.

Το κόστος των επιχειρήσεων ανέρχεται καθημερινά κατά μέσο όρο σε 12,7 εκατομμύρια δολάρια, βάσει των στοιχείων.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου