Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Το βύσμα είναι μαγκιά και η τιμιότητα αδυναμία;Μήπως είναι περήφανοι στο ΓΕΣ και για το ΚΕΝ Μεσολλογγίου;

Συνάδελφοι που είναι μόνιμοι στο ΚΕΝ Μεσολογγίου καταγγέλλουν:
«Είμαστε φαντάροι στο ΚΕΝ Μεσολλογγίου. 
Οι συνθήκες εδώ είναι απαράδεκτες. Όλη μέρα τρέχουμε σαν τους τρελούς σε ένα στρατόπεδο που έχει πάρα πολλές ανάγκες, ενώ οι εγκαταστάσεις είναι ως γνωστών πολύ προβληματικές. Έτσι από το πρωί για 8 ώρες κάνουμε καθαριότητες χωρίς ξεκούραση. Μας έχουν αναθέσει να κάνουμε την λάντζα όλου του στρατοπέδου κάτι που μάλλον δεν προβλέπεται.
Σερί μετά κάνουμε υπηρεσία με αποτέλεσμα να ξεκουραζόμαστε πρώτη φορά στις 10 το βράδυ. Οι υπηρεσίες μας πάνε 3-1 αλλά όταν πάμε σε κάποιο φυλάκιο 7-1. Το περιβάλλον και οι συμπεριφορές κάνουν την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη. Καμπάνες πέφτουν βροχή, ενώ πολλοί φαντάροι κάνουν ότι θέλουν με τις υπηρεσίες, τις κόβουν και τις ράβουν ανάλογα με τα κέφια τους βάζοντας μπροστά το βύσμα που έχουν σε σημείο ακόμα και να βγαίνουν τα σαββατοκύριακα εις βάρος αυτών που αφήνουν πίσω. 
Αν όλα αυτά σε κάποιον φαίνονται λίγο υπερβολικά, για εμάς δεν είναι. Υπάρχουν πολλά παιδιά που έχουν υπηρετήσει στα σύνορα και ήρθαν εδώ με μετάθεση, άρα έχουμε μέτρο σύγκρισης και γνώση του τι γίνεται. Δεν είναι τυχαίο ότι οι αναβολές εδώ είναι κάτι συνηθισμένο άλλωστε. 
Δεν μπορούμε άλλο να κάνουμε ότι δεν γίνεται τίποτα ή να γκρινιάζουμε μόνο μεταξύ μας. Εδώ το βύσμα έχει γίνει μαγκιά και η τιμιότητα αδυναμία. Πιστεύουμε ότι αν όλα αυτά που γράφουμε τα δούνε αυτοί που πρέπει η κατάσταση θα αλλάξει.»
Υπενθυμίζουμε όπως έιχαμε γράψει και σε παλαιότερη ανακοίνωση ότι τον Ιούλιο οι νεοσύλλεκτοι δεν θα περάσουν ένα χρονικό διάστημα προσαρμογής, αλλά θα υπηρετήσουν σε μονάδες που κυριαρχεί η διάκριση παλιός-νέος στρατιώτης, όπου θα τους φορτωθούν όλες οι αγγαρείες, όπου απότομα θα ενταχθούν σε ένα πρόγραμμα ασκήσεων-πολεμικής προετοιμασίας με πραγματικά πυρά. Αν η κατάσταση στο μεσολλόγι είναι αυτή, στις μονάδες γιατί ακριβώς θα πρέπει να προετοιμαστούμε; Πίσω από τα συμφέροντα τοπικών παραγόντων, τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς και τους τσακωμούς ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – ΝΔ για τους ψηφους κρύβεται η πικρή αλήθεια ότι η κάτάργηση των ΚΕΝ σε αυτόν τον στρατό θα σημάνει ολέθρια υποβάθμιση των συνθηκών για τους στρατιώτες.

Καλούμε τέλος τους συναδέλφους να βγουν άμεσα παραπονούμενοι. Να διεκδικήσουν  αξιοκρατική ανάθεση των υπηρεσιών από την ιεραρχία, καλύτερη συμπεριφορά και συνθήκες διαβίωσης.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
Τηλ: 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου