Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΟΥΝ ΟΠΛΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ...

Boeing: Χρυσοφόρο συμβόλαιο πώλησης Apache στη Σ. Αραβία

Στο βασίλειο των Σαούντ που βρίσκεται μπλεγμένο σε πολεμική περιπέτεια στην Υεμένη θα καταλήξουν τα 24 επιθετικά ελικόπτερα τύπου AH-64E Apache, την πώληση των οποίων ανακοίνωσε η εταιρία με ανάρτηση στο twitter, χωρίς να αποκαλύψει τον πελάτη της για τυπικούς λόγους.
Το συμβόλαιο ανέρχεται σε ύψος 3,2-3,4 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς δεν υπάρχει συμφωνία στην αναφορά της είδησης σε αξιόπιστες διεθνείς πηγές. Η προμήθεια θα γίνει μέσω διακρατικής συμφωνίας, το οποίο σημαίνει ότι η Σαουδική Αραβία συμβάλλεται με τις ΗΠΑ, οι οποίες μέσω του Στρατού, αναθέτουν στην κατασκευάστρια το συμβόλαιο.
Ο US Army είναι υπεύθυνος έναντι ενός τιμήματος, να αξιολογήσει και να αποδεχθεί το υλικό με τα ίδια κριτήρια και στάνταρ που θα έκανε για το δικό του οπλοστάσιο. Στην ίδια ανακοίνωση αποκαλύπτεται η συμφωνία με τον αμερικανικό Στρατό για την αναβάθμιση 244 ελικοπτέρων Apache, στην πλέον προηγμένη διαμόρφωση, αυτή του AH-64E.

Όπως αναφέρεται, στο συμβόλαιο προβλέπονται και υπηρεσίες εκπαίδευσης πληρωμάτων και προσωπικού εδάφους, ανταλλακτικών και γενικότερα της λογιστικής υποστήριξης των ελικοπτέρων. Το έργο θα εκτελεστεί στις εγκαταστάσεις της Boeing στην Αριζόνα και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2022.http://www.defence-point.gr/news/?p=173432

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου